Honvéd-Ferencváros: ötvenedszer a Bozsikban

2016. február. 25., 20:58   |    

Honvéd-Ferencváros: ötvenedszer a Bozsikban

A hétvégi OTP Bank Liga-fordulóban fővárosi derbit rendeznek, az éllovas Ferencváros a Honvéd otthonába látogat.

A két csapatnak ez lesz az 50. egymás elleni bajnoki mérkőzése a Bozsik-stadionban, az eddigi 49 összecsapás kiegyenlített mérleget mutat, 23 ferencvárosi és 22 Honvéd-győzelem mellett négy döntetlen született. Az mlsz.hu, kedvcsinálóként a rangadó előtt, a korábbi világválogatott játékost, a profi futballistaként és edzőként is mindkét együttesben megforduló Détári Lajost kérdezte a két csapat korábbi rangadóiról.

- Honvéd-játékosként nagyon szerettem a Ferencváros elleni összecsapásokat, a kettős rangadókon mindig ez volt a második mérkőzés, és akárhogy is szerepelt éppen a két együttes, remek hangulatú összecsapásokat vívtunk - mondta az mlsz.hu-nak Détári Lajos. - A Honvédban jóval több időt töltöttem, de mindkét csapatról nagyon szép élményeim vannak. A Honvéd színeiben a legemlékezetesebb mérkőzésem a Ferencváros ellen a Népstadionban lejátszott 3-2-es győzelem volt 1987-ben. Két gólt rúgtam, mindkettőnél sikerült néhány csellel elfektetni a védőket, a harmadik találatot pedig Fitos Józsi szerezte. A Ferencváros játékosaként az 1993-as Szuperkupa-döntő volt a legszebb emlékem a Honvéd ellen, ezt 2-1-re nyertük meg, ez volt a Fradi első Szuperkupa-győzelme.

A Détári Lajos két gólját hozó 1987-es mérkőzés összefoglalója (az egyik Détári-találat sajnos lemaradt a felvételről):



Ami a hétvégi esélyeket illeti: Détári Lajos szerint Böde Dániel visszatérésével a Ferencvárosnak sokat javultak az esélyei a hétvégi győzelemre, a Honvéd viszont talán motiváltabb lehet, mert nagyobb szüksége van a pontokra, miután két tavaszi vereségével közel került a kieső zónához.

- A Ferencváros két tavaszi mérkőzésén hat pontot szerzett, kapott gól nélkül, viszont a játéka még kicsit akadozott. Böde Dániel visszatérése nagyon sokat számít, vele sokkal gólerősebb lesz a Fradi. Mindkét edzővel, Thomas Doll-lal és Marco Rossival is jóban vagyok, ezért mindkét csapatról tudom, hogy milyen játékot szeretne játszani, a Honvédnál egyelőre a sok becsúszó hiba miatt nem mindig valósul meg, amit a vezetőedző szeretne. Hazai pályán a kispestieknek pontot, pontokat kell szerezniük, mert közel kerültek a veszélyes zónához, de ezúttal nagyon nehéz dolguk lesz - fogalmazott Détári Lajos.


1989 tavaszán, a Bozsik-stadionban a Honvéd 2-1-re nyerni tudott:



1994 áprilisában Hamar István döntött a Bozsik-stadionban:



1995-ben a Ferencváros hétgólos mérkőzésen tudott nyerni a Népstadionban a Honvéd ellen:



2013-ban a Honvéd véget vetett a Fradi hosszú veretlenségi sorozatának Kispesten:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS