Honvéd-győzelem a 15. forduló zárómérkőzésén

2022. november. 10., 21:25   |    

Honvéd-győzelem a 15. forduló zárómérkőzésén

A Budapest Honvéd a Vasast fogadta az OTP Bank Liga 15., hétközi fordulójának zárómérkőzésén, és bár sokáig úgy tűnt, hogy nem születik döntés, a hazaiak Nenad Lukic duplájának köszönhetően végül 2-0-ra megnyerték a találkozót.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Budapest Honvéd FC-Vasas FC 2-0 (0-0)

Budapest Honvéd: Szappanos - Szabó A., Klemenz (Prenga, 86.), Capan, Doka  - Bocskay - Kocsis D. (Jónsson, 64.), Zsótér, Mitrovic (Gomis, 64.), Ennin (Domingues, a szünetben) - Lukic (Cirkovic, 90.)
 
Vasas: Dombó - Szivacski, Baráth B., Litauszki, Hidi P., Silye - Holender (Cipf, 69.), Márkvárt (Hidi M., 69.), Berecz, Radó (Zimonyi, 87.) - Novothny (Ferenczi, 87.)

Gólszerző: Lukic (84., 88.)
 
A közepes iramú első félidőben a Honvéd volt kezdeményezőbb és játszott mezőnyfölényben, de ritkán tudott a zárt védelem mögé kerülni. Amikor ez mégis sikerült a hazaiaknak, akkor meg a befejezéseknél hibáztak, illetve a szünet előtt Lukic bombájánál Dombó és a léc közösen mentett. A Vasas gyors szélsőiben és a kontrákban bízott, de hiába alakított ki pár ígéretes helyzetet - kétszer szöglet után is veszélyeztetett -, nem sikerült gólt szereznie, amihez Szappanos védései is kellettek.

A szünet után 15 percig a hazaiak voltak fölényben, majd a vendégek sorozták meg ellenfelük kapuját és tíz percre átvették az irányítást. A félidő második fele kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, a védelmek mindkét oldalon könnyedén hatástalanították az ellenfél akcióit. A 84. percben aztán Zsótér beadását követően Lukic megszerezte a Honvédnak a vezetést, majd a center a 88. percben újra betalált, és bebiztosította a kispestiek sikerét.

A Budapest Honvéd két vereség után jutott ismét ponthoz az OTP Bank Ligában, mindjárt háromhoz, és a szezonban pályaválasztóként a hetedik fellépésén először nyert, négy döntetlen és két vereség mellett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS