Horváth Ferenc debütál Kecskeméten

2012. szeptember. 28., 18:27   |    

Horváth Ferenc debütál Kecskeméten

A kilencedik fordulót rendezik a hétvégén az OTP Bank Ligában. Szombaton négy találkozó szerepel a programban.

KTE-PHOENIX MECANO–BUDAPEST HONVÉD
(Szeptember 29., szombat, 14.00)

Az első nyolc fordulóban mindössze egyszer győző, hazai pályán a bajnoki idényben még nyeretlen kecskemétiek új edzővel folytatják a bajnokságot. A 39 éves, korábbi 32-szeres válogatott Horváth Ferenc élete első NB I-es mérkőzésén szerepel majd vezetőedzőként. Tulajdonképpeni anyaegyesülete ellen debütál az élvonalban, ugyanis 18 éves koráig a Bp. Honvéd játékosa volt. A lila-fehérek a hét közben kiestek a Magyar Kupából. A csapat hazai mérlege szerény az idei bajnoki szezonban: szoros mérkőzéseket játszik, de nyeretlen. Két 2-1-es vereség, s egy 1-1-es döntetlen szerepel a listán. Pozitívum ellenben, hogy a KTE minden eddigi bajnoki találkozóján szerzett gólt – egyébként akárcsak a Bp. Honvéd. A kispestiekből négy mérkőzésen keresztül hiányzott az első számú kapus, Kemenes Szabolcs (aki már az előző fordulóban visszatért), most pedig a kecskemétiek első számú hálóőre, Antal Botond tölti a büntetéséből hátralévő egy mérkőzéses szilenciumot. A Honvéd idegenbeli mérlege három fordulón keresztül hibátlan volt (még gólt sem kapott, háromból hármat nyert), ám a Debrecen elleni 1-4 rontott rajta. 2009 óta a Bp. Honvéd semmilyen sorozatban nem tudta legyőzni a kecskemétieket, mindkét helyszínt figyelembe véve a legutóbbi hat (!) meccset a lila-fehérek nyerték meg.


DVSC-TEVA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Szeptember 29., szombat, 16.00)

Égbekiáltó a bajnoki címvédő hazai és idegenbeli mérlege közötti különbség. Itt is, ott is négy mecset játszott, de ameddig a Nagyerdőben 12, vendégként csak 4 pontot gyűjtött. Most, ugyebár, hazai mérkőzés következik, az ellenfél ellenben a Haladás – az a csapat, amelyik legutóbb (2011. május 22-én) vendégként NB I-es bajnokit tudott nyerni a Loki pályáján. (Igaz, azóta egyszer már kikapott a Haladás a Nagyerdőben.) Artner Tamás együttese az előző fordulóban 3-0-ra legyőzte az MTK-t, de azt megelőzően háromszor (ebből kétszer idegenben) kikapott. A Haladás játékosai közül Halmosi Péter korábban a DVSC-Teva játékosai is volt. Andorka Péter a Lokiban debütált az élvonalban. Az előző szezonban az utolsó fordulóban szerepelt a Haladás Debrecenben, Kondás Elemér együttese a vasi zöld-fehérek ellen biztosította be veretlenül megnyert bajnoki címét.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–EGRI FC
(Szeptember 29., szombat, 16.00)

A Rákóczi augusztus 17. óta nyeretlen, sőt, hazai pályán csak egyetlen meccsen szerzett három pontot – a bajnok DVSC ellen, a Loki hosszú veretlenségi sorozatát megszakítva. A legutóbbi fordulóban ugyan három gólt is szerzett a csapat, de ötöt kapott Kispesten. Az Egri FC a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyen szenvedett vereséget. A legutóbbi három meccsen egyedül Németh Norbert szerzett gólt a csapatból, de ő hármat is. Az egriek idegenben (értsd: nem pályaválasztóként) négyszer kikaptak, s csak egyszer nyertek. Igor Pisanjuk, az egriek csatára korábban Prukner László, a Rákóczi jelenlegi trénerének játékosa volt a Ferencvárosban.

MVM PAKS–VIDEOTON FC
(Szeptember 29., szombat, 18.30)

Tomiszlav Szivics még a Kecskemét edzőjeként többször is borsot tört a Videoton orra alá, vele nyertek a lila-fehérek 2011-ben Magyar Kupát. A szerbiai származású edző az első hazai bajnoki mérkőzését megnyerte a Pakssal, minden bajnokit figyelembe véve eddig három mérkőzésen hat pontot gyűjtött. A fehérváriak ismét Európa Liga-szerepléssel járó hét előtt állnak, ám ezúttal utazniuk kell a sorsolás szerint, igaz, azért nem olyan nagyon sokat. Paulo Sousa együttesének idegenbeli mérlege eddig hibátlan: két meccs, hat pont, győzelem Újpesten és Siófokon. A legutóbbi találatot éppen a Balaton fővárosában lőtte Oliveira, a Videoton 181 perc óta nem szerzett gólt a bajnokságban. Ha már a góloknál tartunk, érdekes, hogy mindössze kilenc, már bajnoki meccset is játszott magyar állampolgárságú játékos szerepel a Vidi keretében (beleértve a kettős állampolgárságú Nemanja Nikolicsot is), de az eddigi kilenc gólból hetet ők szereztek. Kettőt is Torghelle Sándor, aki ellenben e meccsel megkezdi eltiltásának letöltését. A két csapat paksi mérkőzései közül eddig még egy sem hozott egygólosnál nagyobb különbséget, a legutóbbi három találkozón minden eredménytípus előfordult: volt hazai, volt vendéggyőzelem, s született döntetlen.

 

A 9. forduló további programja:

Péntek:

Győri ETO FC–Lombard Pápa 6-0

MTK–FGSZ Siófok 1-1

Vasárnap:

Ferencváros–Diósgyőri VTK 16:30 ó

PMFC-Matias– Újpest FC 18:30 ó


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS