Horváth Ferenc győzelemmel kezdett a kecskeméti kispadon

2012. szeptember. 29., 20:49   |    

Horváth Ferenc győzelemmel kezdett a kecskeméti kispadon

Az OTP Bank Liga 9. fordulójának szombati játéknapján a KTE-Phoenix Mecano a Honvédot győzte le 2-1-re. A Videoton 1-1-et játszott Pakson.

KTE-Phoenix Mecano - Budapest Honvéd 2-1 (2-1)
Vezette:
Veizer Roland (L. Tóth Lajos, Kis Zoltán)
Gólszerző: Litsingi a 3., Litsingi a 33., ill. Délczeg a 30. percben

A Kecskemétnél edzőt váltottak a héten, a korábbi válogatott támadó, az edzőként első élvonalbeli bajnokiján szereplő Horváth Ferenc vette át a szakmai munka irányítását. A hazaiak már a 3. percben vezetéshez jutottak, Rafael Burgos bal oldali beadása után Francis Litsingi lekezelte a labdát, levált védőjéről, majd 16 méterről a jobb sarokba lőtt (1-0). A 28. percben Ivancsics Gellért ívelt középre, Délczeg Gergely 7 méterről, kapásból, kissé jobbról a léc alá lőtt (1-1). A vendégek csak két percig örülhettek a döntetlennek, a 30. percben egy előrevágott labdát Litsingi szerzett meg, betört vele a 16-oson belülre, majd 12 méterről a kapu közepébe helyezett (2-1). A szünet előtt a kecskemétiek még lőttek egy kapufát, majd a fordulás után taktikusan őrizték előnyüket, és miután a Honvéd támadásban nem tudott újítani, megszerezték a győzelmet.

MVM Paks - Videoton 1-1 (1-0)
Vezette:
Szabó Zsolt (Lémon Oszkár, Takács Gábor)
Gólszerző: Tököli a 8., ill. Kovács a 76. percben

A Videoton az előző két fordulóban nem tudott nyerni, és Pakson sem talált rá legjobb formájára. A hazaiak a 8. percben Vayer Gábor beadása után Tököli Attila révén szereztek vezetést (1-0), majd egy-két Videoton-helyzet után elszürkült a meccs, és csak a második félidő második felére élénkült meg a játék. A 76. percben Sándor György lövése után a labda kipattant Csernyánszki Norbertről, a csereként beállt Kovács István pedig 5 méterről az üres kapuba helyezett (1-1). A hajrában a fehérváriak a győzelmet jelentő góltól sem álltak messze, de hiába játszottak az utolsó percekben emberelőnyben (Fiola Attilát állította ki a játékvezető), újabb gól már nem született.

DVSC-Teva - Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Vezette:
Iványi Zoltán (Medovarszki János, Márkus Tamás)
Gólszerző: Rezes a 38., Kulcsár a 80. percben

Az első félidő a hazaiaké volt, de az első félórában támadásban sokat hibázott a Debrecen, így a vezetést sem tudta megszerezni. A 38. percben Rezes László törte meg a gólcsendet, Ibrahima Sidibe beadása után közelről lőtt a hálóba (1-0). A második félidő első nagy helyzete a vendégek előtt adódott, de az egyenlítés nem jött össze, majd néhány szombathelyi lehetőség után, a 72. percben a Haladás védője, Fehér Zoltán piros lapot kapott. A 80. percben kihasználta az emberelőnyt a DVSC, Dombi Tibor jobb oldali beadása után Kulcsár Tamás továbbított a kapuba, beállítva a 2-0-ás végeredményt.

Kaposvári Rákóczi - Egri FC 0-0
Vezette: Fábián Mihály (ifj. Tóth Vencel, Viszokai László)

Az első félidő a kaposvári fölényt hozott, és a hazaiak a szünetben már sajnálhatták, hogy elpuskázták a helyzeteiket, mert a 44. percben Vrucinát kiállította a játékvezető. A Rákóczi emberhátrányban már nem tudott dominálni, az Eger támadójátéka pedig visszafogottabb volt annál, hogy kihasználja a létszámbeli fölényt, így lefújásig maradt a 0-0.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS