Hosszabbításban győzött az MTK, egy pontot elhozott Mezőkövesdről a Gyirmót

2021. augusztus. 22., 20:17   |    

Hosszabbításban győzött az MTK, egy pontot elhozott Mezőkövesdről a Gyirmót
Fotó: MTI

Az újonc Gyirmót FC gól nélküli döntetlent játszott a Mezőkövesd otthonában, az Újpest hazai pályán 2-1-re kikapott az MTK Budapesttől a labdarúgó OTP Bank Liga negyedik fordulójának vasárnapi játéknapján.

OTP Bank Liga, 4. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Gyirmót FC Győr 0–0
Mezőkövesd, v.: Bogár
sárga lap: Jurina (5.), Farkas D. (26.), Besirovic (71.), illetve Herjeczki (4.), Csonka (77.)

Mezőkövesd: Piscitelli – Farkas D., Kocsis G., Katanec, Martínez – Madarász (Cseke, a szünetben), Karnyicki (Vojtus, 77.), Cseri (Drazic, a szünetben) – Vutov (Calcan, 87.), Jurina (Nagy D., 58.), Besirovic
Gyirmót: Hársfalvi – Major, Karacs, Széles, Zeke – Herjeczki (Szegi, 89.), Nagy P. (Csonka, 58.), Vass Á., Radics (Hajdú Á., 78.), Medgyes (Hasani, 57.) – Varga B. (Simon A., 57.)

A meccs elején a hazaiak futballoztak enyhe fölényben, az újonc vendégek elsősorban az ellenakciókra apelláltak. A 15. percben az első veszélyes kontrájuk végén Herjeczki lövését Piscitelli lábbal védte, a túloldalon Jurina kísérletét Hársfalvi ütötte ki. Később a mezőnyben is egyenrangú partnere volt a borsodiaknak a Gyirmót, majd a házigazda ismét átvette a kezdeményezést. Kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, de a gól nélküli állás megfelelt az első félidőben látott játék képének.

Kövesdi helyzettel kezdődött a második felvonás – Vutov lövését blokkolták –, és azzal is folytatódott, a hazaiak sokkal aktívabban futballoztak, mint a szünet előtt, és nyomás alatt tartották ellenfelüket. A győriek ezt az időszakot is átvészelték, és bár néhányszor kijöttek a szorításból, lehetőségeik is adódtak, továbbra is a Mezőkövesd uralta a játékot.

A hajrában felváltva forogtak veszélyben a kapuk, mindkét csapat törekedett a három pont megszerzésére, de gólt szerezni egyik sem tudott.

Újpest FC–MTK Budapest 1–2 (0–0)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Bognár
Gól: Tallo (66.), illetve Miovski (71.), Vancsa (92.)
sárga lap: Antonov (54.), Tallo (67.), Mitrovic (97.), illetve Nagy B. (44.), Weir (51.), Alho (60.), Varjú (96.)

Újpest: Banai – Kastrati, Kutrumbisz, Antonov – Pauljevic (Simon 70.), Mitrovic, Mack, Katona (Bjelos 81.) – Stieber (Csongvai 70.), Croizet, Tallo (Szakály 90.)
MTK: Mijatovic – Varju, Perkovic, Nagy Zs., Nagy B. (Vancsa 70.) – Weir, Kocsis (Alho 34., Balázs 71.), Mezei (Dimitrov a szünetben), Ramadani – Miovski, Grozav (Prosser 83.)

Hamar magához ragadta a kezdeményezést az Újpest, igyekezett gyorsan eljutni az ellenfél 16-osáig, ott viszont ritkán tudott helyzetet kialakítani. Az MTK elsősorban az ellentámadásaiban bízott, ám alig veszélyeztette a hazai kaput, gólt pedig csak lesről szerzett.

A játékrész hajrájára már komoly újpesti fölény alakult ki a pályán, s ekkor már benne volt a gólveszély a hazaiak játékában, ám legnagyobb helyzeteiket is elhibázták.

A fordulás után is a lila-fehérek maradtak lendületben, a gólra azonban a játékrész közepéig várniuk kellett a hazai drukkereknek, akiket viszont biztosan kárpótolt Tallo szép találata.

A nehezen megszerzett előnyt viszont nem becsülte meg a házigazda, s egy ápolási és ivószünetet követően az MTK hamar egyenlített, majd pár perccel később kis híján a vezetést is megszerezte.

A lefújásig változatos, nagy iramú játék folyt a pályán, a győztes találatot mindkét fél megszerezhette volna, a hajrában az Újpest üres kapus helyzetet hibázott, majd már a ráadásban a 16 éves Vancsa betalált, s ezzel az MTK mindhárom pontot begyűjtötte.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS