Ibrahimovic nyerte el a Puskás-díjat, Ronaldo az Aranylabdát

2014. január. 13., 20:16   |    

Ibrahimovic nyerte el a Puskás-díjat, Ronaldo az Aranylabdát

Joseph Blatter FIFA-elnök felkérésére a magyar miniszterelnök, a Puskás Akadémia alapítója, Orbán Viktor adta át az ötödik alkalommal kiosztott Puskás-díjat Zürichben, a hétfői Aranylabda-gálán.

A FIFA gálájára rangos magyar küldöttség utazott el, Orbán Viktor miniszterelnök, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia alapítója, valamint Puskás Ferenc özvegye is tiszteletét tette az átadón, míg a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Csányi Sándor elnök, valamint Berzi Sándor alelnök vett részt az eseményen.

Az ötödik alkalommal kiosztott Puskás-díjat Joseph Blatter FIFA-elnök felkérésére Orbán Viktor, valamint a brazil válogatott kapusa, Júlio César adták át a győztesnek. A díj elnyeréséért hárman versenyeztek a mai gála előtt: a PSG-ben szereplő svéd Zlatan Ibrahimovic, a Barcelonában futballozó brazil Neymar, illetve a Benfica szerb légiósa, Nemanja Matics. A győztes Ibrahimovic lett, aki 2012 novemberében, az angolok ellen megnyert barátságos mérkőzésen, egy mesterhármas után, 3-2-es vezetésnél szerzett egy negyedik találatot is: jó 23 méterről, ollózva lőtt látványos gólt, beállítva a 4-2-es végeredményt.



A 2013-as Aranylabdát a nőknél a német válogatott kapusa, Nadina Angerer vehette át, míg a férfiaknál Cristiano Ronaldo, a Real Madrid portugál válogatott futballistája lett a győztes, pályafutása során már második alkalommal. A portugál labdarúgó a gálán tiszteletbeli aranylabdássá választott Pelétől vette át az elismerést.

Az év edzőjének a nőknél Silvia Neidet, a német válogatott szövetségi kapitányát, a férfiaknál Jupp Heynckest, a tavaly minden lehetséges kupát megnyerő Bayern München nyáron leköszönt szakvezetőjét választották meg. A FIFA Fair Play-díját az afgán labdarúgó-szövetség kapta meg.

A FIFPro 2013-as álomcsapatának összeállítása:

Manuel Neuer – Philipp Lahm, Sergio Ramos, Thiago Silva, Dani Alves – Andrés Iniesta, Xavi, Franck Ribéry – Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic, Lionel Messi

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS