Idegenben a dobogósok a Merkantil Bank Ligában

2021. november. 23., 22:45   |    

Idegenben a dobogósok a Merkantil Bank Ligában

Ismét hétközi fordulót rendeznek a Merkantil Bank Ligában, a kiírás szerint ez a 17. forduló a 2021–2022-es idényben. A listavezető Vasas Kozármislenyben, a Szentlőrinc ellen lép pályára.

III. KERÜLET TVE–WKW ETO FC GYŐR
(Óbuda, 13.00)

A Kerület az eddigi 14 pontjának a felét a legutóbbi négy fordulóban szerezte, javuló formában van. Pályaválasztóként a legutóbbi két meccsén nem kapott gólt, de csak egyet tudott megnyerni az eddigi hazai találkozókból. Az ETO a hétvégén kikapott, de a legutóbbi két idegenbeli meccsét megnyerte.

SOROKSÁR SC–DIÓSGYŐRI VTK
(Soroksár, 13.00)

A Diósgyőr vitathatatlanul nagy formában futballozik, megnyerte a legutóbbi öt bajnokiját, s már második a tabellán, egyetlen ponttal a Vasas mögött. Idegenben is tud immár nyerni, a legutóbbi két alkalommal összesen hat pontot gyűjtött. A Soroksár csak a 13. helyen áll, bár győzött vasárnap. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített.

BUDAÖRS–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Budaörs, 13.00)

A két csapat azonos pontszámmal áll a kiesőzóna előtt, a Budaörs a tizenhetedik, a Csákvár pedig a tizenhatodik. A zöld-feketék a legutóbbi két fordulóban pont nélkül maradtak. A csákváriak vasárnap döntetlent játszottak a Szentlőrinccel.

SZENTLŐRINC–VASAS FC
(Kozármisleny, 13.00)

A baranyai gárda egy pontot szerzett vasárnap, ez volt a kilencedik döntetlenje az idényben, ezzel társrekorder a Siófokkal. Pályaválasztóként a mostani idényben eddig csak a III. Kerület ellen nyert. A Vasas fontos győzelmet aratott az előző fordulóban az egyik legnagyobb rivális, a Haladás ellen, s ezzel ismét vezeti a tabellát. Ugyanakkor az idegenbeli mérlege nem acélos, a legutóbbi négy mérkőzésén csak négy pontot szerzett.

DOROGI FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Dorog, 13.00)

A Dorog az elmúlt hetekben nagyon visszaesett, a legutóbbi öt fordulóban tizenkét pontot veszített. A Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban a november 7-i, Siófok elleni siker négy találkozóból álló nyeretlenségi sorozatot zárt le. A Szolnok visszacsúszott a tizennegyedik helyre, miután szeptember 29. óta nem nyert mérkőzést. Idegenben augusztus 8-án nyert legutóbb…

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Békéscsaba, 18.00)

Az Előre vasárnap nyert Győrben, s bár az utolsó előtti helyen áll, a mezőny egyik legrégebb óta veretlen csapata. A győztes mérkőzés előtt sorozatban szállította a döntetleneket. A Kórház utcában viszont még nem nyert bajnoki mérkőzést a szezonban. A Nyíregyháza szeszélyes, a hatodik helyen áll, de a legutóbbi három fordulóban összesen egy pontot gyűjtött. Idegenben augusztus 29. óta csupán egyetlen ponttal lett gazdagabb.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BFC SIÓFOK
(Szombathely, 18.00)

Romlott a Haladás mérlege az elmúlt hetekben, a legutóbbi öt fordulóban háromszor is vereséget szenvedett, de mindannyiszor idegenben. A hazai mérlege sokkal jobb, a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését kivétel nélkül megnyerte.

TISZAKÉCSKEI LC–KECSKEMÉTI TE HUFBAU
(Tiszakécske, 18.00)

A Tiszakécske a legutóbbi hazai mérkőzésén, óriási meglepetésre, legyőzte a Vasast. Aztán vasárnap kikapott 4-1-re Siófokon. Az utolsó helyen áll a Merkantil Bank Ligában. A KTE kiválóan szerepel, egyetlen pont a hátránya a listavezető Vasassal szemben. Ugyanakkor idegenben csak egyszer, Győrben tudott győzni az idényben.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–PÉCSI MFC
(Szeged, 18.00)

A Szeged-Csanád a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, 28 ponttal az ötödik helyen áll. A Fórumban nagyon veszélyes, a legutóbbi négy mérkőzésén tíz pontot szerzett. A Pécsi MFC egy nagyszerű sorozat után gödörbe került, a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot szerzett. Így „csak” nyolcadik. Idegenben mindössze Győrben tudott eddig nyerni a szezonban.

BUDAFOKI MTE–FC AJKA
(Budafok, 18.00)

A tavasszal még az élvonalban játszó gárda az edzőváltás óta sem talált magára, hetek óta nyeretlen, hiába játszik gyakorta döntetlent, csak a tizenötödik helyen áll. Október 3-án nyert legutóbb. A Promontor utcában a legutóbbi két meccse döntetlent hozott. Az Ajka a mezőny egyik legritkábban „ikszelő” csapata, a kilencedik helyen áll. Vasárnap, meglepetésre, otthon kikapott a Soroksártól. Idegenben legutóbb megverte a Budaörsöt.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS