Merkantil Bank Liga: Idegenben a listavezető

2019. augusztus. 17., 13:32   |    

Merkantil Bank Liga: Idegenben a listavezető
Fotó: eto.hu

A negyedik fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A két, még százszázalékos csapat közül az ETO Siófokon, a Csákvár Balmazújvárosban lép pályára.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ FC–AQVITAL CSÁKVÁR
(Balmazújváros, 17.30)

A Balmazújváros még nyeretlen a szezonban, az első fordulóban elért idegenbeli döntetlen után kétszer kikapott. A Csákvár hibátlan mérleggel rendelkezik, két nagyon értékes hazai siker, az MTK és a kitűnően rajtoló Budafok legyőzése között idegenben is nyert, mégpedig a Vác ellen.

VÁC FC–DOROG FC
(Soroksár, 17.30)

Az albérletben játszó váciak ezúttal nem rendezhetik Balassagyarmaton a mérkőzésüket, mert az NB III-as helyi csapat is pályaválasztó vasárnap. Így Soroksáron fogadják a Dorogot. A Duna-parti város csapata még nem szerzett pontot a bajnoki idényben, mindhárom találkozóját elveszítette. A Dorog két győzelemmel kezdett, de a múlt vasárnap sima vereséget szenvedett az MTK-tól.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Nyíregyháza, 17.30)

A nyírségiek győzelemmel kezdtek, majd a következő két találkozójukat elveszítették, meglepetésre a Dorog elleni hazai mérkőzésen is pont nélkül maradtak. Pedig addig jó volt a hazai mérlegük, tavasszal a Gyirmót elleni záró döntetlen előtt minden meccsüket megnyerték. A Békéscsaba mérlege éppen ellentétes: meglepő hazai vereséggel rajtolt, ám a legutóbbi két fordulóban hat pontot szerzett, Putnokon a Kazincbarcikát, otthon a Vasast legyőzve. A Nyíregyháza a legutóbbi két, a Békéscsaba elleni bajnoki mérkőzésén összesen tíz gólt szerzett.

KAZINCBARCIKA–DUNA ASZFALT TLC
(Putnok, 17.30)

A barcikaiaknak – öt ilyen csapat van a mezőnyben – már minden eredménytípusból van, nyertek, veszítettek, játszottak döntetlent. A Soroksár elleni idegenbeli döntetlent követően pályaválasztóként kikaptak a Békéscsabától, majd javítottak idegenben Ajkán. A tiszakécskei vendégek az első két fordulóban nyertek, ám a múlt héten kikaptak az immár listavezető ETO-tól.

MTK BUDAPEST–SOROKSÁR SC
(Új Hidegkuti Stadion, 18.00)

A kék-fehérek Dorogon már azt az arcukat mutatták, amelyet a szurkolóik látni szeretnének. Ám nem rajtoltak jól, Csákváron kikaptak, majd a Budaörs ellen döntetlent játszottak otthon. A Soroksár ugyanezeket az eredményeket érte el, csak más sorrendben: döntetlen, vereség, győzelem. Három mérkőzése összesen 14 gólt hozott eddig.

BFC SIÓFOK–WKW ETO FC GYŐR
(Siófok, 18.00)

Az ETO kiváló rajtot vett, kétgólos szerzettgól-átlag mellett összesen egyet kapott, mindegyik mérkőzést megnyerte eddig. Idegenben eddig egyszer játszott és az újonc Ajka ellen szerzett három pontot. A Siófok még veretlen, de két döntetlen után győzött az előző fordulóban. Éppen az ETO helyi riválisát, a Gyirmótot verte 2–1-re.

GYIRMÓT FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Gyirmót, 19.00)

A Gyirmót, amely a tavasz elején még a feljutás nagy esélyesének tűnt, rosszul kezdte az őszt, még nyeretlen. Az Alcufer Stadionban március 6. óta csak egyszer, a Békéscsaba ellen tudott győzni. A mostani idényben eddig egyszer játszott pályaválasztóként, a Haladás ellen 1–1-re végzett. A szegediek egy vereséggel, egy győzelemmel és egy döntetlennel állnak, a legjobb eredményüket vendégként érték el, Balmazújvárosban nyertek.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZOLNOKI MÁV
(Szombathely, 19.00)

A Haladás az egyedüli csapat a mezőnyben, amelyik még nem nyert, de nem is kapott ki: három döntetlennel kezdte az idényt. Ellenfelei a Gyirmót, a Siófok és a Szeged-Csanád voltak. Az újonc Szolnok otthon legyőzte a Balmazújkvárost és a Vácot, ellenben vendégként sima vereséget szenvedett Budafokon.

BUDAFOKI MTE–BUDAÖRS FC
(Budafok, 19.00)

Két győzelem után egy vereség, ez a Budafok eddigi mérlege. Három csapat szerzett eddig hét gólt, egyik ezek közül a Promontor utcai gárda. A múlt héten vendégként veszített Csákváron. A Budaörs meglepetést jelentő hazai vereséggel kezdett Tatabányán a Nyíregyháza ellen, de az MTK elleni idegenbeli döntetlen, majd a Vác elleni 4–1 mutatja, a Budaörs megismételheti előző idénybeli szereplését.

VASAS FC–FC AJKA
(Illovszky Rudolf Stadion, 19.00)

A piros-kékek eddig idegenben kikaptak (Dorogon 2–1-re, Békéscsabán 2–0-ra), ellenben pályaválasztóként, igaz, hátrányból fordítva, de háromgólos győzelmet arattak a Soroksár ellen (5–2). Az Ajka mind a három mérkőzését elveszítette, az ETO-tól, a Tiszakécskétől és a Kazincbarcikától kapott ki. Egyetlen gólját idegenben, Tiszakécskén szerezte.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS