Idegenben a listavezető és a harmadik helyezett a Merkantil Bank Ligában

2021. február. 06., 08:43   |    

Idegenben a listavezető és a harmadik helyezett a Merkantil Bank Ligában

Szombaton egy, vasárnap kilenc mérkőzést játszanak a Merkantil Bank Liga 23. fordulójában. A listavezető DVSC nyitja a fordulót, Szolnokon. A második helyen álló Vasas a kitűnő telet produkáló Szentlőrincet fogadja.

SZOLNOKI MÁV FC–DEBRECENI VASUTAS SC
(Szombat, Szolnok, 14.00)

A Szolnok a mezőny legtöbbször döntetlent játszó csapata (22 találkozóból kilencszer), ennek alapján nem meglepő, hogy a tavaszt is „iksszel” kezdte, mégpedig a Budaörs ellen, Tatabányán. Őszi hazai mérlege kitűnő, tizenegy mérkőzésből nyolcat megnyert. A listavezető DVSC a Siófok elleni három ponttal kezdte 2021-t, de a Nagyerdőben sokkal jobb a mérlege, mint vendégként. Mindössze négyszer győzött, hat döntetlen és egy vereség mellett.

DEBRECENI EAC–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Debrecen, 14.00)

Mind a két csapat vereséggel kezdte a 2021-es évet, az utolsó helyen álló DEAC a Dorogtól kapott ki 2–1-re, míg a Siófok egy hete is a nagyerdőben vizitált, akkor a DVSC-vel játszott. Az egyetemi csapat mind a négy eddigi győzelmét hazai pályán szerezte. A Siófok idegenben a legutóbbi három bajnokiját elveszítette, mindössze hét pontot szerzett eddig vendégként.

GYIRMÓT FC GYŐR–BUDAÖRS SC
(Vasárnap, Gyirmót, 14.00)

A kisalföldiek szombathelyi győzelemmel kezdték a tavaszt, s ez nagyon bíztató a számukra, tekintve, hogy ősszel otthon sokkal jobban szerepeltek, mint idegenben. Ugyanakkor az ősz végét elrontották, október közepe óta hét pontot is elveszítettek, jóval mögöttük álló csapatok ellen. A Budaörs pályaválasztóként döntetlennel kezdte a szezont, annak ellenére a harmadik helyen áll a tabellán, hogy a legutóbbi három bajnokiján mindössze egy pontot szerzett. Mindössze két pont van a két csapat között, a Gyirmót győzelme esetén előzne.

FC AJKA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Vasárnap, Ajka, 14.00)

Az Ajka nagyon értékes győzelmet aratott a nyitányon a Békéscsaba ellen, ezzel a tizenkettedik helyen áll. Pályaválasztóként október eleje óta hol nyer, hol veszít – de két élcsapattól, a Vasastól és a Pécstől szenvedett vereséget. A Csákvár harcol a kiesés elkerüléséért, 19 pontja van, négy ponttal áll előtte a Dorog. Idegenben október és november fordulóján akadt egy jó időszaka, de egyébként alig szerzett pontot. A tavaszt otthon 3–2-es vereséggel kezdte a Vasas ellen.

PÉCSI MECSEK FC–KOLORCITY KAZINCBARCIKAI SC
(Vasárnap, Pécs, 14.00)

A Pécs az első tavaszi forduló záró mérkőzésén nem tudta ott folytatni a szereplését, ahol az ősz végén abbahagyta, kikapott az ETO-tól Győrben. Tavaly pályaválasztóként csak egyszer, a Budaörstől kapott ki a Merkantil Bank Ligában. A Kazincbarcika a legrosszabb nem kieső helyen áll, a tavaszt otthon gól nélküli döntetlennel kezdte a Kaposvár ellen. Vendégként a legutolsó két őszi mérkőzését elveszítette.

SOROKSÁR SC–WKW ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Soroksár, 14.00)

Nyíregyházáról elhozott egy pontot a Soroksár a Merkantil Bank Liga tavaszi nyitányán (0–0). Tartja a helyét a középmezőnyben, egy ponttal áll az ETO előtt. Október 4. óta minden hazai mérkőzésén legalább két gólt szerzett. Az ETO magabiztos győzelmet aratott a PMFC ellen az előző fordulóban. Vendégként a legutóbbi négy meccséből csak egyen nem kapott ki, de azt megnyerte Szegeden Priskin Tamás vezérletével.

DOROGI FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Dorog, 14.00)

A Dorog 2–1-es győzelemmel kezdte a tavaszt a DEAC ellen, de továbbra is a tizennyolcadik helyen áll. A 2020–2021-es idényben ez volt a csapat negyedik hazai győzelme. A Nyíregyháza az első tavaszi meccsén gól nélküli döntetlent játszott a Soroksárral. Sorozatban ez volt a harmadik döntetlenje, immár hat mérkőzés óta nyeretlen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Kaposvár, 14.00)

A Rákóczi a legutóbbi három mérkőzésén – így tavaszi nyitányán is – veretlen maradt, így a 15. helyen áll. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnoki meccsén kilenc pontot szerzett! A Békéscsaba nagyon rosszul rajtolt, csak a tizenegyedik helyen áll, már csak négy ponttal van többje, mint a Rákóczinak. Idegenben eddig mindössze kétszer kapott ki, a Haladástól és a listavezető DVSC-től.

SZEGED CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

A szegediek idegenbeli vereséggel kezdtek, csupán két ponttal előzik meg a már kieső helyen álló Dorogot. Pályaválasztóként október 18. óta nem nyert bajnoki mérkőzést, otthon, a legutóbbi 450 játékpercben csak egy gólt szerzett. A Haladás egy hete simán kikapott otthon a Gyirmóttól. A legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén csak négy pontot szerzett, de így is a hatodik helyen áll. Idegenben a legutóbbi négy bajnokijából csak egyen szerzett pontot-pontokat, a sereghajtó DEAC ellen győzött.

VASAS FC–SZENTLŐRINC SE
(Vasárnap, Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A Vasas ugyan elrontotta a Békéscsaba ellen az őszi zárást, de miután a legutóbbi 12 meccsén csak négy pontot veszített, s győzelemmel kezdte a tavaszt is, az idény során először, a legutóbbi forduló után feljutó helyre lépett elő. A Fáy utcában csak a Békéscsaba tudott eddig nyerni. A Szentlőrinc nagyon jól zárta az őszt és ugyanolyan jól kezdte a tavaszt, a legutóbbi négy fordulóban egyik csapat sem szerzett több pontot nála. Idegenben a legutóbbi hat meccséből hármat megnyert, hármat elveszített.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS