Idegenben győzött az FTC és az MTK

2010. augusztus. 07., 22:37   |    

Idegenben győzött az FTC és az MTK

Az NB I második fordulójának szombati játéknapján az MTK és az FTC egyaránt 2-1-re nyert idegenben, a Pápa az újonc Szolnokkal játszott gólnélküli döntetlent, és a Haladás Zalaegerszeg elleni rangadóján sem találtak a kapuba a játékosok.


Az MTK nyerte a fővárosi derbit

Budapest Honvéd - MTK Budapest 1-2 (0-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Szpisják Zsolt, Medovarszki János)
Gólszerző: Botis a 62., illetve Kanta (11-es) a 10., Tischler a 74. percben
Kiállítva: Debreceni a 9., Cuerda az 55. percben

A Honvéd már a 9. percben emberhátrányba került, miután Debreceni András saját tizenhatosán belül szabálytalankodott Kanta József ellen, és azonnal piros lapot kapott. A megítélt büntetőt a sértett értékesítette (0-1). A második félidő tizedik percében kilenc emberre fogyatkozott a hazai csapat, Fernando Cuerda is Kanta elleni szabálytalansága miatt kapta meg második sárgáját. A 62. percben mégis egyenlíteni tudott a Honvéd, Sorin Botis egy szöglet után fejjel vette be az MTK hálóját (1-1). A kettős emberelőnyben játszó MTK a 74. percben szerzett újra vezetést, Tischler Patrik gurított közelről a hazai kapuba (1-2). A hosszabbításban Pál András végezhetett el újabb büntetőt, amely kimaradt, az MTK egy góllal nyert a Honvéd otthonában.


Pontszerzéssel kezdte az idényt a Szolnok

Lombard Pápa Termál FC - Szolnoki MÁV 0-0
Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)

Az első percekben a Szolnok veszélyeztetett többet, a házigazdák ekkor Szűcs Lajos védéseinek köszönhették, hogy nem kerültek hátrányba. A félidő közepén Christian Tchami szerezhetett gólt az újoncnak, majd a pápai Gyömbér Gábor került helyzetbe, ám közeli próbálkozását Tarczy Pál bravúrral hárította. A félidő végén Tóth Norbert két lövéssel hívta fel magára a figyelmet, de a vendégek kapusa mindkétszer a helyén volt. A fordulás után a Lombard derekasan rohamozott, de a hazaiak nem tudtak túljárni a szolnoki kapuvédő eszén, Tarczy védett Heffler és Bárányos próbálkozásánál is, nagyban hozzájárulva a Szolnok pontszerzéséhez.


Góltalanul zárult a nyugati rangadó

Szombathelyi Haladás - ZTE FC 0-0
Vezette: Alvaro Miquel Garcia (ifj. Tóth Vencel, Péter Tamás)
Kiállítva: Panikvar a 82. percben

A Szombathelyi Haladás mindjárt a szezon rangadójával kezdte a bajnokságot (a gárda első fordulóbeli összecsapását későbbre halasztották), a Zalaegerszeget fogadták. Az első játékrészben alig történt említésre méltó momentum, egyik csapat sem találta a ritmust, helyzet is alig akadt. A hazaiak ugyan aktívabbnak bizonyultak, de ez is kevés volt a vezetés megszerzéséhez. Az első jelentősebb helyzetre az 50. percig kellett várni, ekkor Vlaszák Géza véfett egy közeli próbálkozást követően. A 63. percben Rajcomar lövésénél Rózsa Dániel bravúrral védett, majd a hajrában már a zalaiak örülhettek a pontszerzésnek, lévén emberhátrányban fejezték be a meccset, a 82. percben ugyanis Leon Panikvar megkapta második sárga lapját.


Az elején és a végén volt eredményes a Ferencváros

Kecskeméti TE-Ereco - Ferencvárosi TC 1-2 (1-1)
Vezette: Bede Ferenc (Farkas Balázs, Vígh Tibor)
Gólszerző: Tököli a 45., illetve Rósa D. a 4., Abdi a 87. percben

A fővárosi zöld-fehérek már a 4. percben vezetést szereztek a Kecskemét otthonában, Andrezinho beadása után Rósa Dénes elé került a labda, a vendégek játékosa fordulásból, tíz méterről a jobb alsó sarokba lőtt (0-1). A Ferencváros az első játékrész hajrájáig tartotta előnyét, ám a 45. percben egyenlíteni tudott a hazai gárda, a félidő utolsó percében Tököli Attila használta ki a vendég védelem hibáját (1-1). A második negyvenöt perc során mindkét csapat többször is megszerezhette volna a vezetést, s ez végül a Ferencvárosnak a 87. percben jött össze: a vendégek légiósa, Abdi egy rövid felszabadítás után 25 méterről lőtte ki a jobb felső sarkot, góljával a vendégek megnyerték a találkozót (1-2).



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS