Idegenben szereplenek a Merkantil Bank Liga dobogósai szerdán

2020. november. 03., 15:11   |    

Idegenben szereplenek a Merkantil Bank Liga dobogósai szerdán

A közelgő válogatott mérkőzések miatt ismét rendeznek hétközi fordulót szerdán a Merkantil Bank Ligában. A 15. kör slágere a PMFC–Vasas mérkőzés, s nehéz feladat vár a listavezető DVSC-re Kazincbarcikán. A keddi kormánydöntés értelmében a stadionokban minden harmadik széket foglalhatják el a szurkolók.

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Kötelező a maszkviselés a mérkőzéseken!

Az október 23-i kormányrendeletnek megfelelően kötelező a maszkviselés a szabadtéri rendezvényeken, így a sportrendezvényeken is.

Tovább

SOROKSÁR SC–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Soroksár, 13.30)

A Soroksár kikapott a hétvégén Gyirmóton, s ezzel hátrább csúszott a tabellán. Pedig nincsen rossz formában, előtte három mérkőzésen veretlen maradt. Pályaválasztóként augusztus 23. óta négy mérkőzésen tíz pontot szerzett. A Szeged-Csanád hat ponttal áll a soroksáriak mögött, fordulónként változóan hol nyer, hol veszít. Vendégként a legutóbbi három meccséből kettőt megnyert.

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Dorog, 13.30)

A tizennegyedik helyen álló dorogiak a legutóbbi öt fordulóban összesen egy pontot szerzett. Romlott a hazai mérlege is, a másik győri csapat, az ETO legyőzése óta négy mérkőzésen tizenegy pontot veszített, csak legutóbb, a Siófok ellen szerzett gólt. A Gyirmót a harmadik helyen áll, hat idegenbeli mérkőzéséből négyet elveszített, döntetlent még nem játszott. A 2017–2018-as és a 2018–2019-es idényben e párharcban minden mérkőzésen a Gyirmót győzött, a legutóbbi szezonban ellenben a Dorog megszerezte mind a hat pontot.

DEBRECENI EGYETEMI AC–SZENTLŐRINC
(Debrecen, 13.30)

Az utolsó helyezett DEAC az edzőváltás óta még pont nélküli, vasárnap Ajkán kapott ki 3-0-ra. Pályaválasztóként akadt egy jó időszaka, kétszer nyerni tudott, de a legutóbbi három bajnoki mérkőzését elveszítette a Nagyerdei Stadionban is.

WKW ETO FC GYŐR–BFC SIÓFOK
(Győr, 14.00)

Az ETO, igaz, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva közvetlen riválisainál, kiesőhelyen áll, ez óriási meglepetés. Vasárnap is vereséget szenvedett, igaz, Debrecenben a Lokitól. Hazai pályán szoros meccseket játszott eddig, de csupán a Nyíregyháza ellen nyert, egy hónapja kikapott az újonc Szentlőrinctől. A Siófok hasonlóan szerepel, előrébb áll a táblázaton, de ugyancsak 14 ponttal, egy mérkőzéssel többet játszva. Idegenben nyolc napja érte el a legjobb eredményét, győzött Dorogon. A sárga-kékek a hét elején edzőt váltottak, Gál István helyére a szezont még Kaposváron kezdő Waltner Róbert került.

PÉCSI MECSEK FC–VASAS FC
(Pécs, 18.00)

Két kifejezetten jó formába lendült csapat találkozik. Az újonc negyedik helye talán hívei számára is kellemes és nagy meglepetés, a legutóbbi négy fordulóban hibátlan mérleget produkált. Otthon a legutóbbi öt meccsén csupán a Budaörs tudta legyőzni, a 450 játékperc alatt egyetlen gólt kapott. A Vasas a nagyon rossz kezdés után magához tért, miután sorozatban ugyancsak négyszer győzött, már hetedik a tabellán, négy pontra az egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, második Budaörstől. Vendégként, három vereség után, legutóbb nyert, mégpedig az Ajka ellen.

KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–FC AJKA
(Kaposvár, 18.00)

A Rákóczinak az edzőváltás után akadt egy jó időszaka, de még mindig csak a tizenötödik, miután a legutóbbi három fordulóban összesen egy pontot szerzett. Mindössze egy hazai mérkőzését tudta eddig megnyerni a Merkantil Bank Liga 2020–2021-es idényében. Az Ajka is szeszélyesen szerepelt az utóbbi hetekben, de vasárnap legyőzte a sereghajtó DEAC-ot, így most tizenegyedik. Idegenben négy mérkőzéses vereségsorozata van.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Csákvár, 18.00)

A Csákvár az első 12 mérkőzésén négy, a legutóbbi kettőn hat pontot szerzett, úgy tűnik, kilábalt a csapat a mély gödörből. Ugyanakkor nagyon nehéz ellenfél következik, a Haladás ugyanis a legutóbbi négy fordulóban tíz pontot szerzett, s ezzel feljött a hatodik helyre. Vasárnap otthon kiütötte (5–0) a Békéscsabát.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAÖRS
(Békéscsaba, 18.00)

A szombathelyi kudarc után a lila-fehérek, akik az előző fordulóban is pont nélkül maradtak, visszazuhantak a táblázat nyolcadik helyére. Otthon tavaly november 27. óta mindössze egy bajnoki mérkőzésen tudtak nyerni. A Budaörs vasárnap Kazincbarcikán folytatta kiváló sorozatát, a második helyen áll, a vesztett pontokat tekintve egyetlen ponttal marad csak le a DVSC-től. Idegenben a legutóbbi öt fordulóban százszázalékos mérleget produkált. Ugyanakkor Békéscsabán még soha nem nyert.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA–DEBRECENI VASUTAS SC
(Kazincbarcika, 18.00)

A Kazincbarcika vasárnap kikapott otthon a Budaörstől, a tizenkettedik helyen áll. Az otthoni mérlege enyhén szólva nem jó, a hazaköltözés óta csak a Csákvárt verte meg. A DVSC kerete erősebb, de a csapat szinte biztosan tartalékos összeállításban kénytelen kiállni. Ráadásul az idegenbeli mérlege meg sem közelíti a hibátlan hazait, egyedül Kaposvárról tért haza győzelemmel. (A DEAC elleni sikert csak statisztikailag lehet idegenbelinek minősíteni.)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Nyíregyháza, 18.00)

A Nyíregyháza vasárnap ismét nyert, előrelépett, most az ötödik helyen áll. Pályaválasztóként egyetlen kivétellel (Haladás, 0–1) minden mérkőzésén szerzett gólt. A Szolnok nagyszerűen szerepelt az idény elején, de azóta visszaesett. A múlt vasárnapi mérkőzés előtt három vereségből álló sorozat állt a neve mellett. Ám a Dorog elleni 3–2-vel javított helyzetén, sőt ismét a mezőny első felébe tartozik, igaz, csak tizedikként.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS