Idegenben szerzett góllal jutott tovább a Debrecen

2009. július. 22., 21:06   |    

Idegenben szerzett góllal jutott tovább a Debrecen

A Bajnokok Ligája selejtezőjének második fordulójában a magyar bajnok az első negyedóra végén vezetéshez jutott a Kalmar otthonában, a svédek azonban fordítottak, és a 71. percre kétgólos előnyt szereztek. A Debrecen azonban kivédekezte a hajrát, és 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal bejutott a harmadik selejtezőkörbe.

A Kalmar nagy elánnal támadt neki a Debrecennek, a 13. percben mégis a magyar együttes szerzett kulcsfontosságú gólt: egy gyors kontra végén Czvitkovics Péter ugratta ki Varga Józsefet, aki a védők között kilépve a kapus alatt helyezett a hálóba (0-1). A 18. percben Rasmus Elm szabadrúgásból a keresztlécet találta telibe, egy perccel később azonban már nem menekült meg a Debrecen a kapott góltól: ezúttal is Elm veszélyeztetett, balról csavart a kapu elé, s miután testvére, David Elm megzavarta Poleksicet, a labda akadálytalanul jutott a bal sarokba (1-1).

A 31. percben már a hazaiaknál volt az előny, Sobralense futott el a jobb oldalon, beadása után az üresen érkező Daniel Mendes 6 méterről passzolt a hálóba (2-1). A svédek belelkesültek a vezetés megszerzése után és továbbra is támadásban maradtak, de a szünetig újabb gól már nem esett.

A fordulás után is a hazaiak játszottak fölényben, ráadásul tovább nehezítette a Debrecen dolgát, hogy hátul sok labdát eladtak játékosai, így a Kalmar gyakran került helyzetbe. A debreceni támadók ezzel szemben ritkán kaptak használható labdát, akkor sem tudtak érvényesülni a hazai védők gyűrűjében. Rudolf a 69. percben mégis nagy helyzetbe került, de kapufát lőtt, néhány perccel később pedig büntetőhöz jutottak a svédek, Rasmus Elm nem hibázta el a tizenegyest (3-1). Bár a hajrában nagy nyomás alatt tartotta a svéd bajnok a hajdúságiak kapuját, és Máté Péter kiállítása után emberhátrányban is került a magyar bajnok, újabb hazai gól már nem született, a Debrecen 3-3-as összesítéssel, idegenben szerzett góllal továbbjutott a harmadik selejtezőkörbe, ahol az észt Levedia Tallin lesz az ellenfele.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS