Idegenben továbbra is gondban van a DVSC

2016. március. 21., 10:21   |    

Idegenben továbbra is gondban van a DVSC

A mostanit megelőzően a Bp. Honvéd legutóbb a második fordulóban nyert egy győztes bajnoki után egy újabbat. Békéscsabán 1992. augusztus 29. óta először kapott ki az Újpest. A Ferencváros először szerzett a 2015–2016-os idényben két egymást követő bajnokiján négy-négy gólt. Az MTK a három pont megszerzésével továbbra is megtartotta matematikai esélyét a bajnoki címre. A DVSC-Teva szeptember 19. óta egyetlen idegenbeli bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni. Érdekességek a 26. fordulóról.

BUDAPEST HONVÉD–PAKSI FC 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Eppel (7., 63.)

– A mostanit megelőzően a Bp. Honvéd legutóbb a második fordulóban nyert egy győztes bajnoki után egy újabbat.
– A kispestiek a legutóbbi két egymást követő hazai bajnoki meccsükön nem kaptak gólt. Ilyenre eddig még nem volt példa a mostani idényben.
– Marco Rossi együttese a legutóbbi öt bajnoki mérkőzésén egyetlen vereséget szenvedett. Ilyen jó szériája október vége és december eleje között volt legutóbb.
– Eppel Márton a legutóbbi két bajnoki mérkőzésén négy gólt szerzett. Hasonló „2x2”-re a Honvéd játékosai közül legutóbb több mint négy évvel ezelőtt, a Vasas és a Zalaegerszegi TE elleni mérkőzéseken Ivancsics Gellért volt képes.
– A mérkőzés hőse eddigi élvonalbeli bajnoki mérkőzései több mint egyharmadát a mostani ellenfél, a Paks színeiben játszotta.
– A Paks mind a négy eddigi idegenbeli mérkőzését elveszítette tavasszal, 1-8-as gólkülönbséggel.
– A párharcban 2013 óta nem született vendégsiker, a Paks legutóbb 2011. október elsején nyert a Bozsik Stadionban.



PUSKÁS AKADÉMIA–VIDEOTON FC 0-0

– Hasonló mérkőzést vívott a két csapat, mint február végén, de akkor Feczesin Róbert a 94. percben szerzett góljával végül nyert a Videoton FC.
– A Puskás Akadémia (is) hét bajnoki mérkőzést játszott eddig tavasszal, mindössze két csapatnak, a Ferencvárosnak és a Vidinek nem tudott gólt lőni. De mindkettő ellen két mérkőzésen maradt szerzett gól nélkül.
– Robert Jarni együttese az Újpest elleni hazai 1-1 óta először játszott bajnoki meccsen döntetlent. Szeptember 26., a Ferencváros nagy sorozatát megszakító felcsúti döntetlen óta először végzett 0-0-ra.
– A Videoton FC ősszel, 19 bajnoki mérkőzésen, egyetlen döntetlent sem játszott. tavasszal, a hetedik bajnokiján, már háromnál tart.
– A székesfehérváriak tavasszal eddig mindössze két bajnokijukat nyerték meg, mindkettőn Feczesin Róbert szerezte a győztes gólt. Rajta kívül csak egyetlen támadó, Filipe Oliveira talált a kapuba, egyszer.
– 2014 novembere óta először játszott két egymást követő bajnokin két döntetlent a Vidi.
– A székesfehérváriak másodszor maradtak szerzett gól nélkül a Puskás Akadémia elleni élvonalbeli mérkőzésen. Ez volt a két csapat második egymás elleni 0-0-ja, az elsőt majdnem napra pontosan egy évvel a mostani előtt, 2015. március 21-én játszották.



BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE-ÚJPEST FC 1-0 (0-0)
Gólszerző: Paukner (89.)

– Békéscsabán 1992. augusztus 29. óta először kapott ki az Újpest.
– A két csapat a mostani idényben negyedszer találkozott egymással, a korábbi három találkozó mindegyikét kétgólos különbséggel megnyerték a fővárosi lila-fehérek.
– A csabaiak november 21. óta először nyertek hazai bajnoki találkozót.
– Zoran Szipsljak együttese szeptember 26. óta először nem kapott gólt hazai bajnokin.
– A szlovák Matús Paukner első gólját szerezte a magyar élvonalban. Minden eddigi magyarországi bajnokiján csereként állt be.
– Az Újpest október 17. óta először fejezett be bajnoki mérkőzést szerzett gól nélkül. A mostanit megelőzően sorozatban hét bajnoki meccse mindegyikén egy gólt szerzett, ez háromszor is elég volt a győzelemhez, további háromszor a döntetlenhez, s csak egyetlen vereséget hozott.
– Nebojsa Vignjevics csapata a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából csak egyet nyert meg, a Fradi elleni derbit.



DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI-SWIETELSKY HALADÁS 3-0 (1-0)
Gólszerzők: Elek (12., 72.), Novothny (53.)

– A DVTK a legutóbbi hat hazai bajnoki találkozóján veretlen maradt, ezek közül a legutóbbi négyet meg is nyerte.
– Elek Ákos a második diósgyőri játékos, aki 2016 tavaszán két gólt is szerzett egy bajnoki mérkőzésen. (Az első Bacsa Patrik volt a Honvéd ellen.)
– A Kínából hazatért válogatott középpályás a pályafutása során másodszor duplázott egy NB I-es meccsen, először 2009. július 25-én a Kecskemétnek rúgott két gólt.
– Novothny Soma a legutóbbi négy meccséből hármon is gólt szerzett. Ha nem talált a kapuba (az Újpest ellen), a DVTK kikapott.
– A Haladás egymás után a negyedik idegenbeli mérkőzését veszítette el.
– A szombathelyiek 2011 ősze óta először kaptak két egymást követő idegenbeli bajnokijukon legalább 3-3 gólt.
– Mészöly Géza együttese a legutóbbi hat bajnokijából egyet nyert meg – a DVTK elleni szombathelyi meccset.



VASAS SC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 1-4 (1-2)
Gólszerzők: Pavlov (22.), illetve Šesták (10., 19.), Böde (65., 77. - a másodikat 11-esből)

– A Ferencváros először szerzett a 2015–2016-os idényben két egymást követő bajnokiján négy-négy gólt.
– Thomas Doll együttese vendégként ennél több gólt csak Pakson (5-0) szerzett vendégként. A Ferencváros 2010. november 20. óta mindössze egyszer szerzett idegenbeli bajnokin a mostani négynél több gólt, az említett paksi találkozón.
– Stanislav Šesták először duplázott a magyar bajnokságban. Az idényben nyolc bajnoki gólnál tart.
– A góllövőlistát vezető Böde Dániel az őszi Fáy utcai mérkőzésen is két gólt szerzett a Vasas ellen. A legutóbbi két fordulóban 2x2 gólt szerzett, hasonlóra legutóbb a 3-4. fordulóban volt példa.
– A Vasas pályaválasztóként november 28. óta először szenvedett bajnoki vereséget.
– A piros-kékek a mostanit megelőző négy hazai bajnoki mérkőzésükön mindössze egy gólt kaptak, most ellenben egyen négyet.
– Jevgenyij Pavlov a Vasas első tavaszi akciógólját szerezte a mérkőzésen.



MTK BUDAPEST–DEBRECENI VSC-TEVA 1-0 (0-0)
Gólszerző: Nikacs (63.)

– Az MTK a három pont megszerzésével továbbra is megtartotta matematikai esélyét a bajnoki címre. A realitást figyelembe véve: elhalasztotta a bajnokavatást.
– A második helyen álló MTK kizárólag az első félidők eredményei alapján csak a hetedik helyen állna a bajnokságban, öt ponttal lemaradva a Debreceni VSC-től.
– A kék-fehérek továbbra is veretlenek tavasszal, a legutóbbi négy mérkőzésüket megnyerték. Hasonlóan jó sorozatuk 2014 őszén volt legutóbb.
– A pályaválasztóként albérletbe kényszerű MTK pazar hazai mérleggel rendelkezik: 10 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség. A legutóbbi 15 bajnokijából tízen nem kapott gólt.
– A montenegrói Darko Nikacs az első gólját szerezte az OTP Bank Ligában.
– A DVSC-Teva szeptember 19. óta egyetlen idegenbeli bajnoki mérkőzését sem tudta megnyerni.
– A Loki sorozatban immár sorozatban három bajnokin nem szerzett gólt. Hasonlóra 2001 nyara óta nem volt példa.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS