Idén is az MTK Hungária a terembajnok

2020. január. 12., 17:28   |    

Idén is az MTK Hungária a terembajnok

A kék-fehérek végig nagyszerűen teljesítettek a szigetszentmiklósi Női Teremlabdarúgó-kupán, és a döntőben fölényesen győzték le a Haladás-Viktóriát.

A kétnapos teremlabdarúgó-kupa szombati első játéknapjának végén az MTK hibátlan mérleggel állt csoportja élén, és ezt a formát átmentette vasárnapra is, a Szent Mihály 3-0-s legyőzése után a Haladás-Viktória elleni 1-1-es döntetlennel őrizte meg első helyét a csoportban. A másik négyesben az Astra nem tudta folytatni szombati hibátlan teljesítményét, előbb kikapott az MLE együttesétől, majd döntetlent játszott az FTC-Telekommal.

Ettől függetlenül az Astra megnyerte csoportját, de vasárnapi harmadik meccsén sem tudott nyerni, a középdöntőben 2-0-ra alulmaradt a Haladás-Viktóriával szemben. Az MTK Hungária ezzel szemben lendületben maradt, 2-0-ra nyert az FTC-Telekom ellen, és készülhetett a szombathelyiek elleni viadalra, ami beillett a tavaly teremtorna-döntő visszavágójának.

A harmadik helyért rendezett összecsapáson az Astra 3-1-re győzött az FTC-Telekom ellen, és sorozatban harmadik évben zárt bronzéremmel a teremlabdarúgó-kupán, a zöld-fehérek, akárcsak tavaly, idén is a negyedikek lettek. A döntő a vártnál simább meccset hozott, az MTK Hungária 5-0-ra nyert a Haladás-Viktória ellen, így negyedik döntőjében szerepelve, sorozatban harmadszor nyerte meg a tornát, míg a szombathelyiek idén is a második helyen zártak.

A torna gólkirálynője a szombathelyi Tálosi Szabina lett hat találattal (a győztesnek járó elismerést az MTK-s Csányi Diána vette át, de a hivatalos jegyzőkönyvek újbóli ellenőrzése után kiderült, hogy a Haladás-Viktória játékosa megelőzte őt), a legjobb játékosnak a másodosztályú MLE légiósát, Maja Joscsakot választották meg, míg a legjobb kapus a Kelenben szereplő Erős Evelin lett.

A vasárnapi eredmények:

Csoportmérkőzések:

FTC-Telekom-ETO FC Győr 3-0
Astra ALEC HFC-MLE R-BUS 1-2
MTK Hungária-Szent Mihály Szeged 3-0
Haladás-Viktória-Kelen SC 0-0
Astra ALEC HFC-FTC-Telekom 0-0
MLE R-BUS-ETO FC Győr 2-1
Haladás Viktória-MTK Hungária 1-1
Kelen SC-Szent Mihály Szeged 0-2

Középdöntők:

MLE R-BUS-Kelen 2-1
Astra-Haladás 0-2
ETO FC Győr-Szent Mihály 4-0
FTC-Telekom-MTK Hungária 0-2

Helyosztók:

7. helyért:
Kelen-Szent Mihály 4-1

5. helyért:
MLE R-BUS-ETO FC Győr 4-5 (büntetőkkel 2-3)

3. helyért:
Astra-FTC-Telekom 3-1

Döntő:
MTK Hungária-Haladás-Viktória 5-0


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS