Idén is rekordszámú gyermek futballozik az MLSZ égisze alatt

2017. november. 20., 13:53   |    

Idén is rekordszámú gyermek futballozik az MLSZ égisze alatt

A középiskolások részére kiírt Fair Play Cup, és az óvodásokat, általános iskolásokat foglalkoztató OTP Bank Bozsik-program is minden eddiginél nagyobb részvétel mellett zajlik ebben az idényben.

Az OTP Bank Bozsik-program 2017/2018-as tanévében minden korábbinál több fiatal futballozik az ország különböző régióiban. Idén 239 körzetben rendeznek Bozsik-tornákat, ezeken 3171 intézmény 106.500 fiatalja rúgja a labdát. Tavaly lépte át a program intézményi része a százezres határt, és innen is sikerült előrelépni, miközben az is kiemelendő, hogy a tavalyinál több mint 10 százalékkal több, 27.500 lány, valamint 32.900 óvodás is "bozsikos" focistának mondhatja magát. 

A Bozsik-programhoz hasonlóan a középiskolások focibajnoksága, a Fair Play Cup is tovább növelte bázisát, és rekordnevezéssel büszkélkedhet. Idén 448 intézmény 862 csapata jelentkezett a viadalra, így összesen 8539 játékos vesz részt a több fordulós sorozatban. Érdemes külön kiemelni, hogy a résztvevők közel 40 százaléka lány, 3312-en vesznek részt a leánycsapatok küzdelmeiben. 

A bajnokság első tornái októberben kezdődtek meg. A legjobb csapatok eljutnak a megyei döntőbe, ahonnan a regionális, végül az országos döntőbe lehet bejutni, utóbbit a tervek szerint május végén rendezik meg. Az országos döntőben diadalmaskodó lány- és fiúcsapatok értékes nyereményekkel zárhatják a bajnokságot. 

A Fair Play Cup, és az OTP Bank Bozsik-program is elindult az ősz elején, mindkét programban lezajlottak az első tornák, és a régiókban még idén befejeződnek a második rendezvények is. 

Az intézményi program számai mellett véglegessé vált az egyesületi program létszáma is, az évadban 67 415 labdarúgó szerepel az OTP Bank Bozsik-programban az egyesületekben.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS