Illés két góllal búcsúzott a szurkolóktól

2006. augusztus. 20., 19:06   |    

Illés két góllal búcsúzott a szurkolóktól

Illés Bélát, a magyar élvonal rekorderét valóságos sztárparádéval felérő gálamérkőzéssel búcsúztatta el szombat délután az MTK baráti köre.

Hírességek tették tiszteletüket

Illés Béla az elmúlt bő másfél évtized kiemelkedő hazai labdarúgója. A hivatalosan a nyáron bejelentett búcsújáig húsz évig futballozott, Sárváron nevelkedett, majd Szombathelyen mutatkozott be tizenkilenc éves korában az élvonalban, később pedig Kispesten és az MTK-ban játszott. A tatabányai Szabó György több mint két évtizedes rekordját döntötte meg 2005 tavaszán, amikor 511. alkalommal lépett pályára az élvonalban. Az idei nyárig tovább növelte ezt a számot, s most, visszavonulásakor nehezen felülmúlható hazai csúcs tartója: 540 alkalommal lépett pályára az első osztályban és 214 gólt szerzett.
Illés válogatottbeli eredménye is irigylésre méltó: a középpályás a nemzeti csapat tagjaként 64 mérkőzésen szerepelt és 15 gólt ért el.

Szombat délután gálameccsen búcsúzott el a szurkolóktól, ott, ahol az elmúlt tíz évben futballozott: az MTK stadionjában. A tiszteletére szervezett mérkőzésen a magyar labdarúgás - és az MTK - volt kiemelkedő játékosai, valamint színészek, hírességek és a magyar futball jelenlegi szakmai vezetésének képviselői is megjelentek. Tiszteletét tette - és játszott - Illés búcsúmeccsén többek között Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Bozsik Péter szövetségi kapitány, Várhidi Péter szövetségi edző; szerelést húzott Fülöp Ferenc, Kardos József, Esterházy Márton, Kereki Zoltán, Pölöskei Gábor, Handel György, Koritár Lajos, Talapa János, Lőrincz Emil, Halmai Gábor és Orosz Ferenc. A remek hangulatú, 2-2-re végződött találkozón Illés Béla két góllal búcsúzott el a szurkolóktól.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS