Impozáns stadion szolgálja a debreceni labdarúgást

2014. március. 03., 14:39   |    

Impozáns stadion szolgálja a debreceni labdarúgást

Hétfőn délelőtt sajtótájékoztatóval egybekötött stadionbejáráson vett részt az épülő nagyerdei arénában Kósa Lajos, Debrecen polgármestere, valamint Vági Márton, az MLSZ főtitkára.

A sajtóeseményen bejelentették, hogy május 22-én a magyar válogatott is pályára lép a Nagyerdei Stadionban, az ellenfél a dán nemzeti csapat lesz. Kósa Lajos a sajtótájékoztatón elmondta: az átadásig már csak néhány hét van hátra, s a Nagyerdei Stadion már olyan állapotban van, hogy érdemes megmutatni a vendégeknek, akik így saját szemükkel is meggyőződhetnek arról, hogy egy nagyszerű stadiont adnak át május elején, amely tökéletesen megfelel a 21. századi követelményeknek.

- Amikor nemzetközi mérkőzésen külföldön jártunk nagy stadionokban, rögtön éreztük, micsoda hátrányból kezdik a DVSC játékosai az adott meccset, csak azért, mert nem szoktak hozzá a kinti millióhöz - fogalmazott Kósa Lajos. - Ahhoz, hogy versenyképes legyenek a magyar csapatok, meg kell szokni azt a környezetet, ami más riválisoknál már természetesnek számít. Büszke vagyok, hogy májustól minden igénynek megfelelő, korszerű létesítmény szolgálja a debreceni labdarúgást. Azért dolgozunk, hogy a magyar bajnokság fokozatosan javuljon, ehhez pedig a nívós stadionokban játszott telt házas meccsek, valamint az MLSZ segítségével az utánpótlásra fordított TAO-támogatások is hozzájárulnak, így remélhetőleg a magyar futballmeccsek színvonala folyamatosan emelkedik és közelít a nemzetközi szinthez. Az MLSZ-szel együtt mi is sokat gondolkodunk azon, hogyan lehetne átalakítani a bajnoki rendszert, hogy minél több komoly rangadó, színvonalas meccs legyen a hazai stadionokban, a modern stadionok hozzájárulnak e törekvés megvalósításához.

Nagyerdei_MLSZ7|

Vági Márton hozzátette, az MLSZ számára is kiemelten fontosak az újonnan épülő létesítmények, így a Nagyerdei Stadion ügye is.

- Számunkra azért van kiemelt jelentősége a debreceni stadion közelgő átadásának, mert ez az első azon létesítmények sorában, amelyek jelenleg épülnek, vagy felújítás alatt állnak - mondta a szövetség főtitkára. - A létesítmény rövid idő, mindössze tizennégy hónap alatt készül el, ez mutatja, hogy kizárólag eltökéltségre, szándékra és tudatos munkára van szükség ahhoz, hogy nagyszerű dolgokat valósítsunk meg a magyar futballban. Polgármester úr is utalt rá, hogy a magyar labdarúgás sok területen lemaradásban van más országokhoz képest, ezt a hátrányt kellene hatalmas iramban ledolgozni, ami ambiciózus, kimondottan nehéz vállalkozás, és nagyon sok szereplő munkájára van szükség hozzá. A Nagyerdei Stadion kézzelfogható bizonyíték arra, hogy lépésről lépésre le lehet küzdeni az évtizedek alatt kialakult lemaradást, az MLSZ azon dolgozik, hogy a debreceni arénába, valamint a többi épülő és megújuló stadionba is minél több programot vigyen az átadást követően.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS