Tavaszi idény a Merkantil Bank Ligában: Az első és a második is otthon kezd

2019. február. 01., 15:13   |    

Tavaszi idény a Merkantil Bank Ligában: Az első és a második is otthon kezd
Fotó: balmazfoci.hu, ztefc.hu

Vasárnap a 22. fordulóval, s egyben az első tavaszi játéknappal folytatódik a Merkantil Bank Liga 2018–2019-es idénye. A feljutó helyen álló csapatok közül a Gyirmót a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő együttesét fogadja; a ZTE pedig az ETO-val játszik, ezt a mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

SOROKSÁR SC–VÁC FC
(Soroksár, Szamosi Mihály Sporttelep, 14.00)

A nyolcadik helyen álló, az őszt egy győzelemmel lezáró Soroksár gyakorlatilag változatlan játékosállománnyal vág neki a második félévnek. A Vác a helyezés alapján sokkal rosszabbul áll, csak a tizenharmadik, de mindössze három pont választja el a két csapatot. A váciak megszerezték Gyürki Gergőt (Cegléd), Sóron Tibort (III. Kerületi TVE), s kölcsönvették a Mezőkövesdtől Wieland Dominikot. Távoztak viszont NB I-es rutinnal rendelkező futballisták, mint Dlusztus András és Vaskó Tamás.

KAZINCBARCIKA BSC–DUNA ASZFALT TISZAKÉCSKEI VSE
(Putnok, Várady Béla Sportközpont, 14.00)

A Kazincbarcika ősszel egy remek széria után az utolsó öt fordulóban nyeretlen maradt, de így is a mezőny első felében, a nyolcadik helyen áll. Két új játékos érkezett a keretbe, Cristian Chifu Vasile Miriuță csapatától, a nagyszebeni FC Hermannstadttól, valamint Virág Ákos Ceglédről. Az újonc tiszakécskeiek ugyancsak visszaestek az őszi szezon végére, egyetlen ponttal állnak a Kazincbarcika mögött. Új játékos nem érkezett, hárman (Brocseta, Kalmár, Köböl) távoztak.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI
(Mosonmagyaróvár, MTE-1904 Sporttelep, 14.00)

A hazai csapat az utolsó négy őszi fordulóban veretlen maradt, de így is az utolsó előtti helyen áll a tabellán, igaz, csupán kétpontnyira a bennmaradást jelentő tizenhetedik helytől. A télen négyen távoztak (Kapacina Valér, Katona Károly, Stieber András, valamint kölcsönszerződése lejártával Kovács Botond), ellenben érkezett öt játékos, köztük a korábbi válogatott, junior-vb-bronzérmes Debreceni András, aki legutóbb az ETO tagja volt. További új szerzemények: Gálfi László (III. Kerületi TVE), Kovalovszki Máté (Haladás), Nagy István (Dorog) és Németh Ádám (Szolnok). A Rákóczi a második helyezett ZTE-vel azonos pontszámmal harmadik, bravúros ősz volt ez egy újonctól. A gárda a korábbi élvonalbeli játékossal, Ádám Martinnal erősödött.

BUDAÖRS FC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 14.00)

A Budaörs, noha az utolsó három őszi fordulóban kétszer is kikapott, elégedetten zárhatta a bajnokság 2018-as szakaszát, az ötödik helyen áll. Ezzel szemben a Nyíregyháza, noha remek rajtot vett, hosszú hullámvölgybe került, s csak jó hajrájának köszönheti, hogy öt pont az előnye a még kiesőhelyen álló balmazújvárosiakkal szemben. A Szpari nem kapott ki az utolsó öt őszi fordulóban. A Budaörs megszerezte Stieber Andrást Mosonmagyaróvárról, Bátyi, Csiki és a Paksról kölcsönkapott Kesztyűs már nincs a keretben. A Nyíregyháza két játékosát, Dragóner Filipet és Pekár Lászlót elengedte Mezőkövesdre.

CEGLÉDI VSE–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Cegléd, Zsengellér Gyula Sporttelep, 14.00)

Két és fél év után „hazaköltözik” az utóbbi időben albérletbe kényszerült ceglédi csapat. A „Vasutas” a tizenötödik helyen áll a bajnoki tabellán. Öt játékost (Asztalos Dávid, Nánási Balázs, Nyilas Elek, Tímári Norman, Virág Ákos) elengedett; érkezett viszont Fejes János (Jászberény), Földi Botond (Mezőkövesd), Pallagi Botond (Érd), Szilágyi Péter (Siófok) és Varjas Zoltán (Mezőkövesd). Szilágyi 59, a mindössze 17 éves Földi és a 18 éves Varjas 1 mérkőzést játszott korábban az élvonalban. Békéscsabára Vólent Roland érkezett, aki korábban, a Bp. Honvéd és a Balmazújváros játékosaként ugyancsak szerepelt az OTP Bank Ligában.

BSS MONOR–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(III. Kerületi TVE utánpótlásképző központ, 14.00)

Az újonc monoriak a sereghajtók, vereségekkel zárták az őszt. Hátrányuk kilenc pont a még bennmaradó helyen álló Siófokkal szemben. Nyolc játékos távozott, közülük kettőt, Adorján Gergőt és Bayer Bencét az MTK visszavette a kölcsönadásból. Az érkezők: Asztalos Dávid (Cegléd), Farkas Norbert (MTK), Hamar Ádám (ETO FC Győr), Lázár Zsolt (BFC Siófok) és Peszmeg Viktor (Balmazújváros). A Csákvár a hatodik helyen áll 33 ponttal, jó félévet tudhat maga mögött. A keretből Nagy Zsolt és Tamás Nándor visszatért a Puskás Akadémiához, s távozott még Bobál Gergely és Vajda Márkó. Az új szerzemények: Baracskai Roland és Skribek Alen. Baracskai legutóbb kölcsönben az ETO-ban futballozott, Skribekhez hasonlóan a Puskás Akadémia nevelése, 28 élvonalbeli mérkőzés áll a háta mögött.

VASAS FC–BFC SIÓFOK
(Újpest, Szusza Ferenc Stadion, 14.00)

A piros-kékek továbbra is a Megyeri úton fogadják ellenfeleiket. Négy győzelemmel zárták az őszt, de így is nyolc pont a lemaradásuk a Zalaegerszeggel szemben. A keretből Ádám Martin távozott, érkezett ellenben kölcsönbe Tóth Bence a MOL Vidi egyszeres válogatott hátvédje. A budafoki Lakatos Róbert is Angyalföldre igazolt. A Siófoktól – részben azért, mert lejártak kölcsönszerződések – távozott Bolla Bendegúz, Hidvégi Sándor, Nagy Dániel, Nemes Milán, Petneházi Márk, Réti Patrik  és Szilágyi Péter, érkezett ellenben Horváth Péter (Paks) és a rutinos Magasföldi József (ETO FC Győr).

DOROGI FC–BUDAFOKI MTE
(Dorog, Buzánszky Jenő Labdarúgó Stadion, 14.00)

A Dorog hosszú veretlenségi szériával zárta az őszt, a tizenkettedik helyen áll. Nyolc döntetlenéből négyet az utolsó öt őszi fordulóban játszott. Nagy István és Zachán Péter távozott, ellenben érkezett a jelentős NB I-es rutinnal rendelkező Dlusztus András, valamint Beke Péter. A Budafok egy ponttal áll a kiesőhelyek előtt, a tizenhatodik. Csiszer Balázs, Kulcsár Kornél és Kovács Zoltán érkezett, Boros Gábor, Lakatos Csaba, Nagy Dávid és Szabó Balázs távozott.

GYIRMÓT FC GYŐR–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 17.00)

A listavezető Szalánszki Gergőről és Vólent Richárdról mondott le; érkezett két játékos, Kamarás György éppen Balmazújvárosból és a korábbi válogatott hátvéd, Lipták Zoltán Diósgyőrből. A vendégek nagyon nehéz őszön vannak túl, az idény elmúlt, a gondok sora nem. A 2018 tavaszán még az OTP Bank Ligában szereplő gárda a tizennyolcadik a Merkantil Bank Liga tabelláján. Bódis Norbert, Farkas Norbert, az említett Kamarás György, Peszmeg Viktor, Schmid Máté, Szalai András, Szilágyi Szebasztián és Zaha Dániel távozott, érkezett két fiatal, Király Ákos és Kovács Nikolasz a Bp. Honvéd akadémiájáról, valamint a III. Kerülettől Szabó Bátor.

ZALAEGERSZEGI TE FC–WKW ETO FC GYŐR
(Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 18.00)

A második helyen álló egerszegieknél viszonylag nagy volt a mozgás télen. Bobál Gergely (Csákvár), Bolla Bendegúz (Mol Vidi FC), Farkas Balázs (MTK), a korábbi válogatott kerettag Kocsis Gergő (MFK Karviná) és Miroszlav Grumics (Haladás) érkezett. Horváth Krisztofer, Kulcsár Kornél, Kovács Zoltán és Szasa Popin távozott. Az ETO a tizedik helyen tanyázik 27 ponttal. Minden távozó játékosa (Baracskai Roland, Debreceni András, Hamar Ádám, Koltai Tamás és Magasföldi József) élvonalbeli rutinnal is rendelkezik, Koltai bajnok és válogatott is volt. Az érkezők: Alan Kovác (FC DAC 1904), Lovrencsics Balázs (Ferencváros), Petró Balázs (Haladás), Szalánszki Gergő (Gyirmót) és a kárpátaljai Vaszil Vaskeba (Szevljus Vinohradiv)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS