Információk az Oslóba utazó szurkolóknak

2015. november. 11., 11:37   |    

Információk az Oslóba utazó szurkolóknak

A magyar válogatott november 12-i, Norvégia elleni idegenbeli Eb-pótselejtezőjét Oslóban, az Ullevaall Stadionban rendezik meg.

A Ullevall Stadion távolsága a repülőtértől 52 kilométer. A stadion a városközpontból legkönnyebben metróval közelíthető meg. A stadion címe: Oslo, Sognsveien 75. A repülőtéri gyorsvonat menetideje a Központi Pályaudvarig (OSLO S) kb. 20 perc. A csütörtöki mérkőzés előtt a stadion kapui 19.15-kor nyitnak. Az Ullevaal Stadion vendégszektoránál a magyar szurkolók számára a Ticket Express jegybeváltó pontot nyit, melynek nyitva tartása a mérkőzés napján 14 órától a mérkőzés kezdetéig.

A Norvégiai Magyar Nagykövetség javasolja, hogy a kiutazók – amennyiben VISA vagy Mastercard kártyával nem rendelkeznek – norvég koronát készpénzben hozzanak magukkal. Amennyiben külföldi fizetőeszközt hoznak magukkal, javasolják az eurót, de a váltás körülményes, és csak kevés helyen bonyolítható (pl. az OSLO S (Osloi Központi Pályaudvar; ide érkezik a repülőtéri vonat, és innen indul a Metro az Ullevaal Stadionba. A pénzváltáshoz fel kell menni a térre; a nyitva tartás általában 9 és 17 óra között, a váltási jutalék meglehetősen magas!).

Norvégiában a bankkártyás fizetés a legelterjedtebb fizetési forma (VISA, MASTERCARD), így mindenképpen javasoljuk, hogy legyen Önöknél bankkártya.

A nagykövetség elérhetőségei:
Embassy of Hungary, Oslo
0244. Oslo, Sophus Lies gate 3.,
Telefonszám: + 47 22 54 76 40
Ügyeleti telefon – munkaidő után és hétvégén: + 47 92 44 78 76

A norvég rendőrség felhívta a figyelmet arra, hogy nyilvános helyen tilos alkoholt fogyasztani Norvégiában. A büntetések általában drágák (kb. 1700 euró).

A szórakozóhelyekre alkoholos befolyásoltság alatt álló személyeket a biztonsági személyzet nem enged be.

A metró használatánál ügyelni kell arra, hogy utazási kártyájukat a szerelvényekre történő felszállás után már nem tudják érvényesíteni, azt a külső kapuknál tegyék meg. A tömegközlekedési eszközökön gyakori az ellenőrzés, a bliccelés a helyszínen kb. 700-800 NOK-ba kerül, átutalással fizetve ennél magasabb összeg.

Aki rendszeresen gyógyszert szed, csak a személyes használatra szóló mennyiséget hozhatja magával. Orvosi igazolás javasolt, tekintettel arra, hogy bizonyos gyógyszerek Norvégiában narkotikumnak számítanak, és behozataluk tilos. Tájékozódás: www.toll.no

A stadion térképe (jelölve a vendégszektor és a bejárata)

A stadion környezetének térképe

A parkolás a stadion környezetében nehézkes lehet, de vannak olyan területek, ahol akár ingyenesen is lehet várakozni. A norvég szövetség a gépjárművel érkező magyar szurkolók részére az Ullevaal Stadion melletti Carl Kjelsens vei – Nils Bays vei – Bergsallen utcákat javasolja elsősorban igénybe venni. Innen a stadion 10-15 perces sétával közelíthető meg.

A norvég szövetség pályarendszabályai az alábbi információkkal igyekszik segíteni a mérkőzésre kiutazó magyar szurkolókat: A szurkolók a stadionba való belépésükkel elfogadják a látogatókra vonatkozó norvég jogszabályt, a stadionszabályokat, valamint a FIFA, az UEFA és a Norvég Labdarúgó-szövetség szabályait.

Biztonsága érdekében minden szurkoló csak azt a helyet foglalhatja el, ahová a jegye szól, azokat a szurkolókat, akik más helyet foglalnak el, kiküldhetik a stadionból. Minden szurkoló, aki belép a stadion területére, elismeri a szervezők jogát ahhoz, hogy motozásnak vessék alá.

A mérkőzés időtartama alatt tilos állva nézni a mérkőzést. Szigorúan tilos a folyosók, a ki-, és bejáratok, lépcsőházak és ehhez hasonló helyek akadályozása.

A következő tárgyakat tilos bevinni a stadion területére:

- kések, fegyverek vagy bármilyen olyan tárgy, ami fegyverként használható és/vagy zavarja más szurkolók biztonságát
- tűzijátékok
- füstbombák
- konzervek, műanyag- vagy üvegpalackok
- alkohol és más típusú drogok
- bármilyen hang-, vagy filmfelvevő eszköz
- állatok
- zászló vagy transzparens, amely reklámot tartalmaz, vagy vallási, pornográf, politikai vagy rasszista üzenetet tartalmaz

A fenyegető viselkedés, a szabálysértő vagy gyalázkodó transzparensek, feliratok használata szigorúan tilos, és a stadionból való kitiltást von maga után.

A stadionban szigorúan tilos:

• belépni a pályára vagy játéktérre
• bármilyen tárgyat bedobni a játéktérre
• bármilyen faji jellegű megnyilvánulás

A dohányzás szigorúan tilos a nem dohányzó területeken. A szervező szövetség nem felelős semmilyen személyi vagy vagyoni jellegű balesetért/kárért a stadion területén vagy körülötte. A norvég szervezők felhívták a figyelmet, hogy azokat a szurkolókat, akik alkohol vagy egyéb drogok hatása alatt állnak, kiutasítják a stadion területéről.

A stadionon belül tartózkodó személyek kötelesek betartani a szervező, a rendezők és a rendőrség utasításait.
A belépőjegyek továbbértékesítése szigorúan tilos, kivéve, ha erre engedélyt ad a szervező szövetség.
A pályarendszabályok megsértőit a szervező a stadionból eltávolíthatja.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS