Intenzív edzéssel és videózással folytatódott a felkészülés

2015. június. 09., 18:04   |    

Intenzív edzéssel és videózással folytatódott a felkészülés

Dárdai Pál délelőtt a támadásépítést gyakoroltatta a finnek elleni Eb-selejtezőre készülő válogatott tagjainak.

A válogatott e heti munkája két sérült játékos nélkül kezdődött meg, Varga József és Pintér Ádám ugyanis hétfőn sem állt a csapat rendelkezésére, és estére az is kiderült, hogy biztosan nem jönnek rendbe a szombati mérkőzésig, ezért mindketten elhagyták a telki edzőtábort. Kiesésük érzékeny veszteség a csapat számára, hiszen mindketten védekező középpályások, és mint ismert, rajtuk kívül az eltiltott Elek Ákosra sem számíthat ezen a poszton a szakmai stáb szombaton.

A délelőtt 10 órakor kezdődött edzés középpontjában a támadásépítések gyakorlása szerepelt. Dárdai Pál különös hangsúlyt fektetett arra, hogy a játékosok magas ritmusban végezzék a feladatokat, ezért a 70 perces intenzív tréning végére alaposan kitikkadtak a játékosok - amiben persze a nagy melegnek is volt némi szerepe.

Az ebéd utáni pihenést követően videózás következett, a szakmai stáb ma a válogatott korábbi mérkőzéseinek tapasztalataiból tartott elemzést a játékosoknak. Előkerült a tavalyi, finnek elleni selejtező és a múlt pénteki, litvánok elleni meccs felvétele is, Dárdai Pál mindkét találkozó esetében rámutatott a hibákra és a pozitívumokra egyaránt.

A finn válogatott elemzése azért került át szerdára, mert akkorra a mostanihoz képest már plusz információk is rendelkezésre állnak majd az ellenfélről, az északiak ugyanis ma este játszottak felkészülési mérkőzést az észtekkel (a vendég észt válogatott 2-0-ra győzött). A találkozót a helyszínen tekinti meg Sallói István, a mieink stábjának tagja is, aki szerdán este első kézből számolhat be személyes tapasztalatairól.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS