Ismét a Debrecen hódította el a trófeát

2007. július. 15., 23:13   |    

Ismét a Debrecen hódította el a trófeát

Triplázott a Loki

A Szuperkupa döntőjének visszavágóján a hazai pályán szereplő DVSC-TEVA 3-0-ra győzött a Budapest Honvéd ellen, s így 4-1-es összesítéssel megnyerte a kupát. A debreceniek zsinórban harmadszor szerezték meg a serleget, beállítva ezzel a Ferencváros 1993-95 közötti rekordját.

A Szuperkupa-döntő második mérkőzése előtt ünnepélyes eseményekre is sor került. A debreceni klub ügyvezetője, Szilágyi Sándor átadta az MLSZ elismeréseit a csapat érintett játékosainak: Ibrahima Sibide a bajnokság legjobb játékosának járó Bozsik József-díjat, az év felfedezettje, Dzsudzsák Balázs pedig a Puskás Ferencről elnevezett serleget vehette át. Roppant sportszerű gesztusként bajnoki aranyérmet kapott a debreceniektől a jelenleg a Honvédot iránytó volt Loki-edző, Supka Attila, illetve a kispestiek jelenlegi, a hajdúságiak volt kapusa, Sandro Tomic is.

Az első félidőben dőlt el minden

Dzsudzsák Balázs remekelt a mérkőzésen
A meccs Dzsudzsák Balázs remeklésével kezdődött: első, szabadrúgásból leadott bombáját ugyan még védeni tudta Sandro Tomic, a kapus aztán azonban két alkalommal is tehetetlen volt egykori csapattársával szemben. Dzsudzsák a 7. percben egy szemfüles szabadrúgásgóllal szerzett vezetést - a kispestiek még a sorfalat állítgatták, amikor a középpályás már lőtt - (1-0), majd a 17. minutumban egy 25 méteres bombával talált a hálóba (2-0). A 31. perc hozta a harmadik debreceni gólt, ekkor Kiss Zoltán lőtt 20 méterről a vendégek kapujának jobb oldalába (3-0).

A második félidőben is nagy csatát vívtak a csapatok, de gól nem született. Így a Szuperkupa 2005 és 2006 után harmadszor is Debrecenbe került. A Loki zsinórban harmadszor szerezte meg a trófeát, s ez eddig csak egy csapatnak, a Ferencvárosnak sikerült: a zöld-fehérek 1993 és 1995 között tripláztak. A piros-fehérek azonban egyvalamiben felülmúlták a Fradit: ők ugyanis mindhárom egymás után szerzett Szuperkupájukat bajnokként hódították el…

A találkozó lefújása után az érmeket és a győztesnek járó trófeát az MLSZ egyik alelnöke, dr. Helemeczy László adta át a kispestieknek és a debrecenieknek.

(A mérkőzés jegyzőkönyve megtekinthető a Bajnokságok menüpont alatt, az Eredmények címszó alatt.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS