Ismét a Gödöllő a kupagyőztes

2007. január. 07., 18:03   |    

Ismét a Gödöllő a kupagyőztes

A Magyar Kupa 2007-es döntőjében megvédte címét a Gödöllői FK együttese. A futsal bajnokság listavezetője a szentesi fináléban 7-1-re nyert a Kanárik SE ellen.

Három gödöllői is duplázott

A döntő első félideje nem hozott igazán nagy iramot, ami nem is meglepő, hiszen a csapatok szombaton, alig 24 órával a finálé előtt játszották az elődöntőket. A találkozó ötödik percében az első Magyar Kupa-döntőjén szereplő Kanárik csapata szerezte meg a vezetést: Nyári Gusztáv lövését először hárította Tóth Gyula, ám a kipattanó labda újra Nyári elé került, s a budakalászi játékos közelről a kapuba gurított (1-0). Nem kellett sokáig várni a címvédő egyenlítésére, egy szép egyéni akció végén Gyurcsányi Zsolt lőtt a kapu bal oldalába (1-1). Egy perccel később aztán már vezettek a Bikák: Madarász János lövése megpattant egy védőn és becsapta Hell István kapust (1-2). Az első félidő utolsó gólját Lódi Tamás szerezte, az év játékosának megválasztott támadó közelről talált a kapuba (1-3).

A szünet után ismét a Bikák szerztek gólt, a Török Károly játékvezető által megítélt büntetőből Gyurcsányi Zsolt magabiztosan talált a kapuba (1-4). Szépen kijátszott akció végén szerzett újabb gólt a Gödöllő együttese, egy kontratámadás végén Madarász János passzolt a kapuba (1-5), majd egy perccel később egy kapushiba után Lódi Tamás is megszerezte második gólját (1-6). Ezt követően Tóth Gyula védéseinek tapsolt a közönség, a Gödöllő kapusa Simon Péter büntetőjét is kifogta. A finálé utolsó találatát a brazil Jackes Gil szerezte az utolsó percben. A csatár higgadtan passzolt a Kanárik kapujába, beállítva a végeredményt (1-7).

A Gödöllő sorozatban másodszor szerezte meg a kupagyőzelmet, 2006-ban a Colorspectrum Aramis gárdáját győzték le a döntőben a Bikák.

A díjakat Esterházy Márton és Ragadics Ferenc, a Magyar Labdarúgó Szövetség Futsal Bizottságának elnöke és alelnöke adta át a győztes Gödöllői FK és az ezüstérmes Kanárik SE játékosainak.

Futsal Magyar Kupa-döntő, 2007
Szentes, Dr. Papp László Sportcsarnok, 400 néző
Kanárik SE - Gödöllői FK 1-7 (1-3)
Gólszerző: Nyári az 5. illetve Gyurcsányi a 11. és a 24. , Madarász a 12. és a 33., Lódi a 19. és a 34., Gil a 39. percben



A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS