Ismét a hajrában kapott ki az Újpest, DVTK-siker a borsodi derbin

2023. november. 11., 22:05   |    

Ismét a hajrában kapott ki az Újpest, DVTK-siker a borsodi derbin
Fotó: Thaly Zoltán

Az OTP Bank Liga 13. fordulójában a DVTK 2-0-ra nyert a Mezőkövesd ellen, míg a Puskás Akadémia a hajrában szerzett góllal győzött 2-1-re Újpesten.

Diósgyőri VTK-Mezőkövesd Zsóry FC 2-0 (1-0)

Zuhogó eső és meglehetősen hűvös időjárás fogadta a csapatokat, amelyeknek tagjait nem igazán zavarták meg a mostoha körülmények, bár az első húsz percben sok pontatlanság volt jellemző a felek játékára. Az első félidő első felében néhány perc erejéig már-már a kapujához szegezte a hazaiakat a Mezőkövesd, de ez a nyomás nem járt együtt góllal. Amint kijött a szorításból a Diósgyőr, támadásban is veszélyesebbé vált és a hajrában Edomwonyi szemfüles találatával a vezetést is sikerült megszereznie. Fordulás után jelentősen feljavult a vendégek játéka, akik meglehetősen sokszor és sokat próbálkoztak támadások vezetésével, egyszer a keresztléc mentette meg a hazaiakat. Miközben a kövesdiek olykor kifejezetten tetszetős akciókkal rukkoltak elő, a DVTK inkább a gyors ellentámadásokban bízott. Az utolsó negyedórához közeledve több olyan eset is történt a mezőkövesdi tizenhatoson belül, amelyet videóbírós ellenőrzés követett, de tizenegyest egyik alkalommal sem ítélt a játékvezető. Tíz perccel a lefújás előtt hármas cserével frissített a hazai együttesen Kuznyecov Szergej vezetőedző, másodpercekkel ezután pedig egy szögletet követően megduplázta előnyét a Diósgyőr, s ezzel el is döntötte a mérkőzést. A miskolci együttes négyes nyeretlenségi sorozatot szakított meg ezzel a sikerrel, míg az utolsó előtti helyen álló kövesdiek két győzelem után kaptak ki ismét az élvonalban.

Újpest FC-Puskás Akadémia FC 1-2 (1-1)

Rendkívül eseménydús és izgalmas volt az első félidő, amelynek elején az Újpest került előnybe, de négy perc múlva már egyenlítettek is vendégek, akik kétszer még a kapufát is eltalálták. A fordulást követően az újpestiek jártak közelebb a gólhoz, de előbb Simon, majd Tajti lövése csattant a bal oldali kapufán. A folytatásban egyre több volt a szabálytalanság, nem igazán alakult ki folyamatos játék. A hajrában a felcsútiak felpörögtek, és a 90. percben egy szöglet utáni lecsorgóból meg is szerezték a három pontot érő találatot. A lila-fehérek sorozatban a harmadik bajnoki vereségüket szenvedték el, a legutóbbi fordulóban a Fehérvárral szemben is az utolsó pillanatban kapott gól miatt maradtak pont nélkül.

OTP Bank Liga NB I. 13. forduló

Sorsolás
2023. 11. 10. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 11. 11. 14:15
DVTK Stadion
2023. 11. 11. 19:30
Szusza Ferenc Stadion
2023. 11. 12. 13:30
Kisvárdai Várkerti Stadion
2023. 11. 12. 16:00
Groupama Aréna
2023. 11. 12. 18:30
Debreceni Nagyerdei Stadion

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS