Ismét az MTK nyerte az 'örökrangadót'

2010. május. 25., 17:54   |    

Ismét az MTK nyerte az 'örökrangadót'

Nincs szerencséje a női futballnak a májusi esővel…

Lehet, hogy a jókor érkező égi áldás máshol aranyat ér, de a Hummel Női NB I-et másodszor kényszeríti csonka fordulóra. Ezúttal az 1. FC Femina - Győri Dózsa mérkőzést nem tudták befejezni a csapatok, a huszadik perc körül előbb özönvízszerű eső zúdult a pályára, majd villámlani is kezdett… Újra kell játszani a meccset, amit a Győri Dózsa duplán bánhat: először is, mert ismételten fizetheti utazásának költségeit - másodszor pedig, mert jobban játszott, mint a Femina. Jakab Rékának volt egy óriási helyzete, a kifutó kapus fölött melléemelte a labdát, és a palotaiak védője, Gleich Barbara utolsó emberként, a gólvonalról vágta ki a labdát.

Taksonyban a tavasz meglepetéscsapatának számító hazai gárda papírforma-győzelmet aratott az idén még nyeretlen Pécsi MFC felett. Pedig, Dombó János csapata ezúttal nem futballozott jól - viszont, Pincze Gabriella gólját a világ minden pályáján megtapsolták volna. A taksonyi védő egy harmincméteres szabadrúgás nyomán, a kaputól nyolc méterre állva, sarokkal továbbította a labdát a hálóba.

A Viktória Újpesten a szezon legnagyobb különbségű győzelmét aratta - valósággal kivégezte az UTE-t. A mezőny legeredményesebb játékosának a négygólos Szarvas Alexandra bizonyult, aki ezzel már 24 gólnál jár, a két MTK-sal, Méry Ritával és Vágó Fannyval holtversenyben, második Pádár Anita mögött a góllövőlistán.

A forduló (örök)rangadóját az Üllői úton, az Albert Stadionban játszotta a Ferencváros, és az MTK Hungária. A két csapat mindkét korábbi, idei mérkőzését a kék-fehérek nyerték, de ezúttal a Fradi kezdett jobban. Ferencsik Evelin a 25. percben szerzett góljával a szünetben még a zöld-fehérek vezettek, de Gál Tímea duplájával, és Méry Rita góljával fordított a bajnoki címért küzdő MTK, amely ezzel - egy mérkőzéssel kevesebbet is játszva - megőrizte kétpontos előnyét a Viktóriával szemben.

1. FC Femina-Hellotel - Győri Dózsa - félbeszakadt
Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE - Pécsi MFC 3-0 (2-0)
Újpesti TE - Viktória FC-Szombathely 0-14 (0-6)
Ferencváros - MTK-Hungária 1-3 (1-0)

A bajnokság állása: 1. MTK Hungária 60 pont (73-21, 24 mérk.), 2. Viktória FC 58 pont (97-21), 3. Taksony-Bíró-Kert-Modexbusz SE 41 pont (47-46), 4. Győri Dózsa 36 pont (49-40, 24 mérk.), 5. Ferencváros 36 pont (61-54), 6. 1. FC Femina-Hellotel 28 pont (51-60, 23 mérk.), 7. Pécsi MFC 14 (16-66, 24 mérk.), 8. Újpesti TE 6 pont (21-107, 24 mérk.).
 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS