Ismét Debrecen - Honvéd döntő lesz

2008. április. 09., 20:42   |    

Ismét Debrecen - Honvéd döntő lesz

A Magyar Kupa második elődöntőjében a hazai 4-0-ás győzelem után a Budapest Honvéd Kaposvárott is nyerni tudott 2-1-re, így a tavalyi évhez hasonlóan a fináléban újra a Budapest Honvéd és a DVSC-TEVA küzd meg egymással.


Egy öngól is belefért

Gabona Trans-Kaposvár - Budapest Honvéd 1-2 (0-2)
Vezette: Szilasi Szabolcs (Viszokai László, Kis Zoltán)
Gólszerző: Pomper (öngól) a 83. illetve Smiljanic a 35., Genito a 44. percben

A négygólos előnnyel rendelkező kispesti együttes nyugodtan futballozott, s a 35. percben vezetést is szerzett: Dobos Attila adott balról a hazaiak kapuja elé, az érkező Mico Smiljanic pedig közelről a kapuba fejelt (0-1). A 44. percben aztán végképp megnyugodhattak az addig sem aggódó fővárosiak, a Genito néven szereplő Bila Eugenio Fernando kényszerítőzött Hercegfalvi Zoltánnal, s a visszakapott labdát 12 méterről a háló jobb oldalába helyezte (0-2). Bár a továbbjutás már eldőlt, a Kaposvár azonban tiszteletre méltó módon nem adta fel, és a mérkőzés finisében sikerült is szépítenie. A 83. percben Nemanja Obric végzett el szabadrúgást jó 28 méterre a kispestiek kapujától, s a labdát a menteni igyekvő Pomper Tibor a saját hálójába csúsztatta (1-2). A zöld-fehérek ezután is támadtak, de egyenlíteniük nem sikerült, azaz a Budapest Honvéd 6-1-es összesítéssel jutott a Magyar Kupa fináléjába.

Így hát, a tavalyi esztendőhöz hasonlóan ismét a Debrecen és a Budapest Honvéd küzd majd meg a serlegért. A döntő mérkőzéseit május 28-án és június 4-én rendezik.

(Fotó: nb1. hu)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS