Ismét indul a Coca-Cola CUP, a középiskolások bajnoksága

2013. október. 02., 13:31   |    

Ismét indul a Coca-Cola CUP, a középiskolások bajnoksága

A középiskolások ismét összemérhetik tudásukat az országos amatőr focibajnokságon, a Coca-Cola CUP-on. Tavaly közel 600 csapat nevezett a Magyar Labdarúgó Szövetség által koordinált tornára. A tanévkezdettel a regisztráció elindult az MLSZ honlapján.

Idén is útjára indul az országos középiskolás focibajnokság, a Coca-Cola CUP, melynek szakmai koordinátora a Magyar Labdarúgó Szövetség. A 2012/13-as évadban több mint 1200 mérkőzésen 7000-nél is több gólt rúgtak a középiskolások. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők úgy döntöttek, idén is megrendezik a bajnokságot.

Már az előző évben is különleges nyereménnyel jutalmazták a győzteseket: a nyertes fiúcsapat részt vehetett a Juventus edzésén Torinóban, a legjobb lánycsapat pedig ellátogathat a Hollandia–Magyarország vb-selejtezőjére, ahol személyesen is találkozhatnak a csapatok tagjaival. Idén is érdemes nevezni, hasonlóan izgalmas nyeremények várnak a legjobbakra. A regisztráció október 31-én zárul.

A tanév végéig tartó bajnokságra 1994. június 30. - 1999. december 31. között született középiskolás fiatalok jelentkezhetnek. A maximum 10 fős csapatok az MLSZ honlapján regisztrálhatnak. A benevezett csapatok a tavaszi és téli tornák után egyenes kieséses rendszerben folytatják a selejtezőkben, majd a megyei döntőkben, 2014 tavaszán pedig már a megyék legjobbjai csaphatnak össze az országos döntőn.

- A Coca-Cola CUP első szezonjának nagy sikere volt országszerte a középiskolás korosztály körében, így természetesen a Magyar Labdarúgó Szövetség a Coca-Cola Magyarországgal közösen az idei tanévben is elindítja a tornasorozatot – mondta Rédei Norbert, az MLSZ Grassroots-koordinátora. - A fő cél az, hogy az amatőr, 14-19 éves középiskolai tanulóknak egy egész tanéven átívelő, szervezett keretek között zajló labdarúgó-tevékenységet biztosítsunk megyei szakembereink segítségével. Emellett persze a legjobb csapatok értékes díjazásra is számíthatnak, ezt jelzi, hogy az első sorozat fiú győztesei Torinóban jártak a Juventusnál, a legjobb lány csapat a magyar válogatott jövő heti, Hollandia elleni világbajnoki selejtezőjén a helyszínen, Amszterdamban szoríthat a nemzeti tizenegy sikeréért. A csapatok nevezése már elindult az mlsz.hu honlapon és egészen október végéig tart, várjuk tehát minél több középiskolásokból álló csapat nevezését.
>br> A Coca-Cola CUP várható fordulói:

Téli torna: 2013. november – 2014. január (terem)
Tavaszi torna: 2014. március – április – május (szabadtéri)
Megyei döntő: 2014. május 31-ig (szabadtéri)
Országos döntő: 2014. június (külön kiírás szerint) (szabadtéri)

A részletes versenykiírás elérhető a Magyar Labdarúgó Szövetség honlapján.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS