Ismét kikapott a Ferencváros

2010. szeptember. 18., 21:40   |    

Ismét kikapott a Ferencváros

Az NB I 7. fordulójának szombati játéknapján a Ferencváros hazai pályán szenvedett 2-1-es vereséget a Siófok ellen. Szolnokon nyert magabiztosan a Győr, míg a Lombard Pápa a Kecskemét ellen szerezte meg a három bajnoki pontot. A Haladás és a Honvéd nem bírt egymással, összecsapásuk 1-1-es döntetlennel végződött.

Elhozta az újonc otthonából a pontokat a Győr

Szolnoki MÁV FC - Győri ETO FC 0-3 (0-1)
Vezette: Berger József (Kelemen Attila, Forgács Attila)
Gólszerző: Koltai a 37., Ceolin az 50., Ceolin a 73. percben
Kiállítva: Pilibaitis a 87. illetve Molnár a 89. percben

Az elmúlt napok esőzései miatt mély, vizes talajon játszották le a találkozót, ami alaposan megnehezítette a csapatok dolgát. Az első játékrészben inkább a hazaiak voltak aktívak, főként Mohamed Remili volt elemében, a szolnoki légiós több lövése is veszélyesnek bizonyult, és társait is rendre helyzetbe hozta. Ennek ellenére a Győr szerzett vezetést, a 37. percben Koltai Tamás egy egyéni akció végén, a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsó sarkot (0-1). A második játékrész elején megduplázta előnyét a győri együttes, Nicolas Ceolin vette be a hazai kaput (0-2). A végeredményt Ceolin állította be a 73. percben, fejesét követően a labda a kapufa segítségével került a szolnoki hálóba (0-3). A mérkőzést mindkét csapat tíz játékossal fejezte be, a 87. percben Linas Pilibaitis, két perc múlva Molnár Zoltán kapott piros lapot.


Rossz passzban a Ferencváros

Ferencvárosi TC - BFC Siófok 1-2 (0-1)
Vezette: Németh Ádám (ifj. Tóth Vencel, Tóth István)
Gólszerző: Schembri a 71., illetve Homma a 42., Sowunmi a 69. percben

Mindkét csapat óvatosan kezdett, a játék eleinte főleg a mezőnyben zajlott. Mindkét gárda előtt adódott gólszerzési lehetőség, de Sowunmi Thomas és Rósa Dénes is nagy helyzetben hibázott. A 41. percben némi meglepetésre vezetést szerzett a Siófok, Novák Alexisz beadását Kazuo Homma a hosszú oldalon kapásból ellőtte, a labda pedig egyet pattanva a kapus és a védők fölött a kapu jobb sarkába hullott (0-1). A 69. percben már kétgólosra növelte előnyét a Balaton-parti csapat, egy szöglet után Sowunmi vette be a hazai kaput (0-2). Két perc múlva felzárkózott a Ferencváros, Csizmadia Csaba egy szöglet után a kapu elé passzolt, Andre Schembri pedig közelről a hálóba helyezett(1-2). A hazaiak elkeseredetten harcoltak az egyenlítésért, a siófokiak azonban kivédekezték a hátralévő perceket, és megszerezték a három pontot.


A Haladás továbbra is nyeretlen


Szombathelyi Haladás - Budapest Honvéd 1-1 (1-0)
Vezette: Bede Ferenc (Vámos Tibor, Péter Tamás)
Gólszerző: Tóth a 27., illetve Coira a 63. percben

A Haladás távoli lövésekkel próbálkozott a mérkőzés elején, Oross Márton és Tóth Péter is próbára tette a Honvéd kapusát. Kemenes Szabolcs a 27. percig állta a sarat, ekkor azonban egy kipattanót követően tehetetlenül nézte, ahogy Tóth a kapuba passzol (1-0). A gól után kissé esett a játék színvonala, egyik gárda sem tudott már komoly helyzetet kialakítani az első félidőben. A fordulás után a vendégek egy kapushibát követően egyenlítettek: a 63. percben Rózsa Dániel feleslegesen jött ki kapujából, Pablo Coira pedig könnyen emelt fölötte a hálóba(1-1). A hosszabbításban a Honvéd eldönthette volna a meccset, de előbb Jean-Baptiste Akassou lövését védte Rózsa, majd a kipattanót Alfi Lacalle a lécre lőtte.


Az első félidőben döntött a Pápa

Lombard Pápa Termál FC - Kecskeméti TE-Ereco 4-1 (3-1)
Vezette: Iványi Zoltán (Albert István, Medovarszki János)
Gólszerző: Gyömbér a 8., Takács a 13., Rebryk a 40., Heffler a 98., illetve Gyagya a 11. percben

Az első negyedórában belehúztak a csapatok, három gól született öt percen belül. A gólgyártást a Pápa kezdte meg, Gyömbér Gábor a 8. percben vette be a vendégek kapuját (1-0). A 11. percben Gyagya Attila egyenlített, egy remek szabadrúgás után kötött ki a labda a jobb felső sarokban (1-1). Alig két perc elteltével Takács Péter újra vezetést szerzett a Pápának, egy kipattanó után vette be a vendégek kapuját (2-1). Még az első félidőben kettőre növelte előnyét a Lombard, Denys Rebryk a 40. percben fejjel talált a hálóba (3-1). A második játékrészben mindkét csapat előtt adódott helyzet, de a kapusok a helyükön voltak. A 76. percben a játékvezető félbeszakította a mérkőzést, miután a stadion világítóberendezése meghibásodott, ám tíz perc szünet után folytatódhatott a bajnoki. A hajrában a Pápa háromra növelte előnyét, Heffler Norbert állította be a 4-1-es végeredményt.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS