Ismét kikapott otthon az MTK

2010. május. 20., 21:01   |    

Ismét kikapott otthon az MTK

Csütörtökre két mérkőzés maradt a Soproni Liga 29. fordulójából, az MTK a Kecskemétet, a Kaposvár a Diósgyőrt fogadta. A fővárosi kék-fehérek folytatták rossz sorozatukat és újból vereséget szenvedtek hazai pályán, míg a DVTK kétgólos hátrányból felállva szerzett pontot a Rákóczi otthonában.

Hazai pályán nem megy az MTK-nak

MTK Budapest - Kecskeméti TE-Ereco 0-1 (0-1)
Vezette: Alvaro Garcia Miquel (Kelemen Attila, Butkai Zsolt)
Gólszerző: Némedi a 43. percben

A találkozó első félideje a hazaiak enyhe fölényét hozta, ám a kék-fehérek a legnagyobb helyzeteiket sem tudták gólra váltani. A Kecskemét előtt is adódott néhány lehetőség, és a játékrész hajrájában a vendégek meg is szerezték a vezetést, Mladen Lambulic beadása után Szatmári Zoltán középre ütötte ki a labdát, az érkező Némedi Norbert pedig 9 méterről a kapuba helyezett (0-1). A második félidő hajrájában az MTK többször is egyenlíthetett volna, de nem jött össze a gólszerzés, így a fővárosiak zsinórban negyedik hazai bajnokijukat veszítették el.


Jól gazdálkodott helyzeteivel a DVTK


Kaposvári Rákóczi - DVTK 2-2 (2-0)
Vezette: Gaál Gyöngyi (Kepe Arnold, Kulman Tamás)
Gólszerző: Oláh a 6., Szepessy a 43. illetve Somorjai az 57., Lippai a 84. percben

A mérkőzésnek már egyik csapat számára sem volt komolyabb tétje, a Diósgyőr kiesése fordulókkal ezelőtt eldőlt, és az is biztos, hogy a Kaposvár a középmezőny végén zárja a szezont. A hazaiak már az 5. percben gólt szereztek, Balázs Benjamin beívelése után Oláh Lóránt elé került a labda, a támadó 14 méterről a kapu közepébe helyezett (1-0). A folytatásban is a Kaposvár támadott, majd néhány kimaradt helyzet után a 43. percben megduplázta előnyét: Kulcsár Kornél jó ütemű indítása után Szepessy Róbert 8 méterről lőtte ki a bal sarkot (2-0). A fordulás után újabb gólokat szerezhetett volna a Rákóczi, ám az 57. percben első komolyabb lehetőségét kihasználta a Diósgyőr, Haman Sadjo beadása után Somorjai Tamás 8 méterről a jobb sarokba lőtt (2-1). A folytatás is a házigazdák fölényét - és kihagyott helyzeteit - hozta, majd a 83. percben a DVTK kiegyenlített, Somorjai beadását követően Lippai Ákos juttatta a jobb sarokba a labdát (2-2). A Kaposvár magabiztosan megnyerhette volna a mérkőzést, a helyzeteivel jól gazdálkodó diósgyőriek azonban bravúros pontszerzéssel zárták a találkozót.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS