Ismét legyőzte a Vidit a Ferencváros

2015. augusztus. 08., 23:27   |    

Ismét legyőzte a Vidit a Ferencváros

Az OTP Bank Liga 4. fordulójának szombati játéknapján a Vasas nyerte az újoncok csatáját, a Honvéd elszenvedte első vereségét, az MTK kiütéssel verte a DVTK-t.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–VASAS 0-2 (0-0)
Vezette: Szabó Zsolt
Gólszerzők: Remili az 52., Novák az 58. percben

A két pont nélküli újonc találkozóján már az első félidőben fölényre tett szert a Vasas, de csak helyzetekig jutott el a szünetig. A fordulást követően gyorsan góllá, sőt gólokká érett a fővárosi együttes fölénye, az 52. percben Vida Máté beadását követően Remili Mohamed fejelt a kapuba (0-1), hat perccel később pedig Novák lőtt a hazaiak hálójába 5 méterről (0-2). Az eredmény a hármas sípszóig már nem változott, így az angyalföldiek megérdemelten szerezték meg első győzelmüket az idei bajnokságban, míg a viharsarkiak első pontszerzése tovább várat magára.

PAKSI FC–BUDAPEST HONVÉD 3-1 (2-0)
Vezette: Bognár Tamás
Gólszerzők: Szabó a 16., Balázs a 39., Balázs a 63., ill. Ignjatovic a 90. percben

Bár a mérkőzés első negyedórájában inkább csak ismerkedtek egymással a csapatok, a 16. percben a Paks fogást talált az eddig veretlen kispestieken, Bertus jobb oldali szögletét Bartha László fejelte a keresztlécre, majd a kipattanó labdát Szabó János fejelte közvetlen közelről a hálóba (1-0). A kapott gól aktívabbá tette Marco Rossi együttesét, a kispestiek sorra dolgozták ki a helyzeteket, ám gól nem született. A hazai együttes viszont remekül élt az adódó lehetőségeivel, és a 39. percben megduplázta előnyét, Balázs Zsolt tolta el a labdát a kivetődő Kemenes Szabolcs mellett, majd helyezett a bal alsó sarokba (2-0). Nem változott a játék képe a második félidőben sem, a Honvéd továbbra is megtett mindent a szépítésért, de a 63. percben harmadszorra is a hálójukban kötött ki a labda: Szakály Dénes kiugratását követően Balázs Zsolt tört be a 16-on belülre, majd lőtt 10 méterről a kapu jobb alsó sarkába (3-0). A Honvéd a 90. percben megszerezte a szépítő találatot, Holender Filip jobb oldali szögletét követően Ignjatovics fejelte a hálóba 5 méterről, beállítva a 3-1-es végeredményt.

ÚJPEST FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC 2-2 (1-2)
Vezette: Pintér Csaba
Gólszerzők: Perovics a 35., Bardhi a 90., ill. Sallai a 44., Heris (öngól) a 45. percben

Az Újpest lépett fel támadólag a mérkőzés elején, beszorította kapujuk elé a vendégeket, de az első 30 percben jól állta a sarat a Puskás Akadémia védelme. A 35. percben Hazard lépett ki a szélen, letette a labdát Mihailo Perovicsnak, aki mintegy 20 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (1-0). A félidő hajrájában váratlanul egyenlített a PAFC, egy kontra végén Dinjar a kapu elé ívelt, Sallai Roland pedig jó ütemben érkezett, és a hálóba fejelt (1-1). A játékrész ráadásában újabb gólt szereztek a vendégek, Pauljevics rázta le védőjét, lövésében Jonathan Heris ért bele, róla pattant a kapuba a labda, öngól (1–2). A második félidőben az Újpest szinte egykapuzott, de a jól záró vendégek egészen az utolsó pillanatokig őrizték az előnyüket. A 90. percben aztán megszületett az egyenlítő találat, Suljic 6 méteres lövése után a labda a jobb kapufáról kipattant, de érkezett Enis Bardhi, és a kapu közepébe helyezett, egy pontot szerezve együttesének (2-2).

Az Újpest-Puskás Akadémia mérkőzés fotói:

MTK BUDAPEST–DIÓSGYŐRI VTK 5-0 (2-0)
Vezette: Erdős József
Gólszerzők: Kanta 11., Vadnai 31., Hrepka 60., Ramos 73., Kanta 90. (11-esből)

A tikkasztó hőség ellenére jó iramban kezdődött a mérkőzés, amelyen a hazai csapat már a 11. percben megszerezte a vezetést, Kanta József 28 méterről, szabadrúgásból tekert a bal alsó sarokba (1-0). A 30. percben Vadnai Dániel kapott egy hosszú indítást, a védők nem akadályozták meg abban, hogy kapura vezesse a labdát, és bár elsőre Antal Botondba lőtte a labdát, a kipattanót a hálóba passzolta (2-0). A gólra egy kapufával válaszolt a DVTK, majd a félidő utolsó helyzetét Torghelle Sándor hagyta ki. Az 56. percben Kovács Gábor kapott azonnali pirosat egy csúnya szabálytalanságért, az MTK pedig három perccel később kihasználta az emberelőnyt, Kanta nagyszerűen passzolt Hrepka Ádámhoz, aki 16 méterről, kapásból lőtt kapura, Antal Botond beleért ugyan a labdába, de nem tudott hárítani (3-0). A végére teljesen szétesett a DVTK játéka, a 72. percben Myke Bouard Ramos szerzett labdát a diósgyőri térfélen, elvitte Lipták Zoltán mellett, majd 6 méterről, Antal lábai között a kapuba lőtt (4-0). A 88. percben Antal Botond szabálytalankodott az ötösön Ramosszal szemben, ezért őt is kiállította a játékvezető, a megítélt tizenegyest Kanta József váltotta gólra, beállítva az 5-0-ás végeredményt.

Videoton FC - Ferencváros 1-3 (0-1)
Vezette: Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Ivanovski az 50., ill. Heffler (öngól) a 11., Böde az 57., Böde a 81. percben

A Ferencváros jobban kezdte a mérkőzést, már a 2. percben helyzetet alakított ki, a 11. percben pedig megszerezte a vezetést: Böde Dániel lépett ki a leshatárról, de kissé hosszú volt neki az indítás, így Danilovic kilépve kapujából, elütötte előle a labdát, ám éppen a legrosszabb helyre, ugyanis a hátrafutó Heffler Norbertet találta el, akiről a bal alsó sarokba csorgott a labda (0-1). A 36. percben Paulo Vinicius nagyon nehéz helyzetbe hozta csapatát: egy szabálytalansága után sárga lapot kapott a játékvezetőtől, majd dühében rárivallt Andó-Szabó Sándorra, aki így felmutatta neki a pirosat is. Első helyzetét már emberhátrányban alakította ki a hazai együttes, Ivanovski lövését védte Dibusz. A második félidő elején, az 50. percben egyenlített a Vidi, Szolnoki Roland bal oldali beadása után Dibusz kiütötte a labdát, de az érkező Ivanovski 7 méterről a bal alsó sarokba továbbított (1-1). A Ferencváros az 57. percben visszavette az előnyt, Dilaver jobbról kanyarított középre, Danilovic pont Böde elé ütötte ki a labdát, a támadó pedig élt a lehetőséggel, és a bal sarokba passzolt (1-2). A 81. percben újabb Böde-góllal biztosította be győzelmét a Fradi, a vendégek csatára Hajnal Tamás hajszálpontos beívelése után teljesen üresen fejelt a hálóba (1-3), ezzel alakult ki a végeredmény.

Videoton FC - Ferencváros fotógaléria:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS