Ismét NB I-es csapat a DVSC és a Gyirmót

2021. május. 16., 20:32   |    

Ismét NB I-es csapat a DVSC és a Gyirmót

Izgalmas utolsó fordulóban a Loki 4–2-re, míg a Gyirmót 4–0-ra győzött a Merkantil Bank Ligában, így ez a két csapat vívta ki a jogot, hogy a következő szezontól az OTP Bank Ligában szerepeljen.

Döntetlennel zárta a szezont a Siófok és a Szentlőrinc, valamint a Budaörs és a DEAC. Jagodics Bence révén a 16. percben a Siófok jutott előnyhöz, de a vendég Szentlőrinc Mervó Bence (61.) találatával egyenlített. Hasonló volt a forgatókönyv a Budaörs és a jövőre már NB III-as DEAC találkozóján, ott Zsidai László (46.) és Nagy Zoltán (57.) voltak a gólszerzők.

A Nyíregyháza Ajkán győzött Hamed Yasin (64.) góljával a Merkantil Bank Liga utolsó fordulójában. Tomás Lénárt 90. percben szerzett találatával a Dorog is nyert az NB II-ből már kiesett Kaposvár vendégeként.

Szintén vereséggel búcsúik az NB II-től a Kazincbarcika, amely csapatot a Szeged-Csanád győzte le 2–0-ra. Kóródi Nándor (8.) és Gajdos Zsolt (21.) voltak eredményesek.

Az újoncként remek szezont futó és végül a 4. helyen végző Pécset a Soroksár győzte le 2–0-ra a 38. fordulóban. Gyömbér Gábor (11.) tizenegyesből szerzett vezetést, majd Lovrencsics Balázs (30.) talált be.

Novák Csanád (11.) vezető találtára a vendégektől Nándori Botond (54.) válaszolt a Szolnok–Csákvár mérkőzésen. Végül Novák Csanád (90. – büntetőből) duplájával otthon tartotta a három pontot a Szolnok.

A forduló legérdekesebb, az NB I-be való feljutásról döntő párharcai a játéknap végére maradtak. Mindhárom esélyes csapat otthon lépett pályára.

A DVSC az első félidőben háromszor is betalált a Haladásnak: Baráth Péter (13.), Dzsudzsák Balázs (39. – büntetőből) és Varga József (42.) szerezték a gólokat. A szombathelyiek azonban még a szünet előtt szépíteni tudtak, egy támadás végén Kinyik Ákosról (43.) került a labda saját kapujába. A második félidő elején átvette az irányítást a vendég együttes és Tóth Dávid (46.) szinte azonnal 3–2-re módosította az eredményt és a Haladás még egy tizenegyest is kihagyott. Az 58. percben aztán Baráth Péter fejesével ismét kétgólos előnybe került a Loki egy szögletet követően. Több gólhelyzetet is láthattunk még, egyszer csak a kapufa mentette meg a Haladást, majd Dzsudzsák és Bényei játszott össze, de az eredmény már nem változott, a DVSC 4–2-es győzelemmel lett az NB II bajnoka.

A Gyirmót is háromszor köszönt be a Békéscsabának az első játékrészben. Karacs Dániel (6.), Hajdú Ádám (40.) és Lencse László (44.) alakították ki az előnyt. A fordulást követően aztán Lencse László (55.) el is döntötte a találkozót.

A legkevesebb gól a Vasas–ETO találkozón esett, de itt is háromszor ünnepelhetett a házigazda. Szatmári Lóránd (26.), Otigba (67.) és Radó András (92.) találatával győzött a Vasas 3–0-ra.

A DVSC 80 ponttal megnyerte a Merkantil Bank Ligát! A második helyen a 78 pontot gyűjtő Gyirmót jutott fel az OTP Bank Ligába. Bár a Vasasa is 78 pontot szerzett, a több megnyert mérkőzés a győriek javára döntött.

Tabella


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS