A sereghajtót fogadja az éllovas az OTP Bank Ligában

2022. február. 11., 11:31   |    

A sereghajtót fogadja az éllovas az OTP Bank Ligában

Ismét háromnapos az OTP Bank Liga hétvégi fordulója, a program egy olyan párosítással kezdődik, amelyben a csapatok kedden a MOL Magyar Kupáért játszottak. Szombat este a listavezető Puskás Akadémia a sereghajtó MTK-t fogadja.

OTP Bank Liga: Nem hozott gólt a forduló nyitómeccse

OTP Bank Liga: Nem hozott gólt a forduló nyitómeccse

A kiesőhelyen álló Újpest FC házigazdaként gól nélküli döntetlent játszott a Kisvárdával a labdarúgó OTP Bank Liga huszadik fordulójának péntek esti nyitómérkőzésén.

Tovább

PAKSI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Szombat, Paks, 14.45)
A Paks továbbjutott, a Gyirmót kiesett a hétközi kupafordulóban. A Paks eddig minden 2022-es tétmérkőzését megnyerte, s ezek közül csak egyet játszott otthon, a ZTE ellen. Az előző fordulóban a Ferencváros pályáján szerzett három pontot. A Gyirmót is százszázalékosa még tavasszal az OTP Bank Ligában, két mérkőzést is megnyert 1-0-ra, előbb az MTK, majd az Újpest ellen. A MOL Magyar Kupában szerdán Békéscsabán kapott ki 3-1-re.

DEBRECENI VASUTAS SC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Debrecen, 17.00)
A DVSC a legutóbbi bajnoki fordulóban javított helyzetén a MOL Fehérvár elleni győzelemmel. Egyetlen ponttal áll a Mezőkövesd mögött, azaz, ha győzni tud, megelőzi riválisát. A Loki pályaválasztóként október 24. óta veretlen a bajnokságban, de négy mérkőzésből csak kettőt nyert meg. A Mezőkövesd a legutóbbi négy fordulóban mindössze egy pontot szerzett, idegenben viszont a MOL Fehérvár elleni vereség előtt három mérkőzésen hét pontot szerzett.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–MTK BUDAPEST
(Szombat, Pancho Aréna, 19.30)
A Puskás Akadémia jó formában van, mind a három eddigi idei bajnoki mérkőzését megnyerte, a Ferencvárost és a MOL Fehérvárt 1-0-ra, a Mezőkövesdet 2-1-re győzte le. Pályaválasztóként a legutóbbi hét bajnoki mérkőzéséből hatot megnyert, egyetlen döntetlen mellett. Az MTK mérlege gyenge, a legutóbbi négy fordulóban csupán egy pontot szerzett, igaz azt idegenben, Mezőkövesden.

BUDAPEST HONVÉD–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Bozsik Aréna, 14.15)
Nebojsa Vignjeviccsel eddig két mérkőzésen van túl a Honvéd, az elsőn kikapott Kisvárdán, de a másodikon továbbjutott a MOL Magyar Kupában a Merkantil Bank Ligában kitűnően szereplő Kecskeméti TE ellen. A kispestiek a legutóbbi három bajnoki fordulóban nem szereztek pontot, pályaválasztóként a legutóbbi öt bajnoki találkozójukból csupán egyet tudtak megnyerni. A Vidi rosszul kezdte a 2022-es évet, kikapott előbb a Puskás Akadémiától, majd a Debrecentől, de kedden fölényesen legyőzte a MOL Magyar Kupában a második ligás Szeged-Csanádot. Az OTP Bank Ligában mindössze egy mérkőzést nyert meg vendégként a 2021–2022-es idényben.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 17.15)
A Zete mindkét eddigi idei bajnoki mérkőzését idegenben játszotta, mindkétszer két gólt szerzett, de Pakson kikapott, az MTK ellen nyert. Pályaválasztóként ősszel kitűnő volt a mérlege, a rossz kezdés után öt mérkőzésen 13 pontot szerzett. A Ferencváros három bajnoki és egy Magyar Kupa-mérkőzésen van túl eddig 2022-ben, a budapesti csapatok ellen nyert, a vidékiektől kikapott. Idegenben a Puskás Akadémiától kikapott, de az Újpestet megverte.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS