Ismét válogatott szerelést öltenek a 90-es évek sztárjai

2017. május. 28., 10:02   |    

Ismét válogatott szerelést öltenek a 90-es évek sztárjai

Kedden délután ukrán-magyar jubileumi gálamérkőzést rendeznek Ungváron, amelyen a kilencvenes években aktív korábbi válogatott játékosok alkotta magyar csapat lép pályára a házigazdák ellen.

A mérkőzés apropója az 1992-es ukrán-magyar válogatott mérkőzés 25. évfordulója, ez a találkozó ugyanis történelmi jelentőségű volt az ukránok számára: a mieink ellen játszotta első nemzetközi meccsét a szomszédos ország nemzeti csapata. Negyed évszázaddal ezelőtt a mieink Kiprich József duplájával és Sallói István góljával 3-1-re nyerni tudtak, majd négy hónappal később, Nyíregyházán ismét legyőzték Ukrajnát, akkor 2-1-re.

A kedden Ungvárra utazó 19 játékos összesen 413 válogatottsággal rendelkezik, a keretből Détári Lajos rendelkezik a legtöbb válogatott mérkőzéssel (61-gyel), Gellei Imre őt nevezte ki csapatkapitánynak is. A mieink legfiatalabb tagja Waltner Róbert, aki 1992-ben még csak 14 éves volt, a legidősebb pedig Andrusch József, aki a 25 évvel ezelőtti mérkőzés idejében már nem volt aktív labdarúgó.

A magyar csapat tagjai hétfőn találkoztak egymással, és egynapos "edzőtáborba" vonultak Nyíregyházán, ahol a jubileumi mérkőzésen az együttest irányító korábbi szövetségi kapitány, Gellei Imre délután megbeszélést, majd edzést tartott a játékosoknak, akik jó hangulatú egymás közti játékkal készültek fel a holnapi összecsapásra.

DSC_0975|

- A huszonöt évvel ezelőtti csapatból végül öt játékos tudott eljönni a mérkőzésre, ennek ellenére nem volt nehéz dolgom a keret összeállításakor, mert azok a korábbi futballisták, akik végül bekerültek a csapatba, gondolkodás nélkül vállalták a játékot. Bár a legtöbbjük pályafutásuknak már lassan két évtizede vége, a játék iránti szenvedély mindegyikükben megvan ma is, ezt a mostani edzésen is azonnal látni lehetett. Ahogy előkerült a labda, mindenki visszafiatalodott jó néhány évet, és önfeledten vetette bele magát a játékba. A legfontosabb a jó hangulat, a baráti légkör, ami az első pillanattól kezdve jellemzi az egész utazást, de természetesen mindenkiben ott van a győzni akarás is, ezért a motiváció terén sincs különösebb nehézségem - fogalmazott Gellei Imre.

A magyar jubileumi válogatott kerete:

Kapusok

ANDRUSCH JÓZSEF
VLASZÁK GÉZA

Védők

MÓNOS TAMÁS
FEHÉR CSABA
TELEK ANDRÁS
MÉSZÖLY GÉZA
ÉGER LÁSZLÓ
SALLAI SÁNDOR
CSEH ANDRÁS

Középpályások

HALMAI GÁBOR
MÁRTON GÁBOR
VINCZE OTTÓ
VÉBER GYÖRGY
DÉTÁRI LAJOS
JENEI SÁNDOR

Támadók DOMBI TIBOR
TÖKÖLI ATTILA
WALTNER RÓBERT
SALLÓI ISTVÁN


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS