Itthon kezd az Újpest, Lettországban folytatja a Puskás Akadémia

2021. július. 21., 21:42   |    

Itthon kezd az Újpest, Lettországban folytatja a Puskás Akadémia

Csütörtökön két magyar csapat lép pályára a Konferencia Liga-selejtező 2. fordulójában.

A Puskás Akadémia a finn Inter Turku legyőzésével jutott el a harmadik számú európai kupasorozat második selejtezőkörébe, míg az Újpest FC kupagyőztesként nem volt érdekelt a nyitókörben, csak a második fordulóban csatlakozik a mezőnyhöz.

Kétgólos sikert aratott a Puskás Akadémia

Kétgólos sikert aratott a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 2-0-ra legyőzte az Inter Turku (finn) csapatát a visszavágón, így 3-1-es összesített eredménnyel mehet tovább a Konferencia Liga második selejtezőkörébe.

Tovább

Hornyák Zsolt, a felcsútiak szakvezetője a lett FK Rigas FS elleni idegenbeli mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón elmondta: keményebb rivális vár csapatára, mint az első fordulóban.

– Hasonlóan fiatal klub vagyunk, mint az ellenfelünk, kevés tapasztalatunk van a nemzetközi színtéren, de az elvárás óriási. Az RFS konszolidált együttes, biztosan kemény ellenfél lesz, agresszívan, magasan védekezik és támad le. Az első selejtezőkör párharcból hosszabbítás után jutott tovább, s láthattuk, mennyire jó rögzített játékhelyzetekből, a feröeriek ellen négyszer talált be pontrúgásból – ha elhárítjuk ezt a veszélyforrást, eredményesek lehetünk. Kijár a maximális tisztelet az ellenfélnek, s bár a stílusa vélhetően kellemetlen lesz, szeretnénk megoldani az előttünk álló feladatot, jó eredményt akarunk elérni. Harapósabb, szervezettebb ellenfél az RFS, mint amilyen az Inter Turku volt. Az a célunk, hogy ne kapjunk gólt, annyi helyzetet dolgozzunk ki, mint Finnországban, s jó eredményt érjünk el. Szeretnénk aktívabban, lendületesebben futballozni, mint egy héttel ezelőtt, a gyorsaságunkkal igyekszünk érvényesülni – fogalmazott Hornyák Zsolt.

Az FK Rigas jelenleg a második helyet foglalja el a lett bajnokságban, de vesztett pontok tekintetében jobban áll az éllovas Rigánál. A párharc továbbjutója a KAA Gent–Vålerenga párharc továbbjutójával játszik majd a Konferencia Liga-selejtező 3. fordulójában.

A másik magyar érdekeltségű csütörtöki mérkőzésen az Újpest FC ellenfele, a liechtensteini Vaduz lesz, amely szép emlékeket őrizhet a magyar csapatokról, hiszen két éve továbbjutott a MOL Fehérvár FC ellen az Európa Liga selejtezőjéből.

– Nagyon jól szervezett, jól játszó ellenféllel találkozunk. Mindkét csapat célja a továbbjutás, mindkettő jól felkészült, és úgy gondolom, mindkét együttes focizni akar. Nehéz megmondani, mi várható csütörtökön, hiszen ez lesz a szezon első tétmérkőzése, de bizakodásra ad okot, hogy a felkészülés jól sikerült – mondta az újpestiek vezetőedzője, Michael Oenning.

A Vaduz az előző szezonban a svájci élvonalban szerepelt, de a 10. helyen zárt, így az új idényben már a másodosztályban játszik majd. A párharc első mérkőzése csütörtökön 21 órakor kezdődik a Szusza Ferenc Stadionban, a visszavágót jövő csütörtökön játsszák le. A továbbjutó a svájci FC Basel vagy az albán Partizani Tirana együttesével találkozik a következő körben. Jegyinformációk a Vaduz elleni mérkőzésről. 

A csütörtöki program:

FK Rigas FS (lett)–Puskás Akadémia, 18.00, Jurmala (Tv: M4 Sport)
Újpest FC–Vaduz (liechtensteini), 21.00, Szusza Ferenc Stadion (Tv: M4 Sport)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS