Izgalmas hajrá jön a Merkantil Bank Ligában

2021. május. 08., 14:34   |    

Izgalmas hajrá jön a Merkantil Bank Ligában

A Vasas akár már vasárnap bebiztosíthatja bajnoki címét a Merkantil Bank Ligában, de egyelőre a feljutása sem biztos, az angyalföldieket szorosan követő DVSC és a Gyirmót is mindent megtesz annak érdekében, hogy kiharcolja a feljutást. Az első három helyezett kivétel nélkül vendégként lép pályára. Az utolsó előtti forduló következik a másodosztályban.

DEBRECENI EGYETEMI AC–PÉCSI MECSEK FC
(Debrecen, 17.00)

Mind a két csapat újoncként kezdte az idényt a második vonalban, a DEAC biztosan elbúcsúzik a Merkantil Bank Ligától, a PMFC ellenben nagy valószínűséggel a mezőny első harmadában végez majd. A Debreceni Egyetem csapata azóta jobban szerepel, amióta eldőlt a kiesése, a legutóbbi három mérkőzésén öt pontot szerzett. A PMFC az előző fordulóban 3-1-re nyert Kaposváron, de előtte négy mérkőzésen át nyeretlen maradt.

SOROKSÁR SC–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC
(Soroksár, 17.00)

A fővárosi csapat a kilencedik helyen áll, a legutóbbi két találkozóján egy-egy pontot szerzett, előtte háromszor is kikapott. Március 14. óta nyeretlen a második osztályban. Pályaválasztóként öt győzelmet követő három meccsének mérlege: két döntetlen és egy vereség. A Rákóczi nagyon nehéz helyzetbe került, ötpontos hátrányba került az utolsó bennmaradó helyen álló Csákvárral szemben, majd az ötből hat lett Dvorschák Gábor jogosulatlan szerepeltetése miatt. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a legkisebb matematikai esélyt is elveszíti, ha nem tud nyerni Soroksáron, de még az sem elég, ha pontot szerez a Csákvár otthon a Siófok ellen.

DOROGI FC–FC AJKA
(Gyirmót, 17.00)

Az utóbbi hetekben pályaválasztóként albérletben pályára lépő Dorog egy jó sorozat után az elmúlt három fordulóban nem szerzett pontot. A tizenhatodik helyre csúszott vissza a bajnokságban, de már csak legfeljebb egy helyet eshet legfeljebb még vissza. Az Ajka az ötödik helyen áll, tíz pontot szerzett a legutóbbi négy fordulóban. Esélye van még arra is, hogy akár a negyedik helyen fejezze be a bajnokságot.

WKW ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Győr, 17.00)

Az ETO a tizenkettedik helyen áll, négy pont a hátránya vasárnapi ellenfelével, az éppen előtte álló Szeged-Csanáddal szemben. A legutóbbi kilenc fordulóban csupán egyszer, otthon, a Haladás ellen tudott nyerni. A vendégek eredményei javultak az idény utolsó harmadában, a legutóbbi öt mérkőzésén 13 pontot gyűjtött. Idegenben január 31. óta veretlen.

KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Kazincbarcika, 17.00)

A 33 pontos Kazincbarcikának nem elég megnyernie a hátralévő két mérkőzését – ebből az első a még a feljutásban is reménykedő Gyirmót elleni –, szüksége lenne arra is, hogy a Csákvár ne szerezzen pontot. A borsodiak pályaválasztóként legutóbb kikaptak a Siófoktól. A Gyirmót a harmadik helyen állva nyeri egymás után a mérkőzéseket, a legutóbbi négy fordulóban százszázalékos mérleget produkált. A DVSC két, a Vasas három ponttal vezet előtte.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SZOLNOKI MÁV FC
(Békéscsaba, 17.00)

A lila-fehérek a legutóbbi öt fordulóban mindössze egy pontot szereztek, ezzel a tizenötödik helyen állnak. Otthon január 31. óta csak egyszer kaptak ki, hétből négyszer döntetlent játszottak. A szolnokiak sikeresebbek voltak eddig a tavaszi idényben, a hetedik helyen állnak, április 7. óta nem szenvedtek vereséget.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BFC SIÓFOK
(Csákvár, 17.00)

A Csákvár – leginkább matematikailag – még veszélyben van, ha győzne a Siófok ellen, minden más eredménytől függetlenül marad a második vonalban. Akadt egy nagyon jó tavaszi periódusa, de a legutóbbi négy mérkőzéséből hármat elveszített. A Siófok nagyon jó formába lendült a hajrára, április 11. óta nem kapott ki. Vendégként a legutóbbi két bajnokiját megnyerte.

SZENTLŐRINC SE–DEBRECENI VSC
(Szentlőrinc, 17.00)

A hazai csapat a múlt héten kikapott Tatabányán a Budaörstől, de eldőlt, hogy biztosan bennmarad az élvonalban. Pályaválasztóként a legutóbbi négy mérkőzésén nyolc pontot szerzett, egyetlen gólt sem kapott. A DVSC 2021-ben eddig hét bajnoki mérkőzést játszott idegenben, ezek közül csak hármat nyert meg. Vendégként nyolc gólt szerzett a legutóbb két meccsén, de hatot kapott.

SZOMBATHELYI HALADÁS–BUDAÖRS FC
(Szombathely, 17.00)

A Haladás a tízedik, miután a legutóbbi három fordulóban nem tudott győzni. Otthon március 7. óta nyeretlen. A Budaörs magára talált az idény hajrájára, a legutóbbi négy fordulóban nem veszített pontot. Idegenben viszont csak egyszer szerzett eddig három pontot 2021-ben, éppen a legutóbbi mérkőzésén, Csákváron.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–VASAS FC
(Nyíregyháza, 20.00)

A Szpari edzőt váltott a múlt héten, Gálhidi Györggyel szerződést bontott a klub. A csapat immár sorozatban négy mérkőzést veszített sorozatban. Otthon a legutóbbi két meccsét elveszítette. Ha a Vasas győz Nyíregyházán, a számára legrosszabb esetben is hárompontos előnnyel várja a záró fordulót a Gyirmóttal szemben. A piros-kékek az utolsó fordulóban a Gyirmót városi riválisát, az ETO-t fogadják majd. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS