Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligáját nyert!

2013. május. 24., 09:55   |    

Jakabfi Zsanett Bajnokok Ligáját nyert!

Megvan a magyar labdarúgás első női Bajnokok Ligája-győztese! Jakabfi Zsanett – csütörtök este, a londoni Chelsea pályáján, a Stamford Bridge-en – csapatával, a német VfL Wolfsburggal megnyerte a női labdarúgás legrangosabb klubtrófeáját.

A magyar válogatott játékos ezzel – noha sokáig sérülés hátráltatta – felejthetetlen és nehezen megismételhető szezont zár: a bajnokság őszi idénye után a Bundesliga legjobbjává választották, majd sérüléséből felépülve pályára lépett a kupadöntőben, sőt a BL-döntőben már a kezdőcsapatba tette Ralf Kellermann. A Wolfsburggal megcselekedte azt, amelyről a Bayern München szurkolói csak álmodnak egyelőre: bajnok, kupagyőztes és BL-győztes is lett 2012–2013-ban, úgy, hogy csapata két héttel ezelőttig soha, egyetlen komoly trófeát sem nyert. Jakabfi egyébként a győztesek egyetlen nem német játékosa.

A BL-döntőben nagy csatát vívott a Wolfsburg és a francia Olympique Lyon. Nem a német csapat volt a rutinosabb: a franciák sorozatban negyedszer jutottak a döntőbe, az elmúlt két évben meg is nyerték a sorozatot. Az első félóra az övék volt, Camille Abily, majd Amandine Henry előtt kínálkozott lehetőség, de a címvédő nem tudott előnyhöz jutni – írta a meccsről a noifoci.com.

Ha a Wolfsburg nem is számít rutinos klubnak az európai kupaporondon, rutinos játékosai azért bőven vannak: a korábban BL-győztes Henning, Kessler, Pohlers és Popp, no meg természetesen Martina Müller jól fogta össze a „farkasokat”, a német csapat fokozatosan ellenfele fölé kerekedett, és nem is volt előzmény nélküli, amikor a 73. percben a 33 éves Müller Sarah Bouhaddi hálójába lőtte a Laura Georges kezezéséért megítélt büntetőt. Tizenhét percet kellett kihúznia a Wolfsburgnak, hogy legyőzze a legutóbbi négy év első számú női klubcsapatát, amely – a 90 perc alatt elért eredményt figyelembe véve – százhúsz meccses (!) veretlenségi sorozatot bukott el Jakabfiék ellen. A „kihúzás” olyan jól sikerült, hogy a franciáknak helyzetük sem volt, a hajrá legnagyobb lehetőségét a VfL, a 78. percben Jakabfi helyére beállt Lena Magull jegyezte.

A VFL Wolfsburg első nemzetközi sikerét aratva megnyerte a női Bajnokok Ligája 2012-13-as kiírását, Jakabfi Zsanett pedig beírta magát a magyar futball – nem „csak” a női futball – történetébe. A nemzetközi kupasikerből Magyarország első női BL-győztese remek teljesítménnyel vette ki a részét, a csapat hét BL-meccsén lépett pályára, két gólt szerzett és négy gólpasszal segítette a társakat.

VfL Wolfsburg–Olympique Lyon 1-0 (0-0)
London, 19 800 néző. Jv.: T. Albon (román)
Wolfsburg: A. Vetterlein – Wensing, Henning, Hartmann, Popp – Blässe, Keßler – Goeßling, Müller – Jakabfi (Magull, 78.) – Pohlers (Omilade-Keller, 82.)
Lyon: Bouhaddi – Franco, Georges, Renard, Bompastor – Henry, Necib, Abily (Le Sommer, 67.) – Thomis, Schelin, Rapinoe (Dickenmann, 46., Majri, 90.)
Gólszerző: Müller (73. perc, 11-esből)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS