Jakabfiék egy lépéssel közelebb a budapesti BL-döntőhöz

2018. október. 19., 10:38   |    

Jakabfiék egy lépéssel közelebb a budapesti BL-döntőhöz
Fotó: uefa.com

Győzött a Wolfsburg a nő Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, Jakabfi Zsanették 4–0-s előnyből várhatják a visszavágót az Atlético Madrid ellen. Ezzel nagy lépést tett a német klub a budapesti döntő felé.

Izgalmas párharcokat láthattak a nézők a női Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első fordulójában. A címvédő Olympique Lyon 4–0-ra legyőzte az Ajaxot Amszterdamban. A francia csapatban pályára lépett a budapesti születésű, ám német válogatott Marozsán Dzsenifer is. A Barcelona is nagy lépést tett a továbbjutás felé: 5–0-ra végezte ki a Glasgow Cityt. Szintén nagy gólkülönbséggel ért véget a magyar érdekeltségű Wolfsburg–Atlético Madrid összecsapás, ahol Jakabfi Zsanett csapata 4–0-ra verte a spanyol bajnoki címvédőt. A magyar középpályás a 73. percben szállt be a meccsbe, ebben a szezonban ez volt a 3. BL mérkőzése, a 2018/19-es sorozatban eddig 125 perc jutott neki.
Előnyből várhatja még a visszavágót a PSG, a Bayern München, a Chelsea és az a Slavia Praha is, amely a selejtezőben az MTK-t búcsúztatta.

A visszavágókat október 31-én, illetve november 1-én tartják.

Ezt a gyönyörű trófeát emelheti majd magasba a végső győztes csapat kapitánya Budapesten. Fotó: uefa.com

A döntőt pedig Budapesten, a Groupama Arénában játssza majd a két legjobb csapat május 18-án. Hosszú idő után idén először rendezik a finálét a férfi BL-döntőtől függetlenül, külön helyszínen.

Az UEFA célja a szervezéssel összefüggésben, hogy Magyarországon – az eseménynek is köszönhetően – jelentősen fejlődjön a női labdarúgás, s ez az irány megegyezik az MLSZ stratégiai célkitűzésével is. Az év talán legrangosabb női labdarúgó-mérkőzésének magyarországi megrendezése, a szervezet reményei szerint, új híveket toboroz a női futballnak.

A nyolcaddöntő első mérkőzéseinek eredményei:

FC Barcelona–Glasgow City 5–0
Linköping–PSG 0–2
LSK Kvinner–Bröndby 1–1
Ajax–Olympique Lyon 0–4
VfL Wolfsburg–Atlético Madrid 4–0
FC Zürich–Bayern München 0–2
Chelsea–Fiorentina 1–0
Rosengard–Slavia Praha 2–3


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS