Játék nélkül lett második a Honvéd

2008. március. 01., 19:01   |    

Játék nélkül lett második a Honvéd

A Soproni Liga 17. fordulójának szombati mérkőzésein született néhány meglepetés. A forduló előtt a harmadik helyen álló Újpest még pénteken szenvedett vereséget, szombaton pedig az eddigi második, a Debrecen is kikapott. Így a szabadnapos Honvéd - amely a Sopron kizárása miatt automatikusan megkapta a három pontot - úgy lépett előre kettőt és lett második, hogy nem is játszott.

A Nyíregyháza öt góllal verte a Tatabányát, a Győr 3-1-re győzött a bajnoki címvédő Debrecen ellen. A Diósgyőr négy góllal kapott ki Siófokon, a Paks pontot szerzett a Hungária körúton, a Kaposvár pedig otthon tartotta a három pontot a Fehérvár ellen.

Harmincnégy perc alatt öt gól

Nyíregyháza Spartacus FC - FC Tatabánya 5-0 (0-0)
Vezette: Németh Ádám (Farkas Balázs, Szalai Zoltán)
Gólszerző: Granát a 49., Szilágyi N. az 57., Bagoly a 73., Lippai (11-esből) a 77., Dosso a 83. percben

A zárt kapuk mögött játszott mérkőzés első felében veszélyesebben futballozott a Nyíregyháza, de gólt ekkor még nem tudott szerezni. A 49. percben azonban megtört a jég: Granát Balázs 18 méterről lőtt a jobb alsó sarokba (1-0). Nyolc perccel később Szilágyi Norbert növelte az előnyt, a támadó 10 méterről lőtt a léc alá (2-0). A nyíregyháziak nem lassítottak a tempón, és a 73. percben ismét gólt szereztek, Granát szöglete után Bagoly Gábor fejelt a kapuba (3-0). A 77. percben négyre nőtt a két csapat közti különbség. Vámosi Csaba buktatta a 16-oson belül Sindou Dossót, a megítélt büntetőt pedig Lippai Ákos értékesítette (4-0). A Tatabánya azonban ennyivel sem úszta meg: a 83. percben Dosso nyolc méterről fejelt a léc alá (5-0).

Az ETO nem engedte zárkózni a Lokit

Győri ETO - DVSC-TEVA 3-1 (1-0)
Vezette: Mészáros István (Erős Gábor, Viszokai László)
Gólszerző: Stark (11-esből) a 37., Völgyi az 52., Böőr a 83. illetve Czvitkovics a 88. percben

Az első játékrész nyílt, kiegyensúlyozott játékot hozott, mindkét gárda szervezetten és veszélyesen futballozott. A Győr a 37. percben került előnybe, ekkor a vendégek 16-osán belül Bernáth Csaba csúszott Bojan Brnovic elé - a megítélt büntetőt Stark Péter értékesítette (1-0). A második félidő két debreceni helyzettel kezdődött, majd győri góllal folytatódott. Az 52. percben Stark gurított Völgyi Dániel elé, a középpályás pedig 11 méterről a jobb alsó sarokba lőtt (2-0). A Loki nem adta fel, de támadásait nem tudta eredményesen befejezni, a hazaiak azonban ismét a kapuba találtak, a 83. percben Böőr Zoltán 18 méterről bombázott a kapu közepébe (3-0). A szépítés azért végül összejött a Debrecennek: a 88. percben Czvitkovics Péter 17 méterről talált a háló jobb oldalába (3-1).

Emberhátrányban nem bírta a Diósgyőr

BFC Siófok - DVTK 4-0 (1-0)
Vezette: Szabó Sándor (Takács Gábor, Márton Zsolt)
Gólszerző: Magasföldi a 25., Magasföldi a 64., Bonifert a 75. Melczer (11-esből) a 89. percben
Kiállítva: Pintér a 45. percben

A Siófok a 25. percben, egy szabadrúgás után jutott vezetéshez. Magasföldi József állt a kaputól 22 méterre letett labda mögé, s a csatár a bal felső sarokba bombázott (1-0). A félidő lefújása előtt emberhátrányba is került a Diósgyőr, a 45. percben Pintér Zoltán megkapta második sárga lapját, így természetesen a pirosat is. A hazaiak a 64. percben növelték előnyüket, Bonifert Pétert átadása után ismét Magasföldi volt eredményes (2-0). A 75. minutumban Bonifert egy remek csel után 15 méterről helyezett a bal alsó sarokba (3-0), majd a Siófok megadta ellenfelének a kegyelemdöfést is. A 89. percben Melczer Vilmost buktatták a 16-oson belül, s a büntetőből a sértett a bal felső sarokba lőtt (4-0).

A hajrában egyenlített az MTK

MTK Budapest - Paksi FC 1-1 (0-1)
Vezette: Kassai Viktor (Tóth István, Vámos Tibor)
Gólszerző: Kanta a 78. illetve Báló a 28. percben
Kiállítva: Weitner a 90. percben

Némi meglepetésre a vendégek kezdtek aktívabban, s bár fölényük eleinte csak helyzetekben mutatkozott meg, a 28. percben a zöld-fehérek a vezetést is megszerezték. Belényesi Miklós lövése után Végh Zoltán ugyan még mentett, de a labda aztán Báló Tamás elé került, ő pedig 13 méterről a kapu bal oldalába lőtt (0-1). A második félidőben is agilisan és veszélyesen futballozott a paksi gárda, de hiába alakított ki ziccereket, ezek közül eggyel sem tudott élni. Az MTK azonban kihasználta egyik lehetőségét: a 78. percben Pollák Zolán beadása után a labda Kanta József elé került, s a középpályás nyolc méterről nem hibázott (1-1). A meccs utolsó percében megfogyatkozott a Paks, Weitner Ádám másodszor kapott sárga lapot, azaz idő előtt kellett elhagynia a pályát.

Kaposvárott nem ment a Fehérvárnak

Gabona Trans-Kaposvár - FC Fehérvár 1-0 (0-0)
Vezette: Sulyok Gergely (ifj. Tóth Vencel, Iványi István)
Gólszerző: Nikolic a 76. percben

Az első negyvenöt perc a hazai gárda fölényét hozta, a zöld-fehérek többet veszélyeztettek, mint a talán kivárásra játszó fehérváriak, de nem sikerült előnyt szerezniük. A második játékészben férfias küzdelem folyt a pályán, mindkét gárda a támadásokra helyezte a hangsúlyt, ezért nem unatkoztak a nézők. A meccs egyetlen gólját végül a kaposváriak szerezték, a 76. percben Andre Alves indította Nemanja Nikolicot, aki tíz méterről a bal alsó sarokba lőtt (1-0).

SZABADNAPOS: Budapest Honvéd

(Fotó. nb1.hu)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS