Javíthat a Ferencváros, zárkózhat a MOL Fehérvár

2021. január. 26., 17:21   |    

Javíthat a Ferencváros, zárkózhat a MOL Fehérvár

Szerdán az utolsó két elhalasztott mérkőzést is pótolják az OTP Bank Liga őszi szezonjából. A Ferencváros Budafokon, a MOL Fehérvár Kisvárdán lép pályára.

Már csak két mérkőzést kell lejátszani ahhoz, hogy kiegyenesedjen az OTP Bank Liga tabellája, és mind a 12 csapatnak ugyanannyi mérkőzés szerepeljen a neve mellett. A Ferencváros szerdán Budafokon játszik, míg a MOL Fehérvár a Kisvárda otthonában szerepel.

A listavezető zöld-fehérek nem kezdték jól az évet, a sereghajtó DVTK elleni bajnokijukon megszakadt a 2017 óta őrzött hazai veretlenségük, majd az első tavaszi fordulóban a Puskás Akadémiát sem sikerült legyőzniük, 1-1-es döntetlent játszottak Felcsúton. A Ferencváros így az első két tavaszi tétmérkőzésén több pontot veszített, mint az őszi bajnoki meccsein összesen. Most a DVTK után a kiesőzóna másik csapata, a Budafok vár a Fradira. A budafokiak 2-2-re végeztek hétvégén az MTK ellen, és ugyanúgy szükségük van a bravúrra, mint egy hete a DVTK-nak volt, hiszen immár kilenc bajnoki óta nyeretlenek, legutóbb még októberben sikerült győzniük (akkor zsinórban háromszor is). A két csapat legutóbb december 19-én találkozott egymással, akkor a Fradi hazai pályán 2-1-re nyerni tudott, Lovrencsics Gergő és Ihor Haratyin góljaira Zsóri Dániel válaszolt.

A Fradi jelenlegi legnagyobb riválisa, a második helyen álló MOL Fehérvár Kisvárdán szerepel szerdán. A várdaiak hazai pályán a döntetlenekre álltak rá, legutóbbi négy meccsükön egy-egy pontot szereztek pályaválasztóként, ebből három ráadásul 0-0 lett. Fenti statisztikának tudható be, hogy a Kisvárda november 20. óta nyeretlen, hat meccséből öt döntetlent hozott azóta. A MOL Fehérvár azonban nem az a csapat, amely gyakran marad szerzett gól nélkül, erre eddig egyszer volt példa, december elején a Paks otthonában. Ezt leszámítva jól termelt a Vidi, amely magasan a legtöbb gólt szerezte a bajnokságban eddig (16 meccsen 40-et), és idegenben is meccsenkénti közel két és feles átlagot hozott. December közepén, Székesfehérváron magabiztos, 3-0-s Vidi-siker született. A két csapat eddig hét bajnoki mérkőzést vívott egymással, a székesfehérváriak döntő fölényben vannak: hatszor nyertek, egyetlen döntetlen mellett.

A MOL Fehérvár és a Ferencváros között jelenleg hét pont a különbség, a fővárosiak esetleges botlásával újra szorossá válhatna a bajnoki címért zajló versenyfutás.

A szerdai OTP Bank Liga-program:

Kisvárda Master Good-MOL Fehérvár FC 17.45 (Duna World)
Budafoki MTE-Ferencváros 20.00 (Duna World)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS