Javított a Kisvárda, döntetlen a Bozsik Arénában

2022. október. 08., 21:35   |    

Javított a Kisvárda, döntetlen a Bozsik Arénában

A Kisvárda kihasználta a Vasas hibáit, és magabiztos győzelmet aratott, míg a Budapest Honvéd és a Mezőkövesd 2-2-es döntetlent játszott egymással.

Kisvárda Master Good-Vasas FC 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Baráth B. (17., öngól), Makowski (38.)
Piros lap: Szivacski (26.)
Kisvárda: Hindrich - Hej, Széles, Peteleu, Leoni - Asani (Vida K., 60.), Melnyik, Karabeljov, Makowski (Lucas, 74.) - Ilievski (Camaj, 60.), Mesanovic (Navratil, 86.)
Vasas FC: Jova (Dombó, a szünetben) - Baráth B. (Ódor, 40.), Otigba, Iyinbor - Szivacski, Hinora, Hidi P. (Hidi M. S., 61.), Vida M., Silye - Holender (Géresi, 73.), Radó (Novothny, a szünetben)

A Kisvárda az előző fordulóban 4-0-s vereséget szenvedett az Újpest FC otthonában, ezt követően a Török László vezette szakmai stáb felajánlotta lemondását, amit azonban Révész Attila sportigazgató nem fogadott el. A bizalmat meg is szolgálta az edző és a csapat, ugyanis fölényben futballozott az első félidőben, és egy rendkívül szerencsés góllal már a 17. percben megszerezte a vezetést, 325 perc elteltével betalálva ezzel. A Vasas FC a játékrész közepén még nehezebb helyzetbe került, miután Szivacski egy teljesen ártalmatlan szituációban durván és feleslegesen beletalpalt ellenfelébe, amiért jogosan kapott piros lapot. Nem sokkal a szünet előtt növelte előnyét a hazai gárda, az első gólnál még csak szerencsétlenül járt Baráth ezúttal hatalmasat hibázott, középre kitett labdáját Makowski lőtte a kapu bal alsó sarkába. Az angyalföldiek problémái csak szaporodtak, hiszen a szünetben sérülés miatt le kellett cserélni a kapus Jovát, helyére éppen a Kisvárdától érkezett Dombó állt a kapuba. A Vasas elsősorban a hálóőrnek köszönhette, hogy elkerült egy jóval nagyobb vereséget, a fővárosiaknak tíz emberrel esélyük sem volt arra, hogy szorossá tegyék az összecsapást. Az előző szezon ezüstérmese sorozatban három vereség után győzött újra az élvonalban, amelyben a Vasas egyedüliként továbbra is nyeretlen.

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (2-2)
Gólszerzők: Samperio (16.), Ennin (24.), illetve Drazic (2., 36.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Jónsson, Cirkovic, Prenga, Tamás K. (Doka, 61.) - Mitrovic (N. Lukic, 77.), Bocskay - Samperio, Zsótér, Domingues (Kocsis D., 61.) - Ennin
Mezőkövesd: Piscitelli - Vajda, Bobál D., A. Lukic, Kállai K. - Karnyicki, Nagy G., Cseri (Da. Babunszki, 78.) - Molnár G. (Bobál G., 92.), Drazic, Besirovic

A vendégek másfél perc után megszerezték a vezetést, miután Cirkovic szerencsétlen mozdulattal akarta visszapasszolni a labdát a kapusnak, Drazic pedig lecsapott rá, és tíz méterről a hálóba lőtt. Nem sokat késett a kispestiek válasza, ugyanis a 16. percben Bocskay pontos, hosszú ívelését Samperio hat méterről a kapuba bombázta. Hasonló volt a Honvéd második gólja a 24. percben, Bocskay ezúttal Ennint hozta remek helyzetbe, és a kanadai-ghánai támadójátékos sem hibázott. A 36. percben egyenlített a Mezőkövesd, miután Drazic és Cirkovic párharcát ismét előbbi nyerte, három lépés alatt megelőzte a fővárosiak védőjét és higgadtan a hálóba gurított. A második félidőben is jó volt az iram, de sokkal kevesebb helyzet alakult ki a kapuk előtt. A 75. perc után Szappanos Péternek három nagy védése is volt, ezzel jelentősen hozzájárult Honvéd pontszerzéséhez. A fővárosi csapatnak ez volt sorozatban a kilencedik bajnoki mérkőzése, melyen nyeretlen maradt a Bozsik Arénában. A Mezőkövesd négy vereség után tudott ismét pontot szerezni, ezzel elmozdult a tabella utolsó helyéről. Ez volt a Honvéd 3000. élvonalbeli mérkőzése, a Ferencváros és az Újpest után a kispesti csapat a harmadik, amely elérte ezt a számot. A meccs előtt különféle programokkal várták a szurkolókat, a szünetben pedig a tizenegyesrúgó bajnokság országos döntőjét bonyolították le. 

   

Tabella

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS