Javított a Vidi, három pontra csökkent a Loki előnye

2014. április. 19., 22:23   |    

Javított a Vidi, három pontra csökkent a Loki előnye

Az OTP Bank Liga 25. fordulójában a Győri ETO győzött Pápán, míg a DVSC-Teva gólnélküli döntetlent ért el Pakson.

Lombard Pápa - Győri ETO 1-2 (0-2)
Vezette:
Iványi Zoltán
Gólszerző: Eszlátyi 81., ill. Kamber 40., Strestík 45.

Az első negyedórában még a hazaiak voltak kezdeményezőbbek és veszélyesebbek is, de ezt követően átvette az irányítást az ETO, helyzeteket alakított ki, és a 40. percben ezek közül egyet ki is használt, egy jobb oldali szöglet után Djordje Kamber fejelt 6 méterről a jobb sarokba (0-1). A gól megfogta a hazaiakat, Marek Strestik nem sokkal később ziccert hibázott, majd a félidő utolsó pillanataiban már pontosan célzott, Pátkai Máté ütempasszát követően egyedül vezette kapusra a labdát, és higgadtan a hálóba passzolt (0-2). A szünet után nagyot változott a játék képe, a pápaiak egymás után alakították ki a helyzeteket, de a szerencse az ETO mellé szegődött, így egészen a hajráig maradt a kétgólos vendégvezetés. A 81. percben Eszlátyi István lövését már nem tudta hárítani Lubos Kamenar (1-2). A végén izgulniuk kellett a győri szurkolóknak, de az ETO megtartotta előnyét, és megszerezte mindhárom pontot.

KTE-Phoenix Mecano - MTK Budapest 3-0 (2-0)
Vezette:
Andó-Szabó Sándor
Gólszerző: Gréczi a 12., Szavics a 29., Pavicsevics a 90. percben

Az MTK a DVSC-Teva múlt heti sima legyőzésével önbizalmat szerezhetett, ebből azonban keveset lehetett látni Kecskeméten. A kecskemétiek első helyzetüket gólra váltották, Gréczi Gábor egy csel után jól ívelt középre, Simon András pedig 5 méterről a léc alá fejelt (1-0). A 29. percben Vladan Szavicsot nem támadta senki a vendégtérfélen, ezért ő lövésre szánta el magát, a labda a jobb alsó sarokban kötött ki (2-0). A második félidőben nagy mezőnyfölényben játszott az MTK, de nem tudott szépíteni sem, míg a KTE a 93. percben megrúgta harmadik gólját, Darko Pavicsevics passzolta a labdát a kapuba egy hosszú indítás után (3-0).

MVM Paks - DVSC-Teva 0-0
Vezette:
Szabó Zsolt

A legutóbbi két bajnoki meccsén nyeretlen debreceniek nélkülözték néhány kulcsjátékosukat a paksi mérkőzésen, és ez meg is látszott a játékukon. A hazaiak több helyzetet alakítottak ki, Windecker József kapufát is lőtt, míg a Lokinál Bódi Ádám hagyott ki nagy lehetőséget. A második félidőben sem tudták feltörni az ellenfél védelmét a csapatok, maradt a 0-0, a DVSC előnye így három pontra csökkent a második helyezett Győri ETO előtt.

Újpest FC - Videoton FC 1-2 (0-0)
Vezette:
Erdős József
Gólszerző: Kabát a 81., ill. Zé Luís a 58., Zé Luis a 60. percben

Megnyomta az első negyedórát a Vidi, de csak helyzetekig jutott el, majd magára találtak a hazaiak, így a játékrész második félideje kiegyenlített játékot hozott. A második félidőt ismét a fehérváriak kezdték jobban, Zé Luis és Paulo Vinicius is közel járt a gólszerzéshez. Az 58. percben Stopira bal oldali beadása után Zé Luis érkezett a rövid oldalon, és közelről a hálóba fejelt (0-1). Két perccel később ismét Zé Luis villant, ezúttal Nikolics Nemanjától kapott jó passzt, és 4 méterről a léc alá lőtt (0-2). Biztosnak látszott a Vidi-siker, de a 81. percben Kabát Péter kihasznált egy nagy védelmi hibát, és 15 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-2), izgalmassá téve a végjátékot. Az egyenlítés azonban nem jött össze a hazaiaknak, a Videoton FC nyerni tudott, javítva gyenge tavaszi mérlegén.

Kaposvári Rákóczi - Haladás 2-0 (1-0)
Vezette
: Solymosi Péter
Gólszerző: Kink a 23., Kink a 71. percben

A Haladás a harmadik helyen kezdte a fordulót, míg a Rákóczi sereghajtóként már az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, ám a két csapat közti különbség nem látszott meg a pályán. A Kaposvár veszélyesebb volt, és a 23. percben a vezetést is megszerezte, Tarmo Kink 23 méterről, szabadrúgásból bombázott a bal alsó sarokba (1-0). A Haladás nem tudott sebességet váltani, kevés veszélyt jelentett az ellenfél kapujára, továbbra is a Rákóczi játszott veszélyesebben. A 68. percben kapufáig jutottak a hazaiak, a 71. percben pedig megduplázták az előnyüket, a Bosnjak Predrag kezezéséért megítélt büntetőt Kink értékesítette (2-0). Az utolsó percben Radó András előtt még adódott egy lehetőség, de ez kimaradt, a Kaposvár teljesen megérdemelt győzelmet aratott.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS