Javuló játékkal, de vereséggel zártuk a Telki Kupát

2015. augusztus. 08., 20:18   |    

Javuló játékkal, de vereséggel zártuk a Telki Kupát

A horvát válogatott 1-0-ra legyőzte a mieinket a Telki Kupa utolsó játéknapján. A tornát a csehek nyerték meg, a magyar válogatott a negyedik lett.

A szerbektől (1-3) és a csehektől (0-3) elszenvedett vereség után U17-es válogatottunk az utolsó játéknapon a horvátokkal játszott, a tét számunkra a torna harmadik helye volt. A magyar válogatott az első két mérkőzéssel ellentétben ezúttal szervezett, fegyelmezett játékkal rukkolt elő, és ezúttal az egyéni hibák is elkerülték a játékunkat. Kidolgozott gólhelyzetünk azonban kevés adódott, az akcióink rendre elhaltak a befejezéseknél, az utolsó passzoknál. A horvátok egy-két helyzetet kialakítottak ugyan, de a szünetig nem volt benne a gól a játékukban.

A fordulás után egyetlen rövidzárlat elég volt a horvátoknak a gólhoz, egy jobb oldali támadás végén Sandro Kulenovic maradt egyedül a kapunk előtt, és nem hibázta el a ziccert (0-1). A folytatásban aktívabb volt a magyar csapat, de ez csak a mezőnyfölény kiharcolására volt elég, hiába jelentünk meg többször is a vendégek tizenhatosa előtt, nem tudtuk feltörni a horvát védelmet, az egyetlen igazán nagy helyzetünket a hosszabbításban alakítottuk ki, de Puskás Martin a felső kapufát találta telibe. Újabb gól így nem született, a vendégek 1-0-ra megnyerték a találkozót, és a második helyen zárták a tornát. A nap másik meccsén a csehek 0-0-ás döntetlent játszottak a szerbekkel, és ezzel 7 pontot szerezve megnyerték a viadalt. A torna eredményhirdetésén Dunai Antal, olimpiai bajnok labdarúgó adta át a dobogósoknak az érmeklet

u17_horv1|

- Az első két mérkőzés után nem lehetett pozitívan nyilatkozni a teljesítményünkről, az utolsó meccsre azonban nagyot javult a játékunk, végre azt a produkciót nyújtottuk, amit az elejétől fogva szerettem volna látni a pályán - mondta a mérkőzés után Szélesi Zoltán. - Fegyelmezetten, koncentráltan futballoztunk, viszontláttam a pályán az edzéseken gyakorolt játékelemeket, sajnálom, hogy ennek ellenére is vereséggel zártuk a tornát. Ez a mérkőzés jó alapot jelenthet a továbbiakra, bízom benne, hogy a következő összetartásunkon ott folytatjuk, ahol ezen az utolsó mérkőzésen abbahagytuk, és innen tudjuk tovább folytatni az építkezést az Eb-selejtező sorozatra.

Magyarország-Horvátország 0-1 (0-0)
Magyarország: Varga Ádám - Szekeres Pál, Berdó Máté (Varga Ákos, 47.), Takács Zsombor, Kiliti Róbert (Pratsler Bálint, 68.) - Stoiacovici Dávid (Takács Martin, 56.), Németh Gergő (Puskás Martin, 56.) - Lakatos László (Lakatos István, 56.), Palincsár Martin (Nyéki Márk, 56.), Bévárdi Zsombor - Tímári Norman (Kisari Tibor, 56.)

A Telki Kupa végeredménye:

1. Csehország 7 pont
2. Horvátország 6 pont
3. Szerbia 4 pont
4. Magyarország 0 pont


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS