Javuló játékkal szoros vereség a franciáktól

2014. május. 08., 20:16   |    

Javuló játékkal szoros vereség a franciáktól

Strandlabdarúgó-válogatottunk másodszor is megmérkőzött a franciákkal Telkiben, a vendégek ezúttal 5-4-re nyertek.

A mieinknél magasabban jegyzett, az Euroliga A-csoportjában szereplő franciák szerdán 5-2-re győzték le Telkiben a magyar strandfoci-válogatottat, egy nappal később a mieink megpróbáltak revánsot venni rajtuk. A találkozó színvonalasabb, szorosabb, izgalmasabb meccset hozott, mint a szerdai, de a lefújáskor ismét a franciák örülhettek győzelemnek.

A szerdai meccshez hasonlóan ezúttal is a franciák szereztek előnyt, de a 2-1-re elveszített első harmadot követően a második felvonást 1-0-ra megnyertük, így döntetlennél kezdődött meg az utolsó harmad. Két francia találatra Ughy és Ábel válaszolt, majd 4-4 után helyzeteink voltak a vezetés megszerzéséhez, ezek azonban kimaradtak. A hajrában nyomás alatt tartottuk a franciákat, de a győzni akarás egy védekezési hibát szült a végén, a vendégek ezt kihasználva gólt szereztek, és 5-4-re megnyerték a meccset.

- A hozzáállás, a játékosok mentalitása sokkal jobb volt ma, mint a szerdai mérkőzésen, több ziccerünk is volt, a helyzetkihasználásunk azonban ezúttal sem volt tökéletes, a végére pedig elcsúszott egy kicsit a védekezésünk, ez vezetett a vereséghez - mondta Weisz Tamás vezetőedző a mérkőzés után. - Hosszú távra tervezünk, szeretnénk kijutni, és ütőképes csapattal részt venni a 2015-ös európai olimpiai játékokon, ezért ismét kipróbáltunk új játékosokat, valamint új játékrendszert is. Javult a teljesítményünk, de még voltak hibáink, ami a felkészülés jelenlegi periódusában természetes, hiszen a munka elején járunk, a csúcsformánkat a fontos augusztusi tétmeccsekre időzítjük.

Magyarország-Franciaország 4-5 (1-2, 1-0, 2-3)
Magyarország:
Szacskó László - Ughy Márk, Ábel Péter, Csoszánszky Dávid, Csopaki István
Cserék: Túrós Viktor, Besenyei Ferenc, Badalik Szabolcs, Jaksa Péter, Gorjanácz Márió
Gólszerző: Badalik, Túrós, Ughy, Ábel

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS