Javuló játékot vár a Ferencváros edzője

2021. július. 12., 19:57   |    

Javuló játékot vár a Ferencváros edzője

A Ferencváros kedden este a pristinai Fadil Vokrri Stadionban, zárt kapuk mögött mérkőzik meg a koszovói bajnokkal a Bajnokok Ligája-selejtező 1. fordulójának visszavágóján. Az első mérkőzést a magyar csapat 3-0-ra nyerte meg.

A Ferencváros múlt héten nehezen törte fel a koszovói bajnok Prishtina védelmét, de miután megszerezte a vezető találatot, gyorsan belőtte a második és a harmadik gólját is, így végül megnyugtató előnyből várhatja a visszavágót. A zöld-fehérek vezetőedzője a keddi meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón ugyanakkor hangsúlyozta: a háromgólos előny ellenére még semmi sem dőlt el, ezért ugyanolyan komolyan kell venni a visszavágót is, mint az első találkozót.

– Jó helyzetből várjuk a mérkőzést, hiszen hazai pályán 3-0-ra nyertünk – fogalmazott Peter Stöger, a Ferencváros szakvezetője. – Ugyanakkor nem szabad elkényelmesednünk. Fontos, hogy még semmi sem dőlt el és a keddi 90 perc során is nagyon koncentráltan kell futballoznunk. Komolyan kell vennünk a visszavágót is, kellően motiváltan kell hozzáállni, és ha ez sikerül, akkor sok helyzetünk lesz. A legfontosabb, hogy biztonságosan kell játszani, ugyanakkor azt is szeretném, hogy gyorsabbak legyünk. Sokkal kontrolláltabban kell védekezünk, de ezúttal sok helyzetet kell kialakítanunk és ezeket gólra váltani. Az előző meccsen mi voltunk a favoritok, magabiztosan nyertünk, így az ellenfelünknek kevesebb veszíteni valója van. A Prishtina fizikailag erős, technikailag pedig képzett csapat. A legerősebb csapattal állunk majd fel kedden, én és a csapat is profiként áll majd hozzá a visszavágóhoz.

Amennyiben a Ferencváros kiharcolja a továbbjutást, a litván Zalgiris Vilnius és az északír Linfield párharcának győztesével játszik a második fordulóban. Ebben a párosításban a litvánok 3-1-re nyerték meg a hazai mérkőzésüket.

Prishtina-Ferencváros, 20.00 (M4 Sport)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS