Jet-Sol Liga: a 94. perc hozott döntést az első aranymeccsen

2016. május. 15., 20:44   |    

Jet-Sol Liga: a 94. perc hozott döntést az első aranymeccsen

A bajnoki szakasz tabelláján is az élen végzett Ferencváros nyerte meg a Jet-Sol Liga bajnoki döntőjének első mérkőzését. A címvédő a 94. percben, szögletből, újabb érintés nélkül szerzett góllal döntötte el a találkozót, előnybe kerülve a két győzelemig tartó párviadalban.

Dörnyei Balázs csapata a kezdő sípszó után azonnal nagy elánnal vetette bele magát a küzdelembe, és a mintegy hétszáz nézőnek mindössze négy percet kellett várnia arra, hogy gólt lásson. Zágor Bernadett 25 méterről küldött nem túl erős, de jól helyezett lövést a vendégek kapujának bal oldalába. A folytatásban is a Ferencváros játszott fölényben, és Zágor hamarosan megduplázta saját, illetve csapata góljainak számát. A 12. percben már 2-0-ra vezetett a címvédő, és alkalmasint sokakban felsejlett a két csapat legutóbbi meccse, amelynek 5-0 lett a vége.

De, egészen más lett a folytatás dramaturgiája... Markó Edina szövetségi kapitány mondta nem rég, mennyire „becsapós” eredmény a gyors, 2-0-s vezetés. A játékos hajlamos azt hinni, már letudta a nehezét, az ellenfélnek pedig elég egyetlen gólt lőnie ahhoz, hogy vérszemet kapjon, azután pedig hamar jöhet a baj.

A „vérszemet” a 22. percben kapta az MTK Hungária, amikor legjobb formában levő támadója, az egy hete, a Viktória ellen négy gólt szerző Kaján Zsanett Pazar szólóra tette fel góljával a pontot. És, miközben a Ferencváros játéka visszaesett, a címvédő futballjában írmagja sem maradt az első negyedóra szikrázó játékának, az MTK fokozatosan átvette a játék irányítását, sőt fölénybe is került.

A 80. percben – miközben a Ferencvárosnak már vagy hetven perce nem volt igazán kecsegtető gólszerzési lehetősége – Pádár Anita, egy védőn megpattanó, picit talán szerencsés lövéssel egyenlített. Sőt! Nem sokkal később Medgyes Péter másik cserejátékosa, Diószegi Fanni került „ajtó-ablak” helyzetbe (a középpályás a mezőny legjobbjától, Kaján Zsanettől kapta a labdát), ám a háló kipúpozása helyett a keresztlécet találta el.

Ha bemegy, aligha kell várni a hajrá ötperces hosszabbításában a tizenegyeseket, az MTK minden bizonnyal előnyben fogadhatta volna a jövő hétfőn ellenfelét. De, így sem került sor az ötödik Ferencváros – MTK futball-oroszrulettre, mert a 94. percben győztes gólt szerzett a Ferencváros. Herczeg Andrea hosszas ápolása után Jelena Csankovics küldte szögletből középre a labdát – Hummel-Smuczer Angéla ismét az alapvonalon kívülre stukkolta a beadást. Az MTK Hungária rutinos kapitánya érezhette a veszélyt, de így sem tudta elhárítani a bajt: Csankovics újabb szöglete a hosszú kapufáról a gólvonal mögé pattant, Smuczer hiába tett meg mindent, csak úgy tudta kifejelni a labdát, hogy az már teljes terjedelmével áthaladt a gólvonal fölött.

Győzött és előnyt szerzett a Ferencváros, de olyan, kiegyenlített mérkőzésen, amelyen az MTK Hungária legalább olyan jó teljesítményt nyújtott, mint ellenfele – ez pedig azt sejteti, hogy vár még ránk bőven izgalom, egyáltalán nem dőlt még el az aranyérem sorsa. *

Győrben, az ETO Stadion centerpályáján, a Viktória-Trend Optika FC nyerte meg a Jet-Sol Liga bronzcsatájának első felvonását. A szombathelyi csapat Fél Patrícia balszerencsés öngóljával, majd Siklér Kinga találatával már a szünetben 2-0-ra vezetett, és a második félidőben az ETO erejéből csak a szépítésre futotta: Vígh Renáta állította be a 2-1-es végeredményt.

Az egyenes kiesés elkerüléséért folyó párharcban, némi meglepetésre – óriási kapushibából – előnybe került a vendég Szegedi AK-Boszorkányok Rákospalotán, a Budai II László Stadionban. Lipták Lilla góljára azonban a Femina Török Kitty távoli – szintén védhető lövésével – válaszolni tudott, így tizenegyesek döntöttek a 7. helyért folyó párharc első párharcában. Ebben 5-3-ra a Femina bizonyult jobbnak és előnnyel utazhat a jövő heti, szegedi folytatásra.

Jet-Sol Liga, helyosztók, 1. mérkőzések

Bajnoki döntő: Ferencváros – MTK Hungária 3-2 (2-1)
A 3. helyért: ETO FC Győr – Viktória-Trend Optika FC 1-2 (0-2)
A 7. helyért: 1. FC Femina – Szegedi AK 1-1, 11-esekkel 5-3


A Ferencváros-MTK Hungária képei:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS