Jet-Sol Liga: a címvédő az MTK kiütésével hangolt a kupadöntőre

2017. április. 15., 10:16   |    

Jet-Sol Liga: a címvédő az MTK kiütésével hangolt a kupadöntőre

A Ferencváros gólgazdag, de döntetlenre végződő első félóra után fölényesen, minden korábbinál nagyobb különbséggel győzte le az MTK Hungáriát, a „Nyugati rangadón” viszont döntetlen született – ezzel az MTK a veresége ellenére is ott áll a bajnoki döntő kapujában.

A tabella második helyén álló MTK Hungária a legutóbbi két fordulóban nem szerzett pontot, kétszer is kikapott a Ferencvárostól. Ennek ellenére, annak köszönhetően, hogy az üldöző Viktória FC továbbra is nyeretlen a rájátszásban, a kék-fehérek hatpontos előnye két fordulóval a záróra előtt azt jelenti, hogy a Viktóriának inkább csak matematikai esélye maradt arra, hogy megelőzze vetélytársát. A szombathelyieknek még az sem feltétlenül volna elég, ha legyőzik a közvetlen riválist és a Ferencvárost is, miközben a kék-fehérek kikapnak otthon az ETO-tól – még a gólkülönbségüknek is jelentősen javulni kéne.

A már említett, egy héttel ezelőtti, zuglói mérkőzésen – kicsit talán a szokásosnál kisebb méretű pályának is köszönhetően – az MTK jól játszott, állta a sarat a címvédővel szemben, és a pontszerzése sem lett volna érdemtelen. A Kocsis Sándor Sportközpont lényegesen szélesebb, tökéletes minőségű pályájára Szabados Györgynek más ötlettel kellett kirukkolnia, ő pedig a lehetőségek közül Méry Rita kezdőcsapatba állítását választotta.

A döntés aligha megkérdőjelezhető, mert Szladjana Bulatovics és Zágor Bernadett góljaival az első húsz perc végére 2-0-ra vezetett ugyan a Ferencváros, de utána két gyors Méry villanás már az egyenlítést jelentette. Harminc perc után 2-2-re állt a mérkőzés, semmi sem ígérte a gólzáporos hazai győzelmet.

A 33. percben Turányi Lilla szerelési kísérletét a játékvezető szabálytalannak minősítette, büntetőt ítélt a meg is sérülő védő ellen, amit Jelena Csankovics értékesített. A szerb játékmester gólja kinyitotta a gólcsapot: néhány perccel később Csankovics újabb gólja megduplázta a hazaiak előnyét, majd Ebere Orji még a fordulás előtt növelte előnyét a góllövőlistán: 5-2-vel mentek szünetre a csapatok.

Az újrakezdés után Orji újabb gólja zilálta szét az MTK-t, majd ismét Méry jött: a mezőny legeredményesebb gólvágójának bizonyuló csatár a harmadik találatát szerezve szépített. A hajrá viszont ismét a hatvan percen át nagy fölényben játszó Ferencvárosé volt: a Csányi Dianáról balszerencsésen, saját kapujába pattanó labda, valamint Fenyvesi Evelin lassan már „szokásos” gólja a 8-3-as végeredményt jelentette.

Ritka, mint a fehér holló, hogy az ETO FC Győr és a Viktória FC mérkőzésén egy gólnál nagyobb legyen a különbség – bármely csapat javára. Pedig, egy hete, Szombathelyen mindkét gárda garmadával hagyta ki a lehetőségeket, és ziccerekben ezúttal sem volt hiány. Az első negyedórában (!) kétszer Németh Loretta, majd Öreg Cintia is ordító helyzetbe került, sőt Sárosi Csilla is jó helyzetből lőhetett – igaz, a szombathelyi védelem bizonytalanságához alkalmasint Tálosi Szabina korai sérülése is hozzájárult.

Azután viszont, hogy kimaradtak a győri helyzetek – a másik oldalon Szőke-Nagynak egy-egy gyors kontránál kellett figyelnie a Magyarics Zoé felé küldött mélységi indításokra – mindkét csapat „beleült” a mérkőzésbe, ellaposodott a játék. A fordulás után viszont a gólok izgalmat hoztak, az 52. percben Siklér Kinga volt „jókor, jó helyen”, ezzel előnyhöz jutott a Viktória, ám a Németh Loretta az első óra végéhez érve egyenlíteni tudott.

A 77. percben a negyedórával korábban beállt Süle Dóra piros lapot kapott, miután ütközött Bíró Barbarával, a Viktória kapusával, de az utolsó negyedóra szombathelyi emberelőnye sem befolyásolta a játék képét. A 91. percben azután Siklér Kinga került „ajtó-ablak” helyzetbe a győri kapu előtt, lábában volt a három pont, de Szőke-Nagy óriási bravúrral védett.

Maradt a döntetlen, ezúttal sem lett egy gólnál nagyobb különbség a két csapat között. Sőt, még annyi sem.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 4. forduló
Felsőház:

Ferencváros–MTK Hungária 8–3 (5–2)
ETO FC Győr–Viktória FC 1–1 (0–0)


Alsóház
A Budapest Honvéd–Újpest mérkőzést április 19-én, a Kóka FNLA–Astra HFC találkozót április 20-án játsszák.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS