Jet Sol Liga: a Femina izgalmassá tette az alapszakasz hajráját

2014. november. 24., 20:29   |    

Jet Sol Liga: a Femina izgalmassá tette az alapszakasz hajráját

Az 1. FC Femina, amely egy héttel ezelőtt kiütéses vereséget szenvedett Szombathelyen, a Jet-Sol Liga 10. fordulójában magabiztosan győzött Dorogon, a helyi Diófa ellen. A tavalyi bajnokság három dobogósa, az MTK Hungária, a Ferencváros és az Astra egyaránt nagy különbségű győzelmet aratott.

Az utolsó előtti 2014-es bajnoki forduló előtt, az esélylatolgatók többsége sima mérkőzéseket, a jelenleg a négy felsőházi helyen tanyázó csapatok győzelmét várta. Az MTK Hungária, a Ferencváros és az Astra Hungary FC esetében valóban igazolódott is a papírforma, a tavalyi bajnokság három dobogósa egyaránt nagy különbségű győzelmet aratott. Az 1. FC Femina viszont rácáfolt azokra, akik a Viktória elleni vereség után elúszottnak hitték a rákospalotai klub felsőházi reményeit – nem különben azokra, akik a támadók gólképtelenségét kérték számon Herczku Istvánon és csapatán.

Az idény meglepetéscsapatának vendégeként, Horváth Hanna két góljának köszönhetően, már a szünetre jelentős előnyt harcolt ki a Femina, sőt a fordulás után az apró termetű középpályás mesterhármast szerzett. A Dorogi Diófa csak közel egy óra játékidő és a feminás Szeitl Szilvia kiállítása után, Nagy Ágnes szabadrúgásból lőtt góljával tudott szépíteni, de többre úgy sem futotta, hogy a hazaiak a mérkőzés utolsó félórájában emberelőnyben is futballozhattak. Érdekes, sőt akár fura paradoxonnak is tekinthető, hogy a bajnokság eddig lejátszott tíz fordulójában az 1. FC Femina most nyújtotta a legösszeszedettebb, legeredményesebb teljesítményt – pedig talán ezen a mérkőzésen volt a legtöbb hiányzója.

Az MTK Hungária bajnokcsapathoz méltó magabiztossággal győzött Szombathelyen. Sőt, ami a mérkőzést a helyszínen néző Markó Edina szövetségi kapitány számára különösen fontos lehet a szerdai, Macedónia elleni válogatott mérkőzés (Telki, 14.30) előtt: a kerettagok hetek óta most nyújtották a legjobb teljesítményt. Az első félidőben Nagy Lilla szerzett két gólt, a szünet után pedig a nagy kedvvel játszó Pádár Anita vágott mesterhármast az egyébként jól védő, csapata legjobbjának bizonyuló Földes Fanni kapujába. A kétgólos meccsenkénti átlaghoz közelítő “örökös gólkirálynő” az első gólt higgadt támadás befejezéssel, a másodikat fejjel, a harmadikat pedig szemfülességét kamatoztatva lőtte – a tartalom mellett a formára is figyelt.

Az MTK idáig még nem hibázott, de így van ezzel a Ferencváros is – a bajnokcsapat elleni mérkőzések kivételével. A Fradi ezúttal a Szegedi AK ellen győzött magától értetődő természetességgel – pedig a SZAK, különösen, ha figyelembe vesszük, hogy ászai közül Zimányi Kovács Anikó és Szil Tünde is hiányzott a pakliból, nem is nyújtott rossz teljesítményt. A zöld-fehérek támadó játékosai közül ezúttal is a három gólt szerző Mosdóczi Evelin bizonyult a legeredményesebbnek – a húsz éves csatár ezzel Pádár Anita mögé zárkózott a góllövőlistán.

Az Astra gyakorlatilag egy félidő alatt eldöntötte az Újpesti TE elleni mérkőzést. Godvár Katalin, Megyes Ágnes és Rózsa Cecília góljaival már a szünetre háromgólos előnyt harcolt ki a csepeli csapat, és az újrakezdés után még fokozni is tudta a tempót. Az UTE 5-0 után, Szabó révén szépített, de az utóbbi időben többször szoros csatát vívó két csapat ezúttal nem volt azonos súlycsoportban, biztosan nyert a tabella harmadik helyét is “visszafoglaló” Astra.

Jet-Sol Liga, 10. forduló:

Dorogi Diófa – 1. FC Femina 1-3
Viktória-Trend Optika FC – MTK Hungária 0-5
Ferencváros – Szegedi AK 8-0
Astra HFC – Újpesti TE 5-1

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS