Indul a Jet-Sol Liga: A fiatalok szezonja kezdődhet

2019. augusztus. 15., 09:47   |    

Indul a Jet-Sol Liga: A fiatalok szezonja kezdődhet

A csapatok készen állnak, a hétvégén elrajtol a Jet-Sol Liga 2019-2020-as szezonja! A klubok az új igazolások mellett az utánpótlásból érkező tehetségekre is számítanak.

A női magyar bajnokság rögtön az MTK Hungária FC–FTC-Telekom örökrangadóval kezdődik a BKV Előre Stadionban, szombaton, 16.00-kor. A bajnokság menetrendje az MLSZ adatbankjában érhető el.

A címvédő Ferencváros komoly igazolásokkal erősített. A legnagyobb fogásnak a Sankt Pöltenből hazatérő, válogatott Vágó Fanny számít, aki a csapat BL-selejtező mérkőzésein be is mutatkozott és három találkozón két gólt szerzett.

Érkezett még a bosnyák válogatottba rendszeresen meghívót kapó Melisa Hasanbegovic és Selma Kapetanovic, illetve a szlovén Kristina Erman is.

A Fradi éppen legnagyobb riválisától, az MTK-tól igazolta le a korosztályos válogatottban remekelő Czellér Dorottyát, valamint a Kaposvártól érkezett a fővárosi alakulatba a kapus Terestyényi Anna, aki szintén rendszeresen kap szerepet az utánpótlás-válogatottban.

A zöld-fehérektől elköszönt az előző kiírásban 14 góllal a góllövőlista 4. helyén végzett Allegra Poljak és az egy éve érkezett, amerikai Sophie Cortes.

Az MTK-hoz érkezett a válogatott eddig Cipruson szereplő támadója, Németh Loretta; és az előző kiírásban a DVTK-t erősítő Olivera Milunovics Markovics.

Czellér Dorottya mellett a csapat elveszítette Szabó Dorottyát és Szabó Zsuzsannát, akik befejezték labdarúgó-karrierjüket. Továbbá távozott a csatárként és középpályásként is bevethető, amerikai légiós Lauren Berman.

A DVTK nem sokkal maradt le a bajnoki döntőről és úgy látszik, idén sem akar alább adni az eredményességből: négy új játékost is igazolt, illetve Boros Kinga visszatért makói vendégszerepléséből.

Szintén Szegedről érkezett Miskolcra Schildkraut Fruzsina. Csatlakozott az alakulathoz a bolgár középpályás Lyliana Kostova is, aki a korábban az olasz ACF Fiorentina együttesét erősítette. A védelembe pedig a brit-görög állampolgár, 21 éves Danae Kaldaridou érkezett.

Távozója is van a DVTK-nak bőven. Olivera Milunovics Markovics (MTK) mellett Tóth I. Alexandra is elhagyta a klubot, utóbbi a Haladás-Viktória játékosa lesz az új idényben. A román válogatott védő, Maria Ficzay és a 2018 januárjában igazolt kapus, Szőke-Nagy Krisztina sem lesz ott a diósgyőri alakulatban.  

Szerződést hosszabbított a gólkirálynő. Biljana Bradics a Jet-Sol Ligában 23 mérkőzésen 25, a Magyar Kupában 4 meccsen 10 gólt szerzett DVTK-mezben a 2018-19-es szezonban. Fotó: dvtk.eu

A Haladás-Viktóriához Tóth I. Alexandra (DVTK) mellett Böcskei Nikolett (ETO) érkezett. Elhagyta az előző szezon végén a negyedik helyen végző szombathelyi csapatot Dömösdi Petra, aki felhagyott a labdarúgással. Fábián Dóra pedig az Astránál folytatja.

Az Astra-ALEF HFC-ben Erdész Fanni is a csapattársa lesz, aki az ETO-ból érkezett. A Krascsenics testvérpárból Csilla a futsal mellett döntött és a Debrecent választotta következő állomásának. Telek-Sümegi Éva pedig a feljutó Kelenben folytatja pályafutását. A csapat új edzővel vág neki a szezonnak, Nahóczky Attila ül le a kispadra.

Győrben is edzőváltás történt a nyáron, Horváth Tamás helyét Kulcsár Zsolt vette át. Az ETO-t nem csak Erdész Fanni (Astra) és Böcskei Nikolett (Viktória-Haladás) hagyta el, távozott Feketevízi Tímea is, aki a szlovák bajnok Slovan Bratislava együttesét erősíti a továbbiakban. Kalmár Vivien pedig Mosonmagyaróvárra igazolt.

Nagy volt a játékmozgás a Szent Mihálynál. Herczeg Andrea a svéd Kungsbacka DFF csapatától tér haza a Jet-Sol Ligába. Papp Szidónia Erdélyből érkezik, továbbá Görög Zsófia a szegediek szerződtették az eddig kölcsönben szereplő Görög Zsófiát és Nagypál Fatima leigazolására is van esély.

Boros Kinga visszatért Diósgyőrbe, és Schildkraut Fruzsina is oda igazolt.

A feljutó Kelen SC a korábbi Astra-játékos Telek-Sümegi Évával és az NB II-es bajnok, a feljutásról csak az osztályozón lemaradó MOL Fehérvár FC-s Trampler Kingával erősített. Ács Krisztina Pécsről, dr. Tatai Krisztina az Astrától, Horváth Zsófia pedig a Fraditól érkezett.

Káli Zsuzsanna az Astra, Králik Fanni az Újpest, Patocskai Rita a Pécs játékosa lett, Gruber Brigitta pedig a futsalt választotta, míg Bognár Enikő abbahagyta a játékot.

Az egyesületen belül is volt mozgás, valamint az utánpótlásból is többen felkerültek a felnőtt csapatba, mint a kapus Kalotai Róza, vagy az U16-os válogatottban is tapasztalatot szerző Árvay Hanna.

Továbbá a szakmai stábban is történt változás a nyáron, többek között az erőnléti edző posztján, amit mostantól Garami Zsolt tölt be.

Az egész mezőnyre jellemző, hogy a csapatok fiatalokkal töltik fel a keretet, várhatóan ebben a szezonban több utánpótlásból érkező tehetség is lehetőséghez jut majd az NB I-ben.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS