Jet-Sol Liga: a Fradi nyerte a rangadót

2017. április. 10., 10:55   |    

Jet-Sol Liga: a Fradi nyerte a rangadót

A 2017-ben – a Ferencváros kivételével – felsőházi ellenfelei ellen még veretlen ETO FC Győr nyerni tudott Szombathelyen, és ezzel szinte biztossá vált, hogy ebben a kiírásban is a Fradi és az MTK játssza majd a bajnoki döntőt. Utóbbi két csapat éppen a hétvégi fordulóban találkozott, ezúttal szoros mérkőzésen, minimális különbséggel győzött a címvédő.

A szombathelyi Viktória FC az MTK mögött három ponttal lemaradva, de – a bajnoki döntő szempontjából – nem reménytelen helyzetben kezdte a rájátszást. Csordás Csaba csapatának hátránya két héttel ezelőtt, a „Lantoson” tovább nőtt, de a vasárnapi, ETO elleni találkozó még reményt kínált a hátrány lefaragására.

A szombathelyi Király sportcentrumban nem különösebben magas színvonalú, de változatos, izgalmas meccset játszott a két csapat. Mindkét gárda olyan volt – különösen az első félidőben – mint a klasszikus amerikai filmekben az egyszerű cowboy: nem töltöttek, csak lőttek. Váratlanul sok hibával játszott mindkét oldalon a védelem, de még ezt is felülmúlta a csatárok helyzetkihasználása. Ha csak a ziccereket nézzük, akár 3-3 is lehetett volna az eredmény – a második játékrészre inkább csak az volt a kérdés, melyik oldalon kerül majd túl sokba a rengeteg elpuskázott lehetőség.

Fábián Dóra hagyott ki újabb helyzetet, majd Heike Manhart bombázta szabadrúgásból keresztlécre a labdát, míg a másik oldalon a győriek gyors kontrái okoztak izgalmat. Tíz perccel a mérkőzés vége előtt azután Öreg Cinta a Viktória védőinek díszkíséretében végigvitte a hazaiak térfelén a labdát, majd szép gólt rúgott – ez, az egyetlen találat el is döntötte a meccset.

Öreg góljával nemcsak az ETO, de az MTK is nyert – három fordulóval a bajnoki szakasz zárása előtt, hét pont a kék-fehérek előnye a Viktória előtt: a kihívónak inkább csak matematikai esélye maradt, hogy bejusson a döntőbe. Sőt, a szombathelyieknek érdemes hátrafelé is néznie, mert az ETO négy pontra zárkózott mögéjük.

Az MTK – Ferencváros rangadón a vendégcsapat nem számíthatott két ékkövére, az U19-es elitkörben, a szerb csapatot erősítő Allegra Poljakra, valamint a tavasszal roppant eredményes Szladjana Bulatovicsra, és ez jó esélyt kínált a kék-fehérek számára. Szabados György ismét „új csapatot” küldött pályára, bár Demeter Réka ezúttal is támadó feladatot kapott, a hangsúly a szervezett védekezésre került.

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő, amelyben – Demeter lövésével – az MTK-nak is voltak lehetőségei. A folytatásban azután fokozatosan eltolódott a hangsúly, a Ferencváros lényegesen többet birtokolta a labdát, de hiányzott Bulatovics és Poljak sebessége, gólérzékenysége.

Amikor már úgy tűnt, az MTK meg tudja őrizni az egyik pontot – amire egyébként szervezett játékával rászolgált volna – a tavasszal már negyedik gólját szerző Fenyvesi Evelin eldöntötte a meccset. A válogatott középpályás balról kicsit befelé tolta a labdát, majd látványos, nagy gólt rúgott Szőcs Réka hálójába.

Az alsóházban a Honvéd elleni, múlt heti vereség után talpra álló Astra HFC 2–1-re nyert a Kóka ellen. Pedig a vendégek egy, Gál Tímeáról a kapuba pattanó labdából már a 7. percben előnyhöz jutottak, a folytatás azonban Görög Zsófia meccse lett. Az Astra húszéves középpályása még az első negyedóra vége előtt egyenlített, majd a fordulás után a győztes gólt is megszerezte. Érdekesség, hogy ezen, az egyébként nem különösebben gólgazdag meccsen, több találatot láttak a nézők, mint a hétvége további három meccsén – összesen.

Női meccsen roppant ritka eredmény, gól nélküli döntetlen született Újpesten, az UTE – Budapest Honvéd mérkőzésen. A Honvéd augusztus közepe és március vége között, azaz hét és fél hónap alatt egyetlen pontot szerzett, most legutóbbi két meccsén, nyolc nap alatt, négyet. Gula Eszterék a húsvéti hétvégén az UTE-t fogadják majd a Bozsik Stadionban, és, miután a két csapat között csak négy pont a különbség, egy esetleges újabb bravúrral reménykedhetnének, hogy nem utolsó helyen zárják a bajnoki szakaszt.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 3. forduló
Felsőház
MTK Hungária–Ferencváros 0–1 (0–0)
Viktória FC–ETO FC Győr 0–1 (0–0)

Alsóház
Astra HFC–Kóka-FNLA 2–1 (1–1)
UTE – Bp. Honvéd 0–0

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS