Jet-Sol Liga: döntetlen az örökrangadón, felsőházra készülhet a DVTK

2018. március. 12., 15:56   |    

Jet-Sol Liga: döntetlen az örökrangadón, felsőházra készülhet a DVTK

A női NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában a felsőházi rájátszásért szállt harcba egymással a DVTK és a Haladás Viktória, végül az újonc érte el célját.

A Jet-Sol Liga 13. fordulójában az előző idény két döntőse, az MTK Hungária és a Ferencváros egymás ellen játszott. A mérkőzés nagy hajtást, küzdelmes játékot hozott, de mindkét fél a védekezésre fektette a fő hangsúlyt, így nagyobb helyzetek nem alakultak ki, 0-0-ra végződött a találkozó.

Az örökrangadónál nagyobb tétje volt a DVTK és a Haladás Viktória összecsapásának, itt dőlt el ugyanis, hogy a két együttes közül melyik szerepelhet majd a felsőházi rájátszásban. Az újonc DVTK két romániai légiósa vezérletével magabiztosan győzött, a szünetig megszerzett kétgólos előnyét a fordulás után tovább növelte, a megszerzett három ponttal pedig már a felsőházi rájátszásban érezheti magát (matematikailag az Astra még megelőzheti, de ennek reális esélye már nincs).

Az Astra bravúrgyőzelmet aratott az ETO FC Győr ellen, méghozzá a szülési szabadságáról a nemrégiben visszatérő korábbi válogatott játékos, Szabó Boglárka duplájával. A győriek a góllövőlistát vezető Sipos Lilla találatával csak szépíteni tudtak a hajrában, de a felsőházi szereplésüket így sem fenyegeti már veszély.

A Kóka hosszú idő után nyert ismét, méghozzá nagyon magabiztosan, 6-0-ra legyőzve a sereghajtó Újpestet. A kókaiak legfiatalabbjai kitettek magukért, a 15 éves Róth Rebeka egy, a szintén 15 éves Papp Luca két góllal járult hozzá a sikerhez, mindketten első felnőtt bajnoki találataikat jegyezték, csakúgy, mint Horváth Emese, aki az első gólt jegyezte.

Jet-Sol Liga, 13. forduló, eredmények:

Astra-4Ig-HFC-ETO FC Győr 2-1 (1-0)
Kóka FNLA-Újpest FC 6-0 (4-0)
DVTK-Haladás Viktória 3-0 (2-0)
MTK Hungária-Ferencváros 0-0


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS