Jet-Sol Liga: egyelőre nagy falat az újoncoknak az élvonal

2018. augusztus. 21., 13:55   |    

Jet-Sol Liga: egyelőre nagy falat az újoncoknak az élvonal

Hétvégén rendezték a Jet-Sol Liga 1. fordulójának mérkőzéseit, a két gólzáporos mérkőzés szenvedő alanyai az újoncok voltak.

A Jet-Sol Liga-idény első meccsén az Astra az Üllői úton fogadta az ETO FC Győrt. A szezon első góljára nem kellett sokat várni, a hazaiak, Sümegi Éva góljával már a 20. másodpercben megszerezték a vezetést. Süle Dóra a 4. percben egyenlített, majd közel 70 perc gólcsönd következett. A 72. és a 75. percben az Astra eldöntötte a mérkőzést, előbb Krascsenincs Csilla, majd Véninger Tünde volt eredményes, kialakítva a 3-1-es végeredményt. Érdekesség, hogy az előző idény gólkirálya, Sipos Lilla ezen a meccsen mutatkozott be az Astrában, és éppen előző csapata ellen.

A forduló rangadója a Haladás Viktória és a Ferencváros szombathelyi derbije volt. A fennállása 25. jubileumát idén ünneplő Viktória először játszott bajnoki mérkőzést a tavaly átadott Haladás Sportkomplexumban, és ha bravúrt nem is tudott elérni, színvonalas találkozót játszott a Fradival. A hazaiak az osztrák válogatott Heike Manhart góljával a 13. percben vezetést szereztek ugyam, de Allegra Poljak a 29. percben egyenlített, a fordulás után pedig Csigi Eszter és Fogl Katalin is bevette a szombathelyi kaput, így alakult ki az 1-3-as végeredmény.

A bajnokság két újonca még nem tudta felvenni a Jet-Sol Ligában megkövetelt tempót, a Szent Mihály 8-0-ra kapott ki a DVTK vendégeként, az MLE pedig az MTK Hungária ellen 0-14-es meccsen mutatkozott be az élvonalban. Előbbi mérkőzésen a DVTK friss igazolása, Biljana Bradic mesterhármast ért el, csakúgy, mint Olivera Markovic. A gólok sorát a korosztályos válogatott Vachter Fanni zárta a 89. percben. Az MTK-nál is ketten jegyeztek mesterhármast, Csányi Diána és Lauren Berman, utóbbi megfejelte ezt a teljesítményt még egy negyedik találattal is.

Jet-Sol Liga, 1. forduló:

Astra-4IG-HFC-ETO FC Győr 3-1
Haladás Viktória-Ferencvárosi TC 1-3
DVTK-Szent Mihály 8-0
MLE-MTK Hungária 0-14







A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC
Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS